Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Προφίλ

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση (Hellenic American Union) ιδρύθηκε το 1957. Είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός που παρέχει προσβάσιμα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, εξεταστικές υπηρεσίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ένα μεγάλο και αυξανόμενο κοινό.

Ήδη από την ίδρυσή της, η Ελληνοαμερικανική Ένωση επεδίωξε να προσελκύσει στις δραστηριότητές της ένα πολυπολιτισμικό κοινό, καλωσορίζοντας φοιτητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 2.700.000 άτομα από 75 διαφορετικές χώρες έχουν απολαύσει τις υπηρεσίες της.


2,7εκ.
άνθρωποι
75
χώρες

Στο πλαίσιο υλοποίησης της αποστολής της, η Ελληνοαμερικανική Ένωση:

  • σχεδιάζει και παρουσιάζει ένα ετήσιο πρόγραμμα εκθέσεων, συναυλιών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, προβολών ταινιών, αναγνώσεων και διαλέξεων, οι οποίες είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό.
  • παρέχει ουσιώδη και αποτελεσματικά προγράμματα κατάρτισης σε τομείς που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας, όπως στη διοίκηση επιχειρήσεων, το ψηφιακό μάρκετινγκ, την τεχνολογία της πληροφορικής και η διαχείριση πολιτιστικών έργων.
  • προσφέρει προγράμματα διά βίου μάθησης στις ξένες γλώσσες, την προσωπική ανάπτυξη και τις τέχνες.
  • διοργανώνει συνέδρια και workshops με εισηγητές διαμορφωτές πολιτικής, τεχνικούς εμπειρογνώμονες, δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου εξετάζονται επίκαιρα κοινωνικά, οικονομικά και τεχνολογικά ζητήματα και προκλήσεις.
  • αναπτύσσει, δημοσιεύει και προσφέρει μαθησιακούς πόρους, όπως εκπαιδευτικά βιβλία και ψηφιακό διδακτικό υλικό.
  • λειτουργεί ως κοινωνικά υπεύθυνος φορέας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, προσφέροντας, για παράδειγμα, δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης σε καθηγητές ξένων γλωσσών και δωρεάν εργαστήρια καλών τεχνών για τα παιδιά

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του κοινού της και απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού, ηλικίας, θρησκείας, εθνικής καταγωγής, φυσικής αναπηρίας ή ιδιότητας βετεράνου πολέμου στις πολιτικές εγγραφών σπουδαστών, προσλήψεων, αξιολογήσεων και προαγωγών του προσωπικού της.


Τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυσή της το 1957, η Ελληνοαμερικανική Ένωση (ΕΑΕ) στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο κοντά στην πλατεία Συντάγματος, πριν βρει τη μόνιμη στέγη της στην περιοχή Νεάπολη στο κέντρο της Αθήνας, σε πολύ μικρή απόσταση από την «Αθηναϊκή Τριλογία» των νεοκλασικών κτηρίων της Ακαδημίας Αθηνών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το κεντρικό κτήριο της ΕΑΕ  είναι ένα κτήριο-ορόσημο της φονξιοναλιστικής αρχιτεκτονικής που σχεδιάστηκε από το κορυφαίο Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη. Η κύρια είσοδος του κτηρίου, την οποία πλέον κοσμεί ένα αψιδωτό φωτεινό γλυπτό, φιλοτεχνημένο από τον διάσημο Ελληνοαμερικανό καλλιτέχνη Stephen Antonakos, βρίσκεται στην οδό Μασσαλίας. Μία δεύτερη είσοδος, στην οδό Διδότου, παρέχει πιο άμεση πρόσβαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτηρίου μέσω του καφεστιατορίου.

