Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Κραυγές Βοήθειας

Έκθεση

-
Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας

Αληθινές μαρτυρίες από την ζωή ανθρώπων στο κοινωνικό περιθώριο και το σύγχρονο εικαστικό έργο που ενέπνευσαν


Η έκθεση επιχειρεί να στρέψει την προσοχή μας στις δυσκολίες των συνανθρώπων μας που βιώνουν καταστάσεις ανέχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, λόγω βίαιου η αναγκαστικού ξεριζωμού από την πατρίδα τους, ή εξ αιτίας αδυναμίας στέγασης, φυλάκισης ή αναπηρίας.

Το τεκμηριωτικό οπτικοακουστικό υλικό των εκθεμάτων προέρχεται από 20 συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν σε 4 διαφορετικές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ρουμανία. Οι ισάριθμες μαρτυρίες που προέκυψαν μεταφέρουν τον θεατή από τον εφιάλτη του πολέμου, της καταπίεσης, της ανημπόριας και της περιθωριοποίησης, σε ένα γλυκόπικρο ταξίδι αγωνίας, απελπισίας και ελπίδας, που καταλήγει συχνά σε ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα ζωή.

Οι αληθινές αυτές ιστορίες πλαισιώνονται με εικαστικά έργα καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, τα οποία αποτυπώνουν και αφηγούνται παράλληλες ιστορίες. Οι κραυγές βοήθειας που αναδίδουν τα έργα στο σύνολό τους καλούν όλους εμάς να τις αφουγκρασθούμε, να επιχειρήσουμε να τις κατανοήσουμε και να πράξουμε στην συνέχεια ανάλογα συνειδητά.

Η έκθεση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του προγράμματος Creative Europe, και αποτελεί μέρος του Έργου: The KASPAR Machine: Awareness raising and participation in the performing arts for social inclusion”.

Λουίζα Καραπιδάκη
Ιστορικός Τέχνης - Αρχαιολόγος


.

Γιάννης Αδαμάκης
Στάθης Βατανίδης
Βασίλης Βλασταράς
Γιώργος Γιώτσας
Γιώργος Καζάζης
Μάριος Καμχής
Αγγέλα Καράλη

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες

Πένυ Κωνσταντίνου
Αφροδίτη Λίτη
Μανόλης Μεραμπελιώτης
Σταυρούλα Μιχαλοπούλου
Κωνσταντίνος Μίχαλος
Αθανάσιος Μπάθας
Δήμητρα Μπουρίτσα
Έλενα Παπαδημητρίου

.

Ελένη Παπανικολάου
Σμαράγδα Παπούλια
Αριστείδης Πατσόγλου
Ιφιγένεια Σδούκου
Παναγιώτης Σιάγκρης
Κωνσταντίνος Τόλης
Στάθης Φώτης

Περισσότερες Εκθέσεις

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή