Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Προπαρασκευαστικό Σεμινάριο για τις εξετάσεις CISM

Πληροφορική
-
Διαδικτυακά
Διάρκεια
27 hours
Επίπεδο
Ανώτερο
Γλώσσα
Αγγλικά

Προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις CISM από το ISACA  Athens Chapter και ISACA Accredited Trainers

65,000+ πιστοποιημένοι CISMs από το 2002, έτος έναρξης της πιστοποίησης

Η πιστοποίηση CISM (Πιστοποιημένος Διαχειριστής Ασφάλειας Πληροφορικής) είναι η επαγγελματική πιστοποίηση του ISACA η οποία σχεδιάσθηκε για επαγγελματίες πληροφορικής οι οποίοι κατέχουν ανώτερες διοικητικές θέσεις στη διαχείριση ασφάλειας πληροφοριών.

Με περισσότερα από 145.000 μέλη σε περισσότερες από 180 χώρες, ο ISACA ™ είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος ηγέτης στη διακυβέρνηση, τον έλεγχο και τη διασφάλιση πληροφορικών συστημάτων. Η πιστοποίηση CISM ξεκίνησε το 2003 και είναι μία από τις κορυφαίες πιστοποιήσεις του ISACA με περισσότερους από 50.000 πιστοποιημένους επαγγελματίες παγκοσμίως. Με την πιστοποίηση CISM, σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες πιστοποιήσεις, μπορείτε να εξελίξετε την καριέρα σας σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις, καθώς αποδεικνύει τη διοικητική σας εμπειρία στην ασφάλεια πληροφορικών συστημάτων και προγραμμάτων.

Το Προπαρασκευαστικό Σεμινάριο CISM

Το επίσημο προπαρασκευαστικό σεμινάριο CISΜ Prep Course προσφέρει το ISACA Athens Chapter (Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής), σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το CISM Manual. Διδάσκουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ISACA σύμφωνα με το Διαπιστευμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του ISACA που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το μάθημα καλύπτει τους ακόλουθους τέσσερις τομείς CISM που καλύπτονται στις εξετάσεις CISM:

 • Information Security Governance
 • Information Risk Management
 • Information Security Program Development & Management
 • Information Security Incident Management

Αυτό το μάθημα προσφέρεται διαδικτυακά (9 sessions).

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στην Αγγλική μας σελίδα.

Ισχύουν ειδικές τιμές για μέλη ISACA. Επικοινωνήστε μαζί μας για την προσφορά μέλους.


Το Προπαρασκευαστικό Σεμινάριο CISM προσφέρει τα ακόλουθα:

 • 27 ώρες εκπαίδευσης με λεπτομερή επισκόπηση και βασικά σημεία των 4 τομέων της εξέτασης CISM
 • Επαιδευτικό υλικό ISACA
 • Συμβουλές και υποστήριξη από τον εισηγητή ακόμα και μετά την εξέταση
 • Ανάλυση συγκεκριμένων θεμάτων τα οποία είναι δημοφιλείς ερωτήσεις εξετάσεων
 • Πρακτική πάνω στη φιλοσοφία των ερωτήσεων και στις συνθήκες εξέτασης
 • Εργαλεία αναφοράς
 • 27 CPEs

Η πιστοποίηση CISM απευθύνεται σε mid-career IT professionals οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τα προγράμματα ασφάλειας πληροφοριών who are responsible for information security programs. Πιο συγκεκριμένα:

 • IT Managers
 • IT Security Managers
 • CISOs
 • IT Consultants
 • IT Auditors
 • System Security Architects
 • Chief Compliance Executives
 • ISO Auditors & Professionals
 • IT Security Analysts
 • IT Risk Managers

CISM Certification - Προαπαιτούμενα

Για να πιστοποιηθείτε με την CISM, πρέπει να περάσετε την εξέταση καθώς και να συγκεντρώνετε:

Τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας στην ασφάλεια πληροφοριών, με τουλάχιστον τρία χρόνια στο ρόλο του Information Security Manager. Η εμπειρία πρέπει να έχει αποκτηθεί εντός των τελευταίων 10 ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Αυτή η εμπειρία πρέπει να είναι τουλάχιστον σε 3 από τις 4 γνωστικές περιοχές CISM, αλλά ισχύουν και τα ακόλουθα substitutions:

 • Η πιστοποίηση με CISA, ή CISSP, ή η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών ή συναφών αρχείων (π.χ πληροφοριακά συστήματα) μπορεί να αντικαταστήσει 2 χρόνια εμπειρίας
 • 1 έτος εμπειρίας διαχείρισης πληροφοριακών συστημάτων ή γενικής εμπειρίας διαχείρισης ασφάλειας ή πιστοποίησης με συγκεκριμένες δεξιότητες ή γενικές πιστοποιήσεις ασφαλείας (συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της ISACA για αυτές τις πιστοποιήσεις), μπορεί να υποκαταστήσει 1 έτος εμπειρίας
 • Η ολοκλήρωση ενός ακαδημαϊκού προγράμματος για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών σε ένα ίδρυμα σχετιζόμενο με το Πρότυπο Πρόγραμμα Σπουδών του ISACA, μπορεί να αντικαταστήσει 1 χρόνο εμπειρίας

Τα παραπάνω δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την 3ετή εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να γίνετε επαγγελματίας CISM, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.isaca.org/credentialing/cism

Introducing the CISM exam and CISM Certification

Domain 1—Information Security Governance - (24%) – How to establish and/or maintain an information security governance framework and supporting processes to ensure that the information security strategy is aligned with organizational goals and objectives. 

Domain 2—Information Risk Management - (30%) – How to manage information risk to an acceptable level based on risk appetite in order to meet organizational goals and objectives. 

Domain 3—Information Security Program Development and Management - (27%) -  How to develop and maintain an information security program that identifies, manages and protects the organization’s assets while aligning to information security strategy and business goals, thereby supporting an effective security posture. 

Domain 4— Information Security Incident Management - (19%) – How to plan, establish and manage the capability to detect, investigate, respond to and recover from information security incidents to minimize business impact.

Exam Tips

Exam logistics

Πόσο δύσκολη είναι η εξέταση CISM; Πόσος χρόνος χρειάζεται για να διαβάζω;

Το CISM είναι επαγγελματική πιστοποίηση, επομένως η εμπειρία είναι κρίσιμη.

Η εμπειρία μπορεί να είναι καλός κριτής, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας σύμβουλος που θα σας απομακρύνει από την προσέγγιση του "by the book" προσέγγιση του ISACA. Επομένως, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τη θεωρία και το CISΜ Manual και στη συνέχεια να εξασκηθείτε με όσα περισσότερα δείγματα ερωτήσεων μπορείτε.

Σας συνιστούμε να αφιερώσετε τουλάχιστον 2 έως 3 μήνες μελέτης μετά την προετοιμασία του CISΜ και να μελετάτε καθημερινά από 1 έως 3 ώρες.

Περιλαμβάνονται τα προπαρασκευαστικά βιβλία του CISM στην εκπαίδευση;

Όχι, το μάθημα προετοιμασίας CISM δεν περιλαμβάνει εγχειρίδια εκπαίδευσης CISM. Το μάθημα περιλαμβάνει μόνο το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται από τον ISACA στους Accredited Trainers και Accredited Training Courses. Σας συνιστούμε να προμηθευτείτε τα παρακάτω βιβλία απευθείας από τον ISACA. Τα μέλη λαμβάνουν μειωμένες τιμές. Σας συνιστούμε επίσης να αποκτήσετε ηλεκτρονικά βιβλία.

 • CISΜ Review Manual eBook, 15η Έκδοση
 • CISM Review Questions, Answers & Explanations Database – 6η έκδοση

Σε τι διαφέρει αυτό το μάθημα από άλλα;

Αυτό είναι ένα διαπιστευμένο μάθημα με εκπαιδευτικό υλικό του ISACA. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα ISACA και οι εκπαιδευτές ακολουθούν τη διαδικασία εκπαίδευσης ISACA.

Το μάθημα προσφέρει επίσης 27 CPEs. Τα CPEs δεν απαιτούνται για τη λήψη της πιστοποίησης CISM. Τα CPEs αυτού του μαθήματος δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού πιστοποιηθείτε με το CISM για τη διατήρηση της πιστοποίησης. Ωστόσο, μπορούν να υπολογίζονται για οποιαδήποτε άλλη πιστοποίηση ISACA που μπορεί να έχετε ήδη.

