Η αξία μιας καλής ερώτησης: Oμιλία της Δρ. Diane Larsen-Freeman

05/02/2014

Η Δρ. Diane Larsen-Freeman, Ομότιμη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Ann Arbor και Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, θα παραχωρήσει ομιλία με θέμα την επαγγελματική εξέλιξη των καθηγητών ξένων γλωσσών. Την ομιλία διοργανώνουν τα προγράμματα Γλωσσολογίας του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ). Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση με κρασί και ποικιλία τυριών.

Αναφορικά με την ομιλία της, η Δρ. Larsen- Freeman γράφει: «Στο μεγαλύτερο μέρος του επαγγελματικού μου βίου, θέτω τα ίδια ερωτήματα σχετικά με τη φύση της γλώσσας και τον τρόπο εκμάθησης και διδασκαλίας της. Σε αυτή την ομιλία, επιθυμώ να εξερευνήσω κάποια νέα ερωτήματα, εμπνευσμένα από τη Θεωρία της Πολυπλοκότητας (Complexity Theory). Θα ασχοληθώ με ερωτήματα όπως: ποια είναι η διαφορά μεταξύ της επαναπροσέγγισης και της επανάληψης, της ανάπτυξης και της απόκτησης γνώσης, της ανοχής και της εισροής πληροφοριών, της γραμματικής και της εφαρμογής αυτής στην πράξη (grammaring), της εκπαίδευση μαθητών και της διδασκαλίας της γλώσσας, και της μεθόδου ως κατευθυντήρια γραμμή και της μεθόδου ως καθημερινή βιωματική πρακτική. Κατά αυτόν τον τρόπο –διατυπώνοντας ερωτήματα και επιχειρώντας να δοθεί απάντηση σε αυτά-  η παιδαγωγική πρακτική παραμένει ζωντανή».

Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την εν λόγω ομιλία, παρακαλώ επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα του Hellenic American College για κράτηση θέσης.  

 

Πληροφορίες

Γλώσσα: EN
Τελευταία Ενημέρωση: 2014/02/17 - 08:59:19

Σε αυτή την ενότητα:

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα