Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

B1 Business (BEC) Preliminary

Επίπεδα:
B1-B2
Γλώσσα:
Αγγλικά

Το B1 Business Preliminary, γνωστό και ως BEC Preliminary, αποτελεί προσόν το οποίο αποδεικνύει στους εργοδότες ότι οι κάτοχοί του έχουν καλή γνώση της Αγγλικής για πρακτική, καθημερινή χρήση της σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Είναι η πρώτη από τις τρεις εξετάσεις Cambridge English: Business Certificates (BEC) και αντιστοιχεί στο επίπεδο B1 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).

Το B1 Business Preliminary περιλαμβάνει τρεις ενότητες (Reading and Writing, Listening, Speaking) που αξιολογούν τις δεξιότητες της Αγγλικής των υποψηφίων. Το B1 Business Preliminary αποδεικνύει ότι οι υποψήφιοι μπορούν να μιλήσουν για θέματα επιχειρήσεων, να κατανοήσουν πίνακες και γραφήματα, να γράψουν ένα σύντομο επιχειρηματικό email και να συμμετάσχουν σε σύντομες τηλεφωνικές συνομιλίες. Οι κάτοχοι πιστοποιητικού σε αυτό το επίπεδο αποδεικνύουν ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με φυσικούς ομιλητές της Αγγλικής για καθημερινούς, επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς σκοπούς.

Το B1 Business Preliminary απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν:

  • Να επιτύχουν σε σπουδές σχετικές με επιχειρήσεις, αξιοποιώντας αποδεδειγμένες δεξιότητες της Αγγλικής.
  • Να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους για επαγγελματική επιτυχία και να αποκτήσουν τις   δεξιότητες της Αγγλικής που απαιτούνται προκειμένου να επιτύχουν.


Ενότητα

Διάρκεια

Περιγραφή

Αριθμός ερωτήσεων / ασκήσεων

Κατανόηση & παραγωγή γραπτού λόγου (Reading & Writing)

90 λεπτά

Μέρος 1

Πέντε πολύ σύντομα κείμενα (πινακίδες, μηνύματα, καρτ ποστάλ, email, ετικέτες κ.τ.λ.), έκαστο με μία ερώτηση με τρεις επιλογές. Οι υποψήφιοι τα διαβάζουν και επιλέγουν ποια από τις τρεις προτάσεις (A, B ή C) είναι σωστή. 

5 ερωτήσεις

Μέρος 2

Πέντε σύντομες περιγραφές, συνήθως απαιτήσεων ατόμων, και ένα κείμενο. Οι υποψήφιοι ταιριάζουν το κάθε άτομο με μέρος του κειμένου.

5 ερωτήσεις

Μέρος 3

Οκτώ γραφήματα ή πίνακες (ή ένα ή περισσότερα γραφήματα με οκτώ μέρη) και πέντε ερωτήσεις. Οι υποψήφιοι ταιριάζουν κάθε ερώτηση με ένα γράφημα ή μέρος γραφήματος.

5 ερωτήσεις

Μέρος 4

Ένα κείμενο και επτά ερωτήσεις. Για κάθε ερώτηση, οι υποψήφιοι αποφασίζουν αν μια πρόταση είναι A «Right» («Σωστή») ή Β «Wrong» («Λάθος»), σύμφωνα με το κείμενο ή, σε περίπτωση που δεν δίνεται σχετική πληροφορία στο κείμενο, επιλέγουν το C «Doesn't say» («Δεν λέει»).

7 ερωτήσεις

Μέρος 5

Ένα κείμενο, συνήθως από φυλλάδιο   ή από άρθρο εφημερίδας ή περιοδικού, με έξι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Κάθε ερώτηση έχει τρεις επιλογές (A, B ή C) και οι υποψήφιοι επιλέγουν τη σωστή.

6 ερωτήσεις

Μέρος 6

Ένα κείμενο (άρθρο εφημερίδας ή περιοδικού, διαφήμιση, φυλλάδιου κ.τ.λ.) με δώδεκα αριθμημένα διαστήματα. Κάθε διάστημα αντιστοιχεί σε μία λέξη και οι  υποψήφιοι επιλέγουν τη σωστή απάντηση (A, B ή C).

