Διαγωνισμός Έκθεσης Ιδεών (Εssay Contest)

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει τις προσπάθειες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να παρέχουν στους μαθητές τους την καλύτερη δυνατή ξενόγλωσση παιδεία. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, κατά τη χρονική περίοδο 2008-2016, η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργάνωνε ετήσιο διαγωνισμό έκθεσης ιδεών στην Αγγλική (Essay Contest) μεταξύ των μαθητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών οι οποίοι προετοιμάζονταν για τις εξετάσεις Certificate of Competency in English (ECCE) του Πανεπιστημίου του Michigan.

Ο διαγωνισμός έκθεσης Essay Contest αποτέλεσε δημιουργική δραστηριότητα. Μέσω των Κέντρων Ξένων Γλωσσών τους, οι μαθητές καλούνταν να αξιοποιήσουν ειδικά σχεδιασμένο υλικό που προσέφερε εξάσκηση στις τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες και να γράψουν εκθέσεις σε κοινό θέμα στα πρότυπα του ECCE οι οποίες προωθούνταν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Εκεί, ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης επέλεγε μικρό αριθμό φιναλίστ, οι οποίοι, μαζί με το γονέα ή το νόμιμο κηδεμόνα τους, έρχονταν στην Αθήνα ως φιλοξενούμενοι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ώστε να συμμετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Κατά τη διάρκεια της, όλοι οι φιναλίστ έγραφαν μία πρωτότυπη έκθεση σε νέο θέμα. Όλοι οι φιναλίστ λάμβαναν βραβεία ενώ εκείνος που είχε γράψει την καλύτερη έκθεση λάμβανε το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού.

Με το διαγωνισμό έκθεσης Essay Contest, η Ελληνοαμερικανική Ένωση επεδίωκε να βοηθήσει τους σπουδαστές της αγγλικής γλώσσας να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στον γραπτό λόγο και να παρέχει στους καθηγητές  ένα επιπρόσθετο διδακτικό εργαλείο για την προετοιμασία των μαθητών τους για το Certificate of Competency in English (ECCE) του Πανεπιστημίου του Michigan.

Ο διαγωνισμός έκθεσης Essay Contest της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης απευθυνόταν σε σπουδαστές  της αγγλικής γλώσσας που πλησίαζαν το επίπεδο Β2. Με αυτό το  διαγωνισμό η Ελληνοαμερικανική Ένωση επεδίωκε να:

  • βοηθήσει τους σπουδαστές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον γραπτό λόγο
  • βοηθήσει τους σπουδαστές να εκφράσουν δημιουργικά τις ιδέες τους
  • παρέχει στους καθηγητές ένα επιπρόσθετο διδακτικό εργαλείο για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας
  • βοηθήσει τους σπουδαστές στην προετοιμασία τους για το Certificate of Competency in English (ECCE) του Πανεπιστημίου του Michigan
  • ευαισθητοποιήσει σπουδαστές και καθηγητές σχετικά με πολιτιστικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος
Επισκεφθείτε επίσης:
Τελευταία Ενημέρωση: 2017/09/20 - 14:51:14

Αξίζει να δείτε 

Orfeas

Orfeas for individual candidates

banner for Seminars & Webinars for Teachers

Hellenic American Union Thessaloniki

ΕΤΕCT logo

Newsletter


Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo


Διεθνείς Πιστοποιήσεις

ESYD logo


ISO-9001:2008 Certified

ISO 9001

 


Πού θα μας βρείτε

Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων
Διδότου 15
10680 Aθήνα
Τηλ. Κέντρο: +30 2103680000
Fax: +30 2103634200
Email: exams@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα

Στείλτε αυτή την σελίδα