Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!
Ντοριάνα Νικάκη
Καθηγήτρια Αγγλικών

Η Ντοριάνα αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία από το ίδιο Τμήμα. Ο τίτλος της μεταπτυχιακής διατριβής της είναι “Integrating Preparation for the A level KPG Exams in the ‘all day’ school programme: A Proposal for an Exam Preparation Syllabus”.

Η Ντοριάνα διδάσκει την αγγλική γλώσσα από το 2004, ενώ διατηρούσε Κέντρο Ξένων Γλωσσών από το 2005 έως το 2011. Έχει ακόμη εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Έρευνας για τη Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και την Αξιολόγηση Γλωσσομάθειας (RCeL), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει διατελέσει μέλος της ομάδας του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ) συμμετέχοντας ενεργά στο επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών Αγγλικής, την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και του ηλεκτρονικού περιοδικού καθώς και το σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού για τους γονείς των μαθητών ΠΕΑΠ.

Επιστημονικά άρθρα της σχετικά με την αξιολόγηση της γλωσσομάθειας, τις μαθησιακές δυσκολίες, τους μαθητές νεαρής ηλικίας και τη στάση των γονέων απέναντι στη γλωσσομάθεια έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες.

Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αξιολόγηση μαθητών, τις στρατηγικές αντιμετώπισης θεμάτων, τους μαθητές σε πρώιμη παιδική ηλικία και το σχεδιασμό αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού.

Πίσω στην αρχή