Νέο σεμινάριο προετοιμασίας για τις εξετάσεις: Μια τάξη, Πολλές εξετάσεις

29/01/2013

Λόγω της οικονομικής κρίσης και της πληθώρας των γλωσσικών εξετάσεων πιστοποίησης που είναι πλέον διαθέσιμες, οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και οι Καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να επιδιώξουν οικονομίες κλίμακας. Για τους λόγους αυτούς, καταλήγουν  να «συστεγάζουν»  υποψήφιους σε τάξεις με κριτήριο όχι το ειδικότερο τεστ στο οποίο επιθυμούν να συμμετάσχουν, αλλά το επίπεδο CEFR στο οποίο στοχεύουν. Η παραπάνω συστέγαση δημιουργεί την ανάγκη για διαμόρφωση ενιαίου “lesson plan” που συνδέεται με την προετοιμασία του μαθητή για συγκεκριμένο επίπεδο CEFR και όχι, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα, με συγκεκριμένη επικέντρωση σε γλωσσικές εξετάσεις.

Ανταποκρινόμενη σε αυτήν την ανάγκη, η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει σεμινάριο σχετικά με το σχεδιασμό μαθημάτων χρησιμοποιώντας υλικό προετοιμασίας εξετάσεων που μπορεί να αξιοποιηθεί για την προετοιμασία μαθητών σε περισσότερες από μια εξετάσεις. Στο σεμινάριο αποδεικνύεται πως η προετοιμασία των μαθητών για διαφορετικές εξετάσεις γλωσσομάθειας  δεν προϋποθέτει χρήση διαφορετικών μεθόδων ή δεξιοτήτων. Αντιθέτως,  οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις θεμελιώδεις αρχές της διδασκαλίας της γλώσσας, που ήδη γνωρίζουν, εφαρμόζοντας μικρές αλλαγές σε συγκεκριμένα σημεία κατά την διάρκεια του μαθήματος ώστε να καλύψουν τις διαφορές στην δομή των εξετάσεων.

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων “lesson plans” στις ενότητες της κατανόησης προφορικού λόγου (Listening) και κατανόησης γραπτού λόγου (Reading), με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές σας να βελτιώσουν τις δεκτικές δεξιότητές τους, ειδικά σε εξετάσεις επιπέδου B2. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο 2013 σε 33 πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που σχεδιάζει η Ελληνοαμερικανική Ένωση για ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Καθηγητές, το οποίο θα βοηθήσει τους εμπλεκόμενους να κάνουν ακόμα καλύτερη χρήση του χρόνου και των πόