Πιστοποίηση Project Management Professional - PMP®

Πιστοποιηθείτε με την πλέον διαδεδομένη πιστοποίηση σε project management παγκοσμίως, το PMP® του Project Management Institute.  Πώς θα πιστοποιηθείτε γρήγορα και σίγουρα.

Πλεονεκτήματα του PMP

Προϋποθέσεις

Οι εξετάσεις

Προετοιμασθείτε για τις εξετάσεις PMP

Διατήρηση πιστοποίησης

Ευκαιρίες για PDUsστην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Project Management Institute

 

Πλεονεκτήματα του PMP

  • H Πιστοποίηση PMP αναγνωρίζεται σε περισσότερες από 180 χώρες στο κόσμο με πάνω από 400,000 πιστοποιημένους PMPs, ως μια ισχυρή πιστοποίηση γνώσεων και εμπειρίας στη Διαχείριση Έργου. 
  • Λόγω της ευρείας αναγνώρισής της σε όλους τους κάδους η πιστοποίηση PMPείναι αποτελεί σημαντικό προσόν για εσάς που επιθυμείτε να αναλάβετε νέα καθήκοντα ή να αυξήσετε τις αποδοχές σας.
  • Η πιστοποίηση είναι εξαιρετικά χρήσιμη για εσάς που εργάζεσθε σε φορείς που έχουν εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς το 70% των 400,000 πιστοποιημένων PMPς εργάζεται στις ΗΠΑ.
  • Η πιστοποίηση είναι ευρέως γνωστή στον τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών διεθνώς, γι’αυτό και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εσάς που εργάζεσθε σε εταιρείες Πληροφορικής ή ασχολείσθε με έργα Πληροφορικής και Τεχνολογίας.   

Προϋποθέσεις

Ως υποψήφιος για το PMP θα πρέπει να πληρείτε τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Ακαδημαϊκές γνώσεις

Εργασιακή Εμπειρία

Εκπαίδευση στη Διοίκηση Έργου

Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή ακαδημαϊκό πτυχίο 2ετούς φοίτησης

 

Ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία 5 ετών (60 μήνες εργασίας σε Διοίκηση Έργων από τους οποίους τουλάχιστον 7500 ώρες αφορούν διαχείριση projecttasks)

35 διδακτικές ώρες σε Διοίκηση Έργου*

(35 PDUs)

Ή

Ακαδημαϊκό πτυχίο 4ετούς ή 5ετούς φοίτησης ή αντίστοιχο πτυχίο

Ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία 3 ετών (36 μήνες εργασίας σε Διοίκηση Έργων από τους οποίους 4500 ώρες αφορούν διαχείριση projecttasks)

35 διδακτικές ώρες σε Διοίκηση Έργου* (35 PDUs)

*συστήνεται εκπαίδευση από PMI Registered Education Providers

Οι εξετάσεις

Συμπληρώνετε on line την αίτησή σας στον ιστότοπο του PMI®, συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία που αποδεικνύουν την εργασιακή σας εμπειρία, τις ακαδημαϊκές σας σπουδές και τις διδακτικές ώρες στη Διαχείριση Έργου. 

Μετά περίπου από 5-10 εργάσιμες ημέρες από την αποστολή της αιτήσεως σας , και αφού αυτή αξιολογηθεί και εγκριθεί, το PMIαποστέλλει στοιχεία για να δώσετε τις εξετάσεις σε ένα Prometric test center,  σε χρονικό διάστημα που θα επιλέξετε εσείς, μέσα σε ένα χρόνο από την έγκριση της αιτήσεώς  σας.   Οι εξετάσεις δίδονται σε υπολογιστή, αποτελούνται από 200 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής τις οποίες ο υποψήφιος πρέπει να απαντήσει σε 4 ώρες.

To σεμινάριο προετοιμασίας PMP Prep της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Οι εισηγητές μας με εμπειρία σε μεγάλα έργα του εξωτερικού, θα σας βοηθήσουν με το 24ωρο εντατικό σεμινάριό μας να έχετε μια πλήρη εικόνα της εξεταστέας ύλης και να δομήσετε τη μελέτη σας έτσι ώστε να περάσετε με επιτυχία το τεστ με το λιγότερο δυνατό χρόνο προετοιμασίας. Επιπλέον σας προσφέρει 24 PDUs.

Εάν δεν έχετε το απαραίτητο θεωρητικό γνωστικό υπόβαθρο για να μελετήσετε την εξεταστέα ύλη του PMBOK® Guide - 5th Edition, ή δεν έχετε συγκεντρώσει τα απαραίτητα PDUs, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα από τα βασικά μας σεμινάρια στη Διαχείριση Έργου.

Διατήρηση πιστοποίησης

Οι πιστοποιημένοι PMPsθα πρέπει να συγκεντρώνουν κάθε 3 χρόνια, 60 PDUs.  Τις μονάδες αυτές μπορούν να τις συγκεντρώσουν με διάφορους τρόπους, όπως συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατά προτίμηση των PMIRegisteredTrainingProviders, συμμετέχοντας σε συνέδρια του κλάδου, συγγράφοντας άρθρα ή προσφέροντας σχετικές παρουσιάσεις και πολλά άλλα.  Δείτε περισσότερα στο εγχειρίδιο του PMI για την Πολιτική διατήρησης των Πιστοποιήσεων του PMI.

Δείτε επίσης στο PMI τους πλέον διαδεδομένους 12 τρόπους συγκέντρωσης μονάδων.   

Συγκεντρώσετε γρήγορα και εύκολα PDUs με τα προγράμματά μας

  • Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στη Διοίκηση Έργου, σας προσφέρει κάθε χρόνο, τουλάχιστον 60 PDUs.  Προσφέρουμε επίσης 8ωρες συνεδρίες εστιασμένες σε συγκεκριμένους τομείς της Διοίκησης Έργου που σας βοηθούν συγχρόνως να αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις και 8 PDUs.
  • Το 5νθήμερο σεμινάριό μας για την πιστοποίηση Prince2ΤΜ, επίσης αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο, σας προσφέρει τη δυνατότητα να εκπαιδευτείτε στη συγκεκριμένη μεθοδολογία, να πάρετε άλλη μια πιστοποίηση και να αποκτήσετε επιπλέον 40 PDUs.
  • To ετήσιο συνέδριό μας, International Athens Project Management Best Practices Conference, προσφέρει 8 PDUs.  Eπιπλέον εάν είστε δεινός παρουσιαστής με μεγάλη εμπειρία στο χώρο ή σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της Διοίκησης Έργου, μπορείτε να συμμετάσχετε ως ομιλητής στο συνέδριό μας, ή σε άλλες διοργανώσεις για στελέχη επιχειρήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Το ProjectManagement Institute

To Project Management Institute είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ και με περίπου 500,000 μέλη-επαγγελματίες στο χώρο της Διoίκησης Έργων, ο οποίος ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1969.  Το PMP προσφέρθηκε για πρώτη φορά το 1984 και υπήρξε το πρώτο σύστημα επαγγελματικής πιστοποίησης στο χώρο της Διοίκησης Έργων που πιστοποιήθηκε με ISO9001.   Το PMP βασίζεται στο πρότυποτου PMI, A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK©Guide).   Το PMI έχει αναπτύξει σειρά προτύπων στο τομέα της Διαχείρισης Έργων με αντίστοιχες πιστοποιήσεις, προσφέροντας μεγάλο έργο για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του κλάδου. 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015/05/15 - 13:26:57

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα

Αποστολή Σελίδας