Αυτοί οι δύο δρόμοι είναι εμβληματικοί για την ταυτότητα της γειτονιάς και τον ρόλο της ως σημαντικού πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Στη συνέχειά της η οδός Μασσαλίας οδηγεί στη Γαλλική Σχολή Αθηνών και στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Η οδός ονοματοδοτήθηκε το 1884, σε ανταπόδοση προς την απόφαση του Δήμου της Μασσαλίας να ονομάσει έναν δρόμο της πόλης Λεωφόρο Αθηνών (Boulevard d’Athènes). Το Γαλλικό Ινστιτούτο είναι μόνο ένα από πολλά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα που φιλοξενεί η περιοχή. Σε απόσταση λίγων τετραγώνων από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο βρίσκεται το Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο (γνωστό και ως Σχολή Δοξιάδη), το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η οδός Διδότου πήρε το όνομά της από τον Ambroise-Firmin Didot, μέλος της διάσημης οικογένειας τυπογράφων και εκδοτών, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του πρώτου ιδιωτικού τυπογραφείου στην Ελλάδα. Ο ίδιος δεντρόφυτος δρόμος εξακολουθεί να φιλοξενεί, εκτός από το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της ΕΑΕ στον αριθμό 15, μερικούς από τους πολλούς εκδοτικούς οίκους και τα βιβλιοπωλεία τους που άλλοτε αφθονούσαν στη γειτονιά – μια υπόμνηση της εποχής που συγγραφείς, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι συναθροίζονταν στα καφέ και στις ταβέρνες της Νεάπολης. Η περιοχή εξακολουθεί να φιλοξενεί μεγάλη γκάμα από ανεπιτήδευτα πολυσύχναστα καφέ, μπαρ και εστιατόρια, με θαμώνες κυρίως νεότερους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές που προσελκύονται στη γειτονιά από τα χαμηλά ενοίκιά της.

Με εξαίρεση μια εντυπωσιακή σειρά από νεοκλασικές κατοικίες –πολλές από τις οποίες έχουν δυστυχώς ρημάξει πια– τα περισσότερα σπίτια που κτίστηκαν στη Νεάπολη στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν λιτά οικοδομήματα για εργαζόμενες οικογένειες, κατασκευασμένα από γυψοτεχνίτες και μαρμαράδες που ήρθαν στην Αθήνα από τα νησιά σε αναζήτηση εργασίας. Τα περισσότερα από αυτά τα λαϊκά σπίτια κατεδαφίστηκαν αργότερα για να δώσουν τη θέση τους στις χαρακτηριστικές αθηναϊκές πολυκατοικίες των δεκαετιών του 1960 και του 1970.

«Ένα διαρκές ζωντανό παράδειγμα μιας εμπνευσμένης προσπάθειας Αμερικανών και Eλλήνων να εδραιώσουν τη φιλία μεταξύ των δύο λαών»

—Κάρολος Αρλιώτης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΕ, 1963.

Τα πρώτα έξι χρόνια της ύπαρξής της, η Ελληνοαμερικανική Ένωση στεγαζόταν σε μισθωμένο χώρο, πρώτα στην οδό Ηρώδου Αττικού και στη συνέχεια στην οδό Σταδίου, κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Ωστόσο, με τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των σπουδαστών που επιθυμούσαν να φοιτήσουν στα τμήματα αγγλικής γλώσσας που παρείχε, αλλά και χάρη στο ολοένα και πιο φιλόδοξο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσέφερε, κατέστη επιτακτική η ανάγκη ο νεοσύστατος οργανισμός να αποκτήσει δικές του εγκαταστάσεις. 

Το Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη και το νέο κτήριο

Το 1961 αγοράστηκε ένα οικόπεδο 620 τετραγωνικών μέτρων στη οδό Μασσαλίας 22, στο σημείο όπου βρισκόταν άλλοτε η κατοικία της οικογένειας Δραγούμη. Το ίδιο έτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ανέθεσε τον σχεδιασμό του νέου κτηρίου στο Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη, μία εταιρεία συμβούλων μηχανικών, αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων που ιδρύθηκε και διευθύνθηκε από τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη, εξέχοντα αρχιτέκτονα και οραματιστή πολεοδόμο. Τα σχέδια του κτηρίου καταρτίστηκαν από τον Arthur Skepers, στενό συνεργάτη του Δοξιάδη. Ο θεμέλιος λίθος τοποθετήθηκε στις 12 Ιουλίου 1962 και το κτίσμα ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1963.

Δεν υπάρχει γραπτή τεκμηρίωση των λόγων για αυτή την επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκείνη την εποχή, το Γραφείο Δοξιάδη είχε ήδη στο ενεργητικό του σημαντικά διεθνή έργα, όπως τον συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης του Ισλαμαμπάντ και τον σχεδιασμό του Κέντρου Καθηγητών-Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Ντάκα. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ορισμένα ιδρυτικά μέλη της ΕΑΕ και μέλη του ΔΣ της γνώριζαν προσωπικά τον Δοξιάδη· για παράδειγμα, το ιδρυτικό μέλος της ΕΑΕ Ξενοφών Ζολώτας ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όταν ο Δοξιάδης υπηρετούσε ως Αναπληρωτής Υπουργός και στη συνέχεια Υπουργός Στέγασης και Ανοικοδόμησης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο είναι πιθανότερο ότι αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο το ΔΣ της ΕΑΕ ήταν οι εγκαταστάσεις του Τεχνικού Γραφείου Δοξιάδη που απείχαν λίγα μόλις τετράγωνα από την έδρα της ΕΑΕ, είχαν ολοκληρωθεί το 1958 και στέγαζαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αλλά και το Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο που ίδρυσε ο Δοξιάδης. Το φονξιοναλιστικής έμπνευσης οικοδόμημα, κατασκευασμένο γύρω από ένα ευρύχωρο και φωτεινό αίθριο, ήταν ένας χώρος εργασίας και μάθησης, και ένα σημείο συνάντησης, αλληλεπίδρασης και συναναστροφής μεταξύ των ανθρώπων.

