Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Νοσταλγία στην Φωτογραφία και στον Κινηματογράφο

Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση
-
Διάρκεια
10 ώρες
Επίπεδο
Εισαγωγικό
Γλώσσα
Ελληνικά

O ετήσιος κύκλος διαλέξεων του γνωστού θεωρητικού της φωτογραφίας και του κινηματογράφου, Πλάτωνα Ριβέλλη, συνεχίζει για 16η χρονιά.

 

Φέτος, το θέμα των διαλέξεων είναι η Νοσταλγία.

 

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται online. Κατά την διάρκειά τους προβάλλονται κινηματογραφικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από το έργο διάσημων σκηνοθετών και φωτογράφων, καθώς και φωτογράφων-μελών του «Φωτογραφικού Κύκλου». Ανιχνεύεται η σχέση της έννοιας «Νοσταλγία» με την τέχνη μέσω παραδειγμάτων από έργα φωτογράφων και σκηνοθετών, τα οποία θα αποτελέσουν και την αφορμή για την προσέγγιση του συνολικού έργου τους.

 

Σημειώνει ο Πλάτων Ριβέλλης:

" Η λέξη «Νοσταλγία» είναι φορτισμένη ταυτόχρονα με λύπη, χαρά και τρυφερότητα. Όπως άλλωστε όλες οι πολύτιμες αναμνήσεις μας. Και νομίζω ότι ο συνδυασμός αυτός είναι που κάνει (για μένα τουλάχιστον) τόσο ιδιαίτερα ελκυστικό και πολύτιμο το έργο μερικών σκηνοθετών  ή φωτογράφων… "


Οι ομιλίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω του προγράμματος Zoom και καλύπτουν συνολικά δέκα ώρες, κάθε Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και 6, 13, 20 , 27 Οκτωβρίου του 2021, από τις 20:00 μέχρι τις 22.00.

 

Όσοι εγγράφονται λαμβάνουν στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (e-mail) τα στοιχεία (ID και Password) με τα οποία μπορούν να συνδέονται για την παρακολούθηση κάθε συνάντησης. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν κατεβάσει στον υπολογιστή τους την πλατφόρμα Zoom (δωρεάν) και να έχουν κάνει sign in πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης των διαλέξεων.

 

*Οι διαλέξεις μαγνητοσκοπούνται για αρχειακούς σκοπούς. Η συμμετοχή σας στο σεμινάριο συνεπάγεται αποδοχή της μαγνητοσκόπησης.


Πλάτων Ριβέλλης

Ο Πλάτων Ριβέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (1963-1968), Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι (1968-1970) και Φωτογραφία στις ΗΠΑ (1983). Εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα για ...

Μάθετε περισσότερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν ...

Πίσω στην αρχή