 

Πώς μπορώ να εγγραφώ;

Εγγραφείτε online!

Σας συνιστούμε να γίνετε μέλος της ISACA και να λάβετε το μειωμένο κόστος εγγραφής των 550 Ευρώ.

Για να γίνετε μέλος του ISACA και να εγγραφείτε στο μάθημα προετοιμασίας CISM για τις μειωμένες χρεώσεις, συνεχίστε ως εξής:

1. Συνδεθείτε στον επίσημο ιστότοπο του ISACA,

2. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής, πληρώστε το ετήσιο κόστος εγγραφής και αποκτήστε την ταυτότητα μέλους σας.

3. Καλέστε μας στο 210-3680064, ή στο 210-3680907 και ένας εκπρόσωπός μας θα σας δώσει ένα κουπόνι  που θα σας χορηγήσει την έκπτωση 550 Ευρώ.

4. Συνδεθείτε στον ιστότοπό μας

5. Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής CISA Prep Registration και στη σελίδα check-out συμπληρώστε το κουπόνι.

6. Μπορείτε με πιστωτική κάρτα σε 2 δόσεις ή με τραπεζική κατάθεση για το συνολικό ποσό (μόνο 1 δόση)

Πιστοποιηθείτε με την CISM

Η πιστοποίηση CISM, του ISACA ξεκίνησε το 2001 και μετρά σήμερα πάνω απο 50Κ πιστοποιημένους στην Διαχείριση Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής.

Nikolaos Vasileiadis
CISM, CISA, CISSP, CDPSE, CRISC, Managing Director, Tekpaths

Nikolaos is a member of ISACA Athens Chapter and responsible for preparing and delivering the ISACA Athens Chapter CISM Prep Course.  Nikolaos works in the field of IT Compliance and Process Opti ...

Μάθετε περισσότερα

Γιατί να πιστοποιηθώ με CISM

 • Η πιστοποίηση CISM αποδεικνύει την εμπειρία σας στη διαχείριση προγραμμάτων ασφάλειας πληροφοριών και μπορεί να εξελίξει την καριέρα σας από τεχνικούς σε διευθυντικούς ρόλους
 • Η CISM είναι η μόνη πιστοποίηση στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών που παρουσιάζει διοικητικές ικανότητες στην ασφάλεια των πληροφοριών που υπερβαίνουν τις τεχνικές δεξιότητες ή συγκεκριμένες πλατφόρμες, εξειδίκευση προϊόντων ή άλλων σχετικών εργαλείων. Η CISM δείχνει ηγετικό ρόλο στο πρόγραμμα ασφάλειας πληροφοριών του οργανισμού.
 • Σύμφωνα με τον ISACA, με τη CISM μπορείτε να αποκτήσετε έως και 70% βελτιωμένη εμπειρία σε πρακτικές ασφάλειας πληροφοριών και να επιτύχετε έως και 90% πιο αποτελεσματικές ομάδες για τη διαχείριση της ασφάλειας των επιχειρήσεων και των επιχειρησιακών συστημάτων
 • Η CISM συγκαταλέγεται στις υψηλότερες αμοιβές πιστοποιητικών πληροφορικής, με μέσο μισθό 115+K USD
 • Η CISM κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 15 πιστοποιητικών πληρωμής για έκτη συνεχόμενη χρονιά το 2020

Έρευνα Δεξιοτήτων Πληροφορικής και Μισθών που διεξήχθη από την Global Knowledge.

Με την CISM επικυρώνετε την εμπειρογνωμοσύνη σας για την ασφάλεια των πληροφοριών μεταξύ διευθυντών, εσωτερικών και εξωτερικών ενδιαφερόμενων και επαγγελματιών συμμόρφωσης και κανονιστικών ρυθμίσεων

Σε τι διαφέρει η CISM από τις άλλες πιστοποιήσεις ασφαλείας; Certified Information Systems Security Practitioner (CISSP)?

