Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Η Χαρά στην Φωτογραφία και στον Κινηματογράφο

Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση
-
Διαδικτυακά
Διάρκεια
8 ώρες
Επίπεδο
Εισαγωγικό
Γλώσσα
Ελληνικά

Για 17η χρονιά συνεχίζεται ο ετήσιος κύκλος διαλέξεων του γνωστού θεωρητικού της φωτογραφίας και του κινηματογράφου, Πλάτωνα Ριβέλλη.

 

Φέτος, το θέμα των διαλέξεων είναι η Χαρά.

 

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται online. Κατά την διάρκειά τους προβάλλονται κινηματογραφικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από το έργο διάσημων σκηνοθετών και φωτογράφων, καθώς και φωτογράφων-μελών του «Φωτογραφικού Κύκλου». Ανιχνεύεται η σχέση της έννοιας «Χαρά» με την τέχνη μέσω παραδειγμάτων από έργα φωτογράφων και σκηνοθετών, τα οποία θα αποτελέσουν και την αφορμή για την προσέγγιση του συνολικού έργου τους.

 

Σημειώνει ο Πλάτων Ριβέλλης:

                                                      

«Και γιατί να μην είναι η χαρά το κίνητρο της δημιουργίας;
Αρκεί βέβαια ο καθένας να την ορίσει για τον εαυτό του».

                                                           


Οι ομιλίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω του προγράμματος Zoom και καλύπτουν συνολικά δέκα ώρες, κάθε Δευτέρα 3, 10, 17 και 24 Οκτωβρίου του 2022, από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.

 

Όσοι εγγράφονται λαμβάνουν στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (e-mail) τα στοιχεία (ID και Password) με τα οποία μπορούν να συνδέονται για την παρακολούθηση κάθε συνάντησης. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν κατεβάσει στον υπολογιστή τους την πλατφόρμα Zoom (δωρεάν) και να έχουν κάνει sign in πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης των διαλέξεων.

 

*Οι διαλέξεις μαγνητοσκοπούνται για αρχειακούς σκοπούς. Η συμμετοχή σας στο σεμινάριο συνεπάγεται αποδοχή της μαγνητοσκόπησης.


Πλάτων Ριβέλλης

Ο Πλάτων Ριβέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (1963-1968), Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι (1968-1970) και Φωτογραφία στις ΗΠΑ (1983). Εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα για ...

Μάθετε περισσότερα
Πίσω στην αρχή