;
Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Leon Levinstein

Custom Gallery

Ο Levinstein γεννήθηκε στη Δυτική Βιρτζίνια το 1910 και πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1988. Θεωρείται ένας από τους εξέχοντες φωτογράφους της Νεοϋορκέζικης Σχολής. Η πλειοψηφία των φωτογραφιών του έχει τραβηχτεί στη διάρκεια των μοναχικών περιπάτων του στις γειτονιές της Νέας Υόρκης.
Ήταν μαθητής τριών διάσημων δασκάλων-φωτογράφων: του Alexei Brodovitch, διευθυντή του μεγάλου περιοδικού μόδας Harper's Bazaar, της Lisette Model, που συνέδεσε το όνομά της με την πιο γνωστή μαθήτριά της, την Diane Arbus και του Sid Grossman, πολιτικά στρατευμένου νεοϋορκέζου φωτογράφου. Ο Levinstein δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δημιουργία καλλιτεχνικής καριέρας, έζησε στην αφάνεια, αλλά άφησε πίσω του σημαντικό και πλούσιο φωτογραφικό έργο. Το έργο του αναγνωρίστηκε ευρύτερα στη δεκαετία του 1990, παρόλο που κατά τη διάρκεια της ζωής του πολλά περιοδικά, μουσεία και γκαλερί είχαν δημοσιεύσει και εκθέσει πολλές φωτογραφίες του.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Howard Greenberg Gallery στην Νέα Υόρκη. Την έκθεση επιμελείται ο θεωρητικός της φωτογραφίας, Πλάτων Ριβέλλης και η Ελισάβετ Πλέσσα. 

Πίσω στην αρχή