Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!
Αναστασία Καρακίτσου
Καθηγήτρια Ελληνικών

Η Αναστασία Καρακίτσου είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (κατεύθυνση Γλωσσολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μετάφραση και Διαπολιτισμικές Σπουδές (με Διάκριση) από το Πανεπιστήμιο του Λιντς του Ηνωμένου Βασιλείου. Μιλάει ελληνικά και αγγλικά, και έχει μελετήσει τη γερμανική, τούρκικη, γαλλική και ιαπωνική γλώσσα.

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και εργαστήρια πάνω στη διδασκαλία, τη μετάφραση και τον υποτιτλισμό. Πιο πρόσφατα παρακολούθησε το συνέδριο «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2-4 Ιουλίου 2021), και το εννεάμηνο πρόγραμμα κατάρτισης «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για Μαθητές/τριες με Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Υπόβαθρο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2019-2020).

Η Αναστασία έχει εργαστεί ως καθηγήτρια της αγγλικής ως ξένης γλώσσας, ως υπάλληλος στο Τμήμα Εγγραφών του Πανεπιστημίου του Λιντς, και ως καθηγήτρια της Ελληνικής ως ξένης και ως δεύτερης γλώσσας. Επίσης, από το 2017 μεταφράζει και επιμελείται άρθρα εθελοντικά για την ακόλουθη ιστοσελίδα https://centerforinterculturaldialogue.org/.

Πίσω στην αρχή