Αυτό ακριβώς ήταν το όραμα του Διοικητικού Συμβουλίου και των ιδρυτικών μελών της ΕΑΕ για το νεοσύστατο οργανισμό: να δημιουργήσουν έναν φιλόξενο χώρο, όπου άνθρωποι από κάθε υπόβαθρο θα μπορούν να αποκτούν γνώσεις και να αισθάνονται μέλη μιας κοινότητας. Σε μεταγενέστερη αναφορά του προς τη Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΑΕ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κάρολος Αρλιώτης έλεγε για το νέο κτήριο:

«Δεν είναι ένα απρόσωπο οικοδόμημα με σύγχρονες ανέσεις, αλλά μια Εστία με πραγματικά ζεστή ατμόσφαιρα... όπου οι επισκέπτες μπορούν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους και όπου ιδίως οι σπουδαστές βρίσκουν ένα περιβάλλον όπου οι συναντήσεις τους θα είναι γόνιμες και οι συζητήσεις τους ενδιαφέρουσες, διδακτικές και διαφωτιστικές».

Οικοδομημένο με την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το νέο εξαώροφο κτήριο –με αίθριο και αυτό– περιελάμβανε σχεδόν είκοσι πέντε αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα εκδηλώσεων, χώρους γραφείων, χώρους υποδοχής και συσκέψεων, δύο γκαλερί τέχνης, δύο βιβλιοθήκες, ένα γλωσσικό εργαστήριο (δωρεά του αμερικανικού στρατού) και ένα ευρύχωρο κυλικείο που προσέφερε «γεύματα στους σπουδαστές σε λογικές τιμές», όπως ανέφερε ο ίδιος ο Κάρολος Αρλιώτης.

Μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν, αυτός ο πολυχώρος υποστήριξε ένα όλο και πιο ποικίλο φάσμα δραστηριοτήτων, από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και προβολές ταινιών μέχρι προγράμματα διά βίου μάθησης και κατάρτισης στελεχών, αλλά και συνέδρια στους τομείς των επιχειρήσεων, των τεχνών και της εκπαίδευσης.

Ωστόσο, κατά τη δεκαετία του 1990 το κτήριο άρχισε να εμφανίζει τα σημάδια της ηλικίας του, υπονομεύοντας την ικανότητά του να προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις –και κυρίως στην αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου–, στις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής εκθέσεων και παραστάσεων, καθώς και στην αύξηση του κοινού και της πολυπλοκότητας της λειτουργίας της ΕΑΕ.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου Λεωνίδα Φοίβου Κόσκου, ο οποίος ανέλαβε το 1995, ήταν η ριζική ανακαίνιση του κτηρίου της ΕΑΕ στην οδό Μασσαλίας 22. Έναν χρόνο αργότερα, η Γενική Συνέλευση των Τακτικών Μελών της ΕΑΕ εξουσιοδότησε το Διοικητικό της Συμβούλιο να εξασφαλίσει τραπεζικό δάνειο προκειμένου να συμπληρώσει τους ίδιους πόρους του ιδρύματος για τη χρηματοδότηση των ανακαινίσεων.

Τα σχέδια για την ανακαίνιση του κτηρίου ανέπτυξε η αρχιτεκτονική εταιρία Karantavanis & Partners και τις κατασκευαστικές εργασίες ανέλαβε η Ελληνική Τεχνοδομική. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 1998 και ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Μεταξύ των νέων εγκαταστάσεων που προέκυψαν από τις ανακαινίσεις είναι δύο επιπλέον μεγάλες αίθουσες σεμιναρίων, ευέλικτες αίθουσες διδασκαλίας με μετακινούμενους τοίχους, ένα καφεστιατόριο (καθώς το παλαιό κυλικείο είχε μετατραπεί σε χώρους γραφείων ήδη από τη δεκαετία του 1980) και ένα roof garden, ανελκυστήρας προσβάσιμος από αναπηρικά αμαξίδια και επιπλέον τουαλέτες για άτομα με σωματικές αναπηρίες. Οι γκαλερί εξοπλίστηκαν με νέα συστήματα φωτισμού, ενώ η αίθουσα εκδηλώσεων απέκτησε ηχητικό σύστημα Dolby Surround, νέες προβολικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό βιντεοδιασκέψεων. Η δομημένη καλωδίωση δημιούργησε ένα πλήρως δικτυωμένο κτήριο, το οποίο επέτρεψε τη λειτουργία «έξυπνων» αιθουσών διδασκαλίας, αρχικά ενσύρματα και πλέον μέσω του ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου που καλύπτει όλο το κτήριο.

