Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

B2 Business (BEC) Vantage

Επίπεδα:
B1-Γ1
Γλώσσα:
Αγγλικά

Το B2 Business Vantage, γνωστό και ως BEC Vantage, αποτελεί προσόν το οποίο αποδεικνύει στους εργοδότες ότι οι κάτοχοί του είναι έτοιμοι να απασχοληθούν με επιτυχία σε διεθνή επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν σε αναζήτηση εργασίας, αιτήματα για προαγωγή ή περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη.

Είναι η δεύτερη από τις τρεις εξετάσεις Cambridge English: Business Certificates (BEC) και αντιστοιχεί στο επίπεδο B2 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).

Το B2 Business Vantage περιλαμβάνει τέσσερεις ενότητες (Reading, Writing, Listening, Speaking) που αξιολογούν τις δεξιότητες της Αγγλικής των υποψηφίων. Οι κάτοχοι του B2 Business Vantage αποδεικνύουν ότι μπορούν να γράψουν σύντομα επιχειρηματικά μηνύματα, αναφορές και προτάσεις, να διαβάσουν αποσπάσματα εκδόσεων με επιχειρηματικό περιεχόμενο και να ακούσουν, να κατανοήσουν και να συνεισφέρουν σε συζητήσεις κατά τη διάρκεια συναντήσεων. Οι κάτοχοι πιστοποιητικού σε αυτό το επίπεδο αποδεικνύουν ότι είναι σε πορεία απόκτησης δεξιοτήτων στην Αγγλική για επιχειρήσεις.

Το B2 Business Vantage απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν:

  • Να επιτύχουν σε σπουδές σχετικές με επιχειρήσεις, αξιοποιώντας αποδεδειγμένες δεξιότητες της Αγγλικής.
  • Να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους για επαγγελματική επιτυχία και να αποκτήσουν τις   δεξιότητες της Αγγλικής που απαιτούνται προκειμένου να επιτύχουν.


Ενότητα

Διάρκεια

Περιγραφή

Αριθμός ερωτήσεων / ασκήσεων

Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading)

60 λεπτά

Μέρος 1

Ή τέσσερα σύντομα κείμενα σχετικά μεταξύ τους ή ένα κείμενο σε τέσσερα μέρη και σειρά προτάσεων. Οι υποψήφιοι ταιριάζουν κάθε πρόταση με το κείμενο ή το μέρος του κειμένου στο οποίο βρίσκεται η σχετική πληροφορία.

7 ερωτήσεις

Μέρος 2

Ένα κείμενο με κενά και μερικές προτάσεις (A–G). Κάθε κενό αντιστοιχεί σε μία πρόταση που λείπει. Οι υποψήφιοι διαβάζουν το κείμενο και τις προτάσεις και αποφασίζουν ποια πρόταση αντιστοιχεί σε κάθε κενό.

5 ερωτήσεις

Μέρος 3

Ένα κείμενο με έξι ερωτήσεις κατανόησης. Οι υποψήφιοι διαβάζουν το κείμενο και επιλέγουν τη σωστή απάντηση (A, B, C ή D) για κάθε ερώτηση.

6 ερωτήσεις

Μέρος 4

Ένα κείμενο με κενά. Κάθε κενό αντιστοιχεί σε μία λέξη ή φράση. Οι υποψήφιοι διαβάζουν το κείμενο και επιλέγουν τη σωστή λέξη ή φράση (A, B, C ή D) για κάθε κενό.

15 ερωτήσεις

Μέρος 5

Ένα κείμενο με κενά. Κάθε κενό αντιστοιχεί σε μία λέξη ή φράση. Οι υποψήφιοι διαβάζουν το κείμενο και επιλέγουν τη σωστή λέξη ή φράση (A, B, C ή D) για κάθε κενό.

12 ερωτήσεις

 

Παραγωγή γραπτού λόγου (Writing)

45 λεπτά

Μέρος 1

Μία περιγραφή επιχειρηματικής περίστασης. Οι υποψήφιοι γράφουν εσωτερική επικοινωνία εταιρείας (μήνυμα, υπόμνημα ή email) χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που τους παρέχονται.

40-50 λέξεις

Μέρος 2

Οι υποψήφιοι διαβάζουν υλικό (επιστολή, φαξ, email, σημείωμα, ανακοίνωση, διαφήμιση, γράφημα, πίνακας) και γράφουν επιχειρηματική αλληλογραφία, αναφορά ή πρόταση χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που τους παρέχονται

120-140 λέξεις

 

Κατανόηση προφορικού λόγου  (Listening)

Περίπου 40 λεπτά

Μέρος 1

Τρεις μονόλογοι ή διάλογοι. Για κάθε έναν, οι υποψήφιοι ακούνε και συμπληρώνουν τέσσερα κενά σε ένα σύντομο κείμενο (π.χ. φόρμα).

12 ερωτήσεις

Μέρος 2

Δύο ομάδες πέντε σύντομων μονόλογων (ένας ομιλητής). Κάθε ομάδα αφορά σε κοινό θέμα και έχει οκτώ επιλογές (A–H). Οι υποψήφιοι ταιριάζουν κάθε ομιλητή με την κατάλληλη επιλογή.

10 ερωτήσεις

Μέρος 3

Μία μεγαλύτερη συνομιλία ή μονόλογος (συνέντευξη, συζήτηση, παρουσίαση κ.τ.λ.) και ερωτήσεις κατανόησης. Οι υποψήφιοι ακούνε και επιλέγουν τη σωστή απάντηση (A, B ή C) για κάθε ερώτηση.

8 ερωτήσεις

 

Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking)

14 λεπτά ανά ζεύγος υποψηφίων

Μέρος 1

Συνομιλία μεταξύ του εξεταστή και κάθε υποψήφιου. Ο εξεταστής ενθαρρύνει τους υποψήφιους να μιλήσουν για τους εαυτούς τους και να εκφράσουν προσωπικές απόψεις.

Μέρος 2

Μια σύντομη παρουσίαση («mini-presentation») από κάθε υποψήφιο σε επιχειρηματικό θέμα. Στους υποψήφιους δίνονται prompt που αποτελούν αφορμή για την παρουσίαση.

Μέρος 3

Μια σύντομη παρουσίαση («mini-presentation») από κάθε υποψήφιο σε επιχειρηματικό θέμα. Στους υποψήφιους δίνονται prompt που αποτελούν αφορμή για την παρουσίαση.

 


Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.


Το B2 Business Vantage (BEC Vantage) είναι αναγνωρισμένο από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας διαφόρων επιπέδων αναλόγως της τελικής βαθμολογίας στην κλίμακα Cambridge English, ως εξής:

Επίπεδο αναγνώρισης

Τελική βαθμολογία

Γ1

180-190

B2

160-179

B1

140-159

Το B2 Business Vantage αναγνωρίζεται παγκοσμίως από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες καθώς και από εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων.                                                                                                          


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 36800000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησης σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


  • Cambridge Assessment English
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:
Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;

Πίσω στην αρχή