Αυτό που διαφοροποιεί τη CISM από άλλες πιστοποιήσεις ασφαλείας είναι η εμπειρία που απαιτείται στη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών.

Άλλες πιστοποιήσεις που σχετίζονται με το θέμα απαιτούν τεχνικές δεξιότητες ή γνώσεις σε συγκεκριμένες πλατφόρμες ή/και προϊόντα. Συνήθως, αυτές οι πιστοποιήσεις απευθύνονται σε τεχνικούς εμπειρογνώμονες ή ειδικούς στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους. Η CISM στοχεύει επαγγελματίες σε θέσεις μεσαίου έως ανώτερου επιπέδου και σε διευθυντικούς ρόλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η CISM απαιτεί τουλάχιστον 3 χρόνια (χωρίς απαλλαγές) σε διευθυντικούς ρόλους ασφάλειας πληροφοριών.

Όσον αφορά το CISSP: υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ του συνόλου των γνώσεων που απαιτούνται για το CISSP και των 4 τομέων πρακτικής άσκησης της CISM. Το CISSP είναι πολύ πιο τεχνικά προσανατολισμένο από το CISM. Επίσης το CISSP δεν έχει διαχειριστικές απαιτήσεις ασφάλειας πληροφοριών. Το CISSP και το CISM αλληλοσυμπληρώνονται.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για το CISM;

Κάποιος πρέπει πρώτα να περάσει τις εξετάσεις CISM και στη συνέχεια να προχωρήσει με την αίτηση για την πιστοποίηση, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:

• Τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας στην ασφάλεια πληροφοριών, με τουλάχιστον τρία χρόνια στο ρόλο του διαχειριστή ασφάλειας πληροφοριών. Η εμπειρία πρέπει να αποκτηθεί εντός των τελευταίων 10 ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Αυτή η εμπειρία πρέπει να είναι τουλάχιστον σε τρεις από τις 4 περιοχές πρακτικής εργασίας CISM (ισχύουν αντικαταστάσεις και παραιτήσεις) 

• Συμμόρφωση στον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής 

• Συμμόρφωση με την Πολιτική Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης CISM 

Όσοι περάσουν το τεστ αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, έχουν έως και 5 χρόνια για να πληρούν τις απαιτήσεις εμπειρίας. 

Πώς μπορώ να αναφέρω την εμπειρία μου και ποιος το επαληθεύει;

Η εμπειρία σας επαληθεύεται ανεξάρτητα στη Φόρμα επαλήθευσης εμπειρίας από έναν επόπτη, διευθυντή ή πελάτη με τον οποίο έχετε συνεργαστεί. Οι επαληθευτές συμπληρώνουν αυτό το έντυπο ανεξάρτητα και το επιστρέφουν στον υποψήφιο για να το συμπεριλάβει στην αίτηση πιστοποίησης.

Μορφή Εξετάσεων CISM

Τομέας 1 - Διακυβέρνηση ασφάλειας πληροφοριών (24%) 

Τομέας 2 - Διαχείριση κινδύνων πληροφοριών (30%) 

Τομέας 3 - Ανάπτυξη και διαχείριση προγράμματος ασφάλειας πληροφοριών (27%) 

Τομέας 4 - Διαχείριση συμβάντων ασφάλειας πληροφοριών (19%) 

 • 150 ερωτήσεις 

 • 4 ώρες για να ολοκληρώσετε την εξέταση 

 • Μορφή ερωτήσεων: πολλαπλής επιλογής 

 • Βαθμοί επιτυχίας: 450 στους 800. (Η εξέταση βαθμολογείται σε κλίμακα από 200 έως 800 βαθμούς)

Πότε μπορώ να κάνω το τεστ;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες εξετάσεων. Μπορείτε να κάνετε το τεστ online από οπουδήποτε, ακόμη και στην άνεση του σπιτιού σας, ή μπορείτε να το κάνετε σε ένα καθορισμένο εργαστήριο υπολογιστών. Υπάρχει ένα ειδικό εργαστήριο στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πόσο στοιχίζει;

Το κόστος ποικίλλει αν είστε μέλος της ISACA ή όχι. Τα μέλη λαμβάνουν καλύτερες τιμές.