Το πρώτο άρθρο του καταστατικού της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (ΕΑΕ), που καταρτίστηκε αρχικά το 1957, οραματιζόταν αυτή τη νέα οντότητα ως «ένα πολιτιστικό σωματείο κοινής ωφελείας και –με την ευρύτερη έννοια– ένας εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός». Αυτή η έννοια της κοινής ωφέλειας –το να είναι χρήσιμη στην κοινωνία– εξακολουθεί να παρακινεί την ΕΑΕ στην παροχή μοναδικών, αποδεδειγμένων ευκαιριών για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, ανεξάρτητα από τη φάση ζωής και το προσωπικό υπόβαθρο κάθε μέλους ή ομάδας του κοινού της.

Υποτροφίες εκμάθησης γλωσσών, χορηγίες και απαλλαγές από εξέταστρα

Το ίδιο άρθρο του καταστατικού απαριθμεί και τις δραστηριότητες μέσω των οποίων το σωματείο επιδιώκει την εκπλήρωση της αποστολής του, που είναι η προώθηση των δεσμών φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ανάμεσα στις δραστηριότητες για τις οποίες έμελλε να γίνει ευρέως γνωστή η ΕΑΕ στη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν –το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τα μαθημάτων αγγλικής και ελληνικής γλώσσας, τις εκδόσεις εκπαιδευτικών εγχειριδίων και βιβλίων τέχνης– ήταν και ένα πρόγραμμα που σε μεγάλο βαθμό διέλαθε της δημόσιας προσοχής: η παροχή υποτροφιών σε νέους σπουδαστές.

Οι υποτροφίες αποτελούν μέρος της δέσμευσης της ΕΑΕ να παρέχει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στην ευρύτερη κοινωνία από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της. Οι πρώτες αναφορές σε χορήγηση υποτροφιών προς σπουδαστές της ΕΑΕ εμφανίζονται στον Ετήσιο Απολογισμό προς τα Τακτικά Μέλη του σωματείου για το έτος 1970, παρότι είναι πολύ πιθανό η πρακτική αυτή να είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

Στην αρχή, οι υποτροφίες χορηγούνταν με κριτήριο τις καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, σε σπουδαστές πανεπιστημιακής ηλικίας που παρακολουθούσαν προγράμματα εκμάθησης γλωσσών στην ΕΑΕ. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, το πεδίο εφαρμογής της οικονομικής στήριξης διευρύνθηκε και πλέον περιλαμβάνει όχι μόνο υποτροφίες για τάξεις εκμάθησης αγγλικών, αλλά και απαλλαγή από τα εξέταστρα για εξετάσεις πιστοποίησης αγγλομάθειας, καθώς και δωρεάν παραχώρηση διδακτικών βιβλίων. Ομοίως έχει μετατοπιστεί η εστίαση της πολιτικής υποτροφιών προς την παροχή ευκαιριών μάθησης και πιστοποίησης σε μη προνομιούχους νέους ανθρώπους.

H ΕΑΕ έχει δώσει χορηγίες και άλλης μορφής στήριξη στους ακόλουθους οργανισμούς, ή υποτροφίες και απαλλαγές από εξέταστρα στα άτομα που αυτοί εξυπηρετούν:

Άρσις – κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων
Δωρεάν συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης αγγλομάθειας

Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Ίλιον – Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης
Διδασκαλία αγγλικής γλώσσας και δωρεάν συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης αγγλομάθειας

Ευρωπαϊκή Έκφραση
Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Κυψέλη
Δωρεάν συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης αγγλομάθειας

Φάρος – μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει φροντίδα και υποστήριξη σε ασυνόδευτα παιδιά και νεαρούς πρόσφυγες
Διδακτικά βιβλία αγγλικής γλώσσας

Φάρος Τυφλών Ελλάδας
Παραχώρηση πνευματικών δικαιωμάτων για την έκδοση των προπαρασκευαστικών βιβλίων της ΕΑΕ για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας στον κώδικα Μπράιγ