12 ερωτήσεις

Μέρος 7

Δύο σύντομα κείμενα (υπομνήματα, email, ανακοινώσεις, διαφημίσεις κ.τ.λ.) και μία φόρμα προς συμπλήρωση. Οι υποψήφιοι διαβάζουν τα κείμενα και συμπληρώνουν τις σωστές πληροφορίες (λέξη, αριθμό ή φράση) στα κενά διαστήματα της φόρμας.

5 ερωτήσεις

Μέρος 8

Εσωτερική επικοινωνία εταιρείας. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν οδηγίες σε ποιον θα απευθυνθούν και τι θα γράψουν (π.χ. σημείωμα, μήνυμα, υπόμνημα ή email).

30-40 λέξεις

Μέρος 9

Απόσπασμα επιχειρηματικής αλληλογραφίας (επιστολή ή email) ή ανακοίνωση, διαφήμιση κ.τ.λ. που οι υποψήφιοι διαβάζουν και λαμβάνουν οδηγίες σε ποιον θα απευθυνθούν και τι θα γράψουν.

60-80 λέξεις

 

Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening)

Περίπου 40 λεπτά

Μέρος 1

Οκτώ σύντομες συνομιλίες ή μονόλογοι (ένας ομιλητής). Για κάθε ένα, υπάρχει μία ερώτηση πολλαπλής επιλογής με λέξεις ή εικόνες. Οι υποψήφιοι ακούνε και επιλέγουν τη σωστή απάντηση (A, B ή C).

8 ερωτήσεις

Μέρος 2

Μια σύντομη συνομιλία ή μονόλογος με πραγματικές πληροφορίες και μία φόρμα, πίνακας, διάγραμμα ή σημειώσεις με κενά. Οι υποψήφιοι ακούνε και συμπληρώνουν στα κενά τις σωστές πληροφορίες (ημερομηνίες, τιμές, ποσοστά, αριθμούς κ.τ.λ.)

7 ερωτήσεις

Μέρος 3

Ένας μεγαλύτερος μονόλογος και μία σελίδα με σημειώσεις ή φόρμα με κενά. Οι υποψήφιοι ακούνε και συμπληρώνουν στα κενά τις πληροφορίες που λείπουν (μία ή δύο λέξεις).

7 ερωτήσεις

Μέρος 4

Μία μεγαλύτερη ηχογράφηση (περίπου 3 λεπτά) η οποία μπορεί να είναι συνέντευξη ή συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ομιλητών σε θέμα επιχειρηματικού περιεχόμενου. Οι υποψήφιοι ακούνε και επιλέγουν τη σωστή απάντηση (A, B ή C) για κάθε μία από τις οκτώ ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

8 ερωτήσεις

 

Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking)

12 λεπτά ανά ζεύγος υποψηφίων

Μέρος 1

Συνομιλία μεταξύ του εξεταστή και κάθε υποψήφιου. Ο εξεταστής ενθαρρύνει τους υποψήφιους να μιλήσουν για τους εαυτούς τους και να εκφράσουν προσωπικές απόψεις.

Μέρος 2

Μια σύντομη παρουσίαση («mini-presentation») από κάθε υποψήφιο σε επιχειρηματικό θέμα. Στους υποψήφιους δίνονται prompt που αποτελούν αφορμή για την παρουσίαση.

Μέρος 3

Μία συνεργατική δραστηριότητα μεταξύ των υποψηφίων. Στους υποψήφιους δίνεται σενάριο με prompt με εικόνες ή γραπτά κείμενα που αποτελούν αφορμή για συζήτηση. Ο εξεταστής επεκτείνει τη συζήτηση με περαιτέρω σχόλια.

 

 


 

Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.


Το B1 Business Preliminary (BEC Preliminary) είναι αναγνωρισμένο από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας διαφόρων επιπέδων αναλόγως της τελικής βαθμολογίας στην κλίμακα Cambridge English, ως εξής:

Επίπεδο αναγνώρισης

Τελική βαθμολογία

B2

160-170

B1

140-159

Το B1 Business Preliminary αναγνωρίζεται παγκοσμίως από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες καθώς και από εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων.


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 36800000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησης σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


  • Cambridge Assessment English
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:
Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;

Πίσω στην αρχή