Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

C1 Business (BEC) Higher

Επίπεδα:
Γ1-Γ2
Γλώσσα:
Αγγλικά

Το C1 Business Higher, γνωστό και ως BEC Higher, αποτελεί προσόν το οποίο αποδεικνύει στους εργοδότες ότι οι κάτοχοί του έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής για επιχειρήσεις. Βοηθάει τους κατόχους του να αποκτήσουν τις πρακτικές γλωσσικές δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να εργαστούν αποτελεσματικά σε ανώτερες θέσεις σε διεθνείς επιχειρήσεις.    

Είναι η τρίτη από τις τρεις εξετάσεις C1 Business Higher και αντιστοιχεί στο επίπεδο Γ1 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).

Το C1 Business Higher περιλαμβάνει τέσσερεις ενότητες (Reading, Writing, Listening, Speaking) που αξιολογούν τις δεξιότητες της Αγγλικής των υποψηφίων. Οι κάτοχοι του C1 Business Higher αποδεικνύουν ότι μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε διευθυντικό και επαγγελματικό επίπεδο, να συμμετέχουν με αυτοπεποίθηση σε επιχειρηματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις, να εκφράζονται με υψηλό βαθμό ευχέρειας και να ανταποκρίνονται κατάλληλα σε διάφορες πολιτισμικές και κοινωνικές περιστάσεις. Οι κάτοχοι πιστοποιητικού σε αυτό το επίπεδο αποδεικνύουν ότι έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής.

Το C1 Business Higher απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν:

  • Να επιτύχουν σε σπουδές σχετικές με επιχειρήσεις, αξιοποιώντας αποδεδειγμένες δεξιότητες της Αγγλικής.
  • Να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους για επαγγελματική επιτυχία και να αποκτήσουν τις δεξιότητες της Αγγλικής που απαιτούνται προκειμένου να επιτύχουν.


Ενότητα

Διάρκεια

Περιγραφή

Αριθμός ερωτήσεων / ασκήσεων

Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading)

60 λεπτά

Μέρος 1

Ή ένα κείμενο χωρισμένο σε μέρη ή πέντε σύντομα κείμενα σχετικά μεταξύ τους και σειρά προτάσεων. Οι υποψήφιοι ταιριάζουν κάθε πρόταση με το κείμενο ή το μέρος του κειμένου στο οποίο βρίσκεται η σχετική πληροφορία.

8 ερωτήσεις

Μέρος 2

Ένα κείμενο με έξι αριθμημένα κενά και προτάσεις (A–H). Κάθε κενό αντιστοιχεί σε μία πρόταση που λείπει. Οι υποψήφιοι διαβάζουν το κείμενο και τις προτάσεις και αποφασίζουν ποια πρόταση αντιστοιχεί σε κάθε κενό.

6 ερωτήσεις

Μέρος 3

Ένα κείμενο και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που μπορεί να είναι ολόκληρες ερωτήσεις ή ημιτελείς προτάσεις. Για κάθε μία, υπάρχουν τέσσερεις επιλογές και οι υποψήφιοι επιλέγουν A, B, C ή D.

6 ερωτήσεις

Μέρος 4

Ένα κείμενο με αριθμημένα κενά. Κάθε κενό αντιστοιχεί σε λέξεις που λείπουν. Οι υποψήφιοι αποφασίζουν ποια λέξη αντιστοιχεί σε κάθε κενό. Για κάθε μία, υπάρχουν τέσσερεις επιλογές και οι υποψήφιοι επιλέγουν A, B, C ή D.

10 ερωτήσεις

Μέρος 5

Ένα κείμενο με αριθμημένα κενά. Κάθε κενό αντιστοιχεί σε λέξεις που λείπουν. Οι υποψήφιοι αναγνωρίζουν τη σωστή λέξη για κάθε κενό.