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων
Υποτροφίες για σπουδές αγγλικής γλώσσας

Παιδικά Χωριά SOS
Δωρεάν συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης αγγλομάθειας

Το Χαμόγελο του Παιδιού – μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία των παιδιών
Δωρεάν συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης αγγλομάθειας

Υποτροφίες για Πανεπιστημιακές Σπουδές

Η ΕΑΕ χορηγεί επίσης υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές, με οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Η ΕΑΕ χορήγησε πλήρεις υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Hellenic American University σε:

  • 3 παιδιά στην Πρέβεζα από οικογένειες με χαμηλό εισοδηματικό προφίλ
  • 3 παιδιά στα Γιάννενα που σπουδάζουν ταυτόχρονα  και σε δημόσιο πανεπιστήμιο
  • 1 παιδί από το Γαλλικό Ινστιτούτο για σπουδές στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Hellenic American University στη Διερμηνεία Συνεδρίων.
  • 14 παιδιά πανελλαδικά που διακρίθηκαν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας του Michigan Language Assessment 

Awards & Distinctions:

H Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Ελληνοαμερικανική Ένωση για την μακρόχρονη προσφορά της. Το 2012 η Ακαδημία Αθηνών απένειμε στον οργανισμό έπαινο για το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό του έργο στην Ελλάδα, καθώς και για την συμβολή του στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. 

Το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης έχει πιστοποιηθεί από την TÜV HELLAS - μέλος της Ομάδας TÜV NORD με το πρότυπο ISO 9001:2015 για  τον «Σχεδιασμό, οργάνωση και διαχείριση εξετάσεων» καθώς  και για την «Παροχή υπηρεσιών σε υποψηφίους, κέντρα ξένων γλωσσών και εκπαιδευτικούς». Το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της  ΕΑΕ είναι ο πρώτος φορέας διεξαγωγής εξετάσεων στην Ελλάδα που έχει λάβει πιστοποίηση ISO για τις υπηρεσίες  εξετάσεων  που  παρέχει.

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Γλωσσικών Σπουδών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001: 2015. 

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης για τα Προγράμματα και Υπηρεσίες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Υπηρεσιών στο Πλαίσιο Συγχρηματοδοτούμενων Έργων είναι πιστοποιημένo κατά ISO 9001, ISO 27001:2013 & ISO 27701:2019.

Στη συνεδρίασή του τον Αύγουστο του 2015, η Επιτροπή Διαπίστευσης του Προγράμματος Αγγλικής Γλώσσας εξέτασε την έκθεση του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Γλωσσικών Σπουδών. Η Επιτροπή χορήγησε στον ιστότοπο εννέα χρόνια συνεχούς διαπίστευσης. Το CALLS είναι το μόνο διαπιστευμένο από το CEA Center στην Ελλάδα.


Άλλες βραβεύσεις:

Cyber Security Awards 2022 – GOLD – Securing the Educational Diversity

Cyber Security Awards 2022 – GOLD – Securing the Educational Diversity

Οι υποδομές της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης για την διαχείριση της κυβερνοασφάλειας και της ψηφιακής ασφάλειας βραβεύθηκαν μαζί με την Algosystems που έχει αναλάβει το έργο αυτό, στα Cyber Security Awards 2022 με το Gold – Security the Educational Diversity. Πρόκειται για μια μοναδική διάκριση σε μια από τις πλέον δύσκολες χρονιές όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

UX/CX Awards of Boussias Communications

UX/CX Awards

Το νέο website της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – www.hau.gr -  το οποίο δημιουργήθηκε από την Linakis Digital, βραβεύθηκε για την καινοτομία και την σχεδιαστική υπεροχή του, στις 2 Νοεμβρίου 2022 με το Bronze Awards-Best Education & Academic στα UX/CX Awards της Boussias Communications. O συγκεκριμένος θεσμός ήταν ο πρώτος που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, με στόχο να αναδειχτούν καινοτόμες πρακτικές και έργα που δημιουργούν αξέχαστες ψηφιακές εμπειρίες.

Peak Awards 2021 & 2023

Peak Awards 2021 & 2023

Gold & Bronze Small Budget Campaigns – Το 140ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Certificate in Digital Marketing της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης βραβεύθηκε δύο φορές στην κατηγορία Small Budget Campaigns στα Peak Performance Awards της Boussias Communications το 2021 και 2023. Γιατί κάνουμε πράξη αυτά που διδάσκουμε!


Πίσω στην αρχή