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος αμοιβών CISM, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης:

Κόστος εξετάσεων CISM: Μέλη $ 575, Μη μέλη $ 760

Κόστος συμμετοχής ISACA: 145 $ (+30 $ Τέλη κεφαλαίου ISACA Athens - προαιρετικά)

Εγχειρίδιο CISM 15 ed e-book: από $ 105

Ερωτήσεις βάσης δεδομένων CISM: από $ 299

Εφαρμογή πιστοποίησης CISM: $ 50 (δεν επιστρέφεται)

Προετοιμασία μαθημάτων ISACA Athens Chapter: Μέλη Ευρώ 550, Μη μέλη: 850 Ευρώ

Για να διατηρήσετε την πιστοποίησή σας πρέπει επίσης να πληρώσετε το κόστος συντήρησης πιστοποίησης CISM ύψους 85 $ κάθε χρόνο.

Τα παραπάνω τέλη υπόκεινται σε αλλαγές - συμβουλευτείτε το ISACA.org

Έκανα το τεστ και πέρασα - τι γίνεται μετά;

Για να ανανεώσετε την πιστοποίηση CISM πρέπει να επιτυγχάνετε 120 ώρες CPE κάθε 3 χρόνια με τουλάχιστον 20 ώρες CPE ετησίως. Πρέπει επίσης να πληρώσετε ένα κόστος επανεκτίμησης. Δείτε περισσότερα στο www.isaca.org

Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος εξηγούμε όλα τα logistics των εξετάσεων και τι πρέπει να γνωρίζετε για να υποβάλετε αίτηση για πιστοποίηση CISM και να τη διατηρήσετε.

Εγγραφή στο πρόγραμμα γίνεται έως και μία ημέρα πριν την έναρξή του, εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις. Προσθέστε το πρόγραμμα στο καλάθι αγορών. Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε θα χρειαστεί να κάνετε εγγραφή. Εάν πρόκειται για εταιρική συμμετοχή παρακαλούμε τσεκάρετε το πεδίο «Κάνω κράτηση για λογαριασμό της εταιρείας μου». Αφού συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία σας και δηλώσετε το παραστατικό που επιθυμείτε να εκδοθεί, θα πρέπει να προχωρήσετε σε καταβολή των διδάκτρων. Η πληρωμή γίνεται με τρεις τρόπους: α) με πιστωτική κάρτα (με άτοκες δόσεις όπου ορίζονται), cash card ή prepaid card, β) με ταυτότητα οφειλής, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσω ebanking, ή απευθείας στην τράπεζα (μηχάνημα, ανέξοδα, ή γκισέ) ή γ) με IRIS και άμεση χρέωση του λογαριασμού σας.

Παρακαλούμε σημειώστε τα εξής: με την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας θα λάβετε αυτοματοποιημένο μήνυμα επιτυχούς συναλλαγής. Ωστόσο, η εγγραφή σας ή η εγγραφή των στελεχών σας δεν ολοκληρώνεται πριν την καταβολή των διδάκτρων του προγράμματος. Μετά την καταβολή των διδάκτρων θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να επιβεβαιώσουμε την εγγραφή σας.

Ισχύει ειδική τιμή 550 Ευρώ για τα μέλη ISACA. Επικοινωνήστε στο 210-3680064, training@hau.gr για να μάθετε περισσότερα.

 

Το Zoom είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης συμβατή με Mac, Windows, Linux, iOS και Android, που επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε online μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Zoom από τον υπολογιστή, το laptop, το iPad ή το smartphone σας. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Zoom για να το χρησιμοποιήσετε. Με την εγγραφή σας θα λάβετε ένα σύντομο οδηγό χρήσης. Λάβετε υπόψιν ότι θα πρέπει να διαθέτετε κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο. Οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και headset για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Το σεμινάριο μπορεί να οργανωθεί και αποκλειστικά για την εταιρεία σας, εάν υπάρχει ομάδα στελεχών σας που επιθυμεί να το παρακολουθήσει. Σε αυτή την περίπτωση το περιεχόμενο, οι ημερομηνίες και το ωράριο διεξαγωγής προσαρμόζονται στις ανάγκες και απαιτήσεις των στελεχών σας. 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν ...

Πίσω στην αρχή