10 ερωτήσεις

Μέρος 6

Ένα κείμενο στο οποίο μερικές γραμμές είναι σωστές και μερικές άλλες περιλαμβάνουν μία πρόσθετη λέξη η οποία δεν χρειάζεται. Εάν η γραμμή είναι σωστή, οι υποψήφιοι γράφουν «CORRECT» («Σωστή»). Εάν η γραμμή δεν είναι σωστή, οι υποψήφιοι γράφουν τη λέξη η οποία δεν χρειάζεται.

12 ερωτήσεις

 

Παραγωγή γραπτού λόγου (Writing)

70 λεπτά

Μέρος 1

Μία κατευθυνόμενη δραστηριότητα παραγωγής γραπτού λόγου. Οι υποψήφιοι γράφουν μία σύντομη αναφορά (υπόμνημα ή email) που βασίζεται σε γραφήματα, ιστογράμματα ή κυκλικά διαγράμματα τα οποία τους παρέχονται.

120-140 λέξεις

Μέρος 2

Μία επιλογή τριών ερωτήσεων: απόσπασμα επιχειρηματικής αλληλογραφίας (επιστολή, φαξ ή email), αναφορά (υπόμνημα ή email), ή πρόταση (υπόμνημα ή email). Για οποιαδήποτε από τις τρεις ερωτήσεις επιλέξουν, οι υποψήφιοι διαβάζουν σχετικό υλικό που περιγράφει την περίσταση και γράφουν τη ζητούμενη απάντηση.

200-250 λέξεις

 

Κατανόηση προφορικού λόγου  (Listening)

Περίπου 40 λεπτά

Μέρος 1

Ένας μονόλογος διάρκειας 2-3 λεπτών με πληροφορίες. Προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις, οι υποψήφιοι γράφουν σημειώσεις ή ολόκληρες προτάσεις χρησιμοποιώντας μία λέξη ή σύντομη φράση (έως τρεις λέξεις).

12 ερωτήσεις

Μέρος 2

Πέντε σύντομοι μονόλογοι σχετικοί μεταξύ τους, με διαφορετικούς ομιλητές έκαστος, και δύο δραστηριότητες, σχετικές με το περιεχόμενο και τον σκοπό των μονολόγων. Οι υποψήφιοι ακούνε και ταιριάζουν κάθε ομιλητή με ένα από τα item (A–H) στη Δραστηριότητα 1 και ένα από τα item (A–H) στη Δραστηριότητα 2.

10 ερωτήσεις

Μέρος 3

Μία συνομιλία/συνέντευξη/συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ομιλητών και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι ακούνε και επιλέγουν τη σωστή απάντηση από τρεις επιλογές (A, B ή C).

8 ερωτήσεις

 

Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking)

16 λεπτά ανά ζεύγος υποψηφίων

Μέρος 1

Συνομιλία μεταξύ του εξεταστή και κάθε υποψήφιου. Ο εξεταστής ενθαρρύνει τους υποψήφιους να μιλήσουν για τους εαυτούς τους και να εκφράσουν προσωπικές απόψεις.

Μέρος 2

Μια σύντομη παρουσίαση («mini-presentation») από κάθε υποψήφιο σε επιχειρηματικό θέμα. Στους υποψήφιους δίνονται prompt που αποτελούν αφορμή για την παρουσίαση.

Μέρος 3

Μία συνεργατική δραστηριότητα μεταξύ των υποψηφίων. Στους υποψήφιους δίνεται συζήτηση με θέμα επιχειρηματικού περιεχομένου.  Ο εξεταστής επεκτείνει τη συζήτηση με περαιτέρω σχόλια.

 


 

Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.


Το C1 Business Higher (BEC Higher) είναι αναγνωρισμένο από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας διαφόρων επιπέδων αναλόγως της τελικής βαθμολογίας στην κλίμακα Cambridge English, ως εξής:

Επίπεδο αναγνώρισης

Τελική βαθμολογία

Γ2

200-210

Γ1

180-199

Το C1 Business Higher αναγνωρίζεται παγκοσμίως από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες καθώς και από εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων.                 


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 36800000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησης σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


  • Cambridge Assessment English
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:
Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;

Πίσω στην αρχή