Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Green and Sustainable Finance

Risk Management
Ξεκινά Σύντομα
Διάρκεια
16 ώρες
Επίπεδο
Ενδιάμεσο
Γλώσσα
Αγγλικά

Παράγοντες αειφορίας στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου (credit risk)  

Παρά την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας COVID-19, η κλιματική αλλαγή παραμένει η σπουδαιότερη παγκόσμια πρόκληση. Η Συμφωνία του Παρισού για την Κλιματική Αλλαγή μάλιστα εντοπίζει τον καίριο ρόλο του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη μετάβαση προς μια κοινωνία βιώσιμη και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τραπεζίτες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αλλά και νομοθέτες δίνουν πλέον έμφαση στους περιβαλλοντικούς κινδύνους και στις ευκαιρίες που προκύπτουν με ειδικό γνώμονα την αειφορία.

Το σεμινάριο θα αναλύσει όλες τις παραμέτρους  αειφορίας  και τι σημαίνει για τον τραπεζικό κλάδο και το μέλλον του, συνυπολογίζοντας τις διάφορες πολιτικές και κίνδυνους Θα καλύψει τόσο σύγχρονες αλλά και πιο παραδοσιακές τεχνικές αξιολόγησης πιστωτικού κινδύνου και θα δώσει στους συμμετέχοντες εργαλεία για να αναγνωρίσουν τις πτυχές εκείνες που επιτυχώς καλύπτουν τα κριτήρια αειφορίας και εκείνες που αποτυγχάνουν.  Το  σεμινάριο  προσφέρεται  στην  αγγλική  γλώσσα.  

 

 

  

  


  • να κατανοείτε την υπεύθυνη τραπεζική
  • να κατανοείτε τις βιώσιμες αρχές 
  • να κατανοείτε το πλαίσιο πολιτικής
  • να αναγνωρίζετε το αντίκτυπο στις τράπεζες (κεφάλαια, κίνδυνοι φήμης και οικονομία)
  • να αντιλαμβάνεστε την έννοια της χρηματοδότησης για βιώσιμα έργα και πελάτες
  • να είστε σε θέση να ορίζετε νέες πιστωτικές πολιτικές και διαδικασίες
  • να μπορείτε να εκτιμήσετε τον πιστωτικό κίνδυνο 
  • να είστε σε θέση να εφαρμόσετε εσωτερική αξιολόγηση

 

Τα μαθήματα θα παραδοθούν μέσω ZOOM σε 4 τρίωρες συνεδρίες (5:30 μ.μ.-8:30 μ.μ.). Το Delivery θα χρησιμοποιήσει μια συνεργατική μέθοδο που θα επικεντρώνεται σε συζητήσεις και ασκήσεις τις οποίες θα καθοδηγεί έμπειρος διαμεσολαβητής. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν μόνο πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε κάμερα web και μικρόφωνο υπολογιστή/φορητού υπολογιστή.

Banking Risk Training (BRT)

Σε συνεργασία με την Banking Risk Training (BRT), μια εξειδικευμένη εταιρεία εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρουμε μαθήματα για να βοηθήσουμε τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια επισκόπηση του πεδίου, να προωθήσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινότητά τους, καθημερινές εργασίες, καθώς και προγράμματα που επικεντρώνονται στην προετοιμασία των εξετάσεων για την επίσημη πιστοποίηση GARP. Τα σεμινάρια μας καλύπτουν ποικίλους τομείς στον τομέα της Διαχείρισης Κινδύνων, όπως πιστωτικό και λειτουργικό κίνδυνο, εταιρική διακυβέρνηση, βέλτιστες τραπεζικές πρακτικές και συμβουλευτική κατάρτισης.

Το BRT δημιουργήθηκε το 2014 από τον Graeme Skelly (πρώην διευθυντή της Barclays Bank) για την ανάληψη συγκεκριμένων καθηκόντων εσωτερικής εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών στη διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου. Το 2017, μετά από απόφαση επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, ο Graeme σύναψε συνεργασία με τον Alastair Graham, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Κινδύνου στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που συνδυάζει την τραπεζική και την εκπαίδευση, ο Alastair διοργάνωσε και έδωσε διάφορα σεμινάρια κατάρτισης παγκοσμίως. Πρόσφατα, διορίστηκε ως ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Παγκόσμιων Τραπεζικών Εκπαιδευτικών Προτύπων.

Εισηγητές

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν ...

Πίσω στην αρχή