Master Class Θεάτρου

  • Εντατικό σεμινάριο θεάτρου πάνω στην εφαρμογή της «Ανάλυσης του Κειμένου» στη θεατρική εκπαίδευση και πρακτική για 11η χρονιά
  • Διδάσκει ο Ανδρέας Μανωλικάκης, π. Πρόεδρος του μεταπτυχιακού προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης
  • Απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους
  • 11-14 Ιανουαρίου 2021, 11:00-16:00
    Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
  • Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Master class θεάτρου με τον Ανδρέα Μανωλικάκη στην Ελληνοαμερικανική ΈνωσηΗ «Ανάλυση του Κειμένου» βοηθά τον πρακτικό και θεωρητικό του θεάτρου να ανακαλύψει, ανάμεσα και κάτω από τις λέξεις του έργου, τις πληροφορίες εκείνες που θα τον οδηγήσουν να κάνει τις πιο καίριες επιλογές. Η δουλειά επικεντρώνεται στην κατανόηση και ανάπτυξη όλων των στοιχείων της ιστορίας και των χαρακτήρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματικότητα της κάθε στιγμής του έργου. Η διαδικασία αυτή διεγείρει τη φαντασία, την ευαισθησία, τη λογική και το προσωπικό υλικό του καλλιτέχνη.

Η διδασκαλία του Ανδρέα Μανωλικάκη στο σεμινάριο θα βασιστεί στο Σύστημα Stanislavski και τη Μέθοδο του Actors Studio. Στο σεμινάριο, εκτός των άλλων,  θα αναλυθούν αποσπάσματα από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Επίσης θα γίνει αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του Συστήματος Stanislavski καθώς και ειδικές ασκήσεις που φέρνουν τον καλλιτέχνη σε επαφή με το προωσπικό του υλικό. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς υγειονομικής προστασίας του Υπουργείου Υγείας και ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν σχετική αίτηση ενδιαφέροντος (156kb). Κατόπιν, μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα πρέπει να τα αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email culture@hau.gr μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων στο σεμινάριο θα γίνει μετά από σύντομη συνέντευξη στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι πρώην Πρόεδρος (2006-Ιούνιος 2020) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, όπου σήμερα συνεχίζει να είναι Καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος Σκηνοθεσίας. Είναι επίσης δια βίου μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βερολίνο, Παρίσι, Βουκουρέστι, Σίμπιου (Ρουμανία), Αθήνα, Χανιά, Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο Βαχτάνγκοφ, Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής του Νικολάι Γκόρτσακοφ, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το 1997. Ως σκηνοθέτης αλλά και ως ηθοποιός, εργάστηκε στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη (στο Broadway, στο Actors Studio, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού και αλλού). Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marquis Who’s Who για την συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης.

“Θεωρώ τον Ανδρέα Μανωλικάκη ένα από τα πιο οξυδερκή και προικισμένα μέλη του Actors Studio”
Arthur Penn, τ. Πρόεδρος του Actors Studio & σκηνοθέτης

“Ο Ανδρέας Μανωλικάκης κατανοεί τη δουλειά του Στανισλάφσκι και του Βαχτάνγκοφ καλύτερα από κάθε δάσκαλο ή αναλυτή από την εποχή που ο Λη Στράσμπεργκ δίδασκε στο Actors Studio”
Ellen Burstyn, Πρόεδρος του Actors Studio, ηθοποιός βραβευμένη με Oscar, Tony και Emmy

Ανδρέας Μανωλικάκης: Ποιος από τους υποψηφίους των Όσκαρ υπήρξε μαθητής του; (video)” Συνέντευξη του Ανδρέα Μανωλικάκη στην εκπομπή Random Athens και την Σοφία Σφυρή (Athens Voice, 31/1/2019)

Συνέντευξη του Ανδρέα Μανωλικάκη στην εκπομπή ΣΤΑ ΑΚΡΑ και στην Βίκη Φλέσσα (ΕΡΤ, 12/6/2019)

 

Πληροφορίες

Κωδικός Μαθήματος CU111
Μονάδα/Πρόγραμμα Πολιτιστικό
Καθηγητής Ανδρέας Μανωλικάκης
Γλώσσες EL
Σε ποιον απευθύνεται Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρικoí συγγραφείς, σεναριογράφοι, μεταφραστές, θεατρολόγοι
Βεβαίωση ΠαρακολούθησηςΝαι
Προσφέρεται OnlineΌχι
Συμμετοχή €240,00

Προγράμματα

Ημέρες και Ώρες Ημ/νία Έναρξης Ημ/νία Λήξης Ώρες ανά εβδομάδα
11-14 Ιανουαρίου 2021, 11:00 – 16:00. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 11/01/2021 14/01/2021 20
Τελευταία Ενημέρωση: 2020/09/30 - 16:20:49

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Μέλος των

Μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών

Athens Culture Net logo

 


 

Πού θα μας βρείτε

Διεύθυνση Πολιτιστικών
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047
Fax: 2122222629
Email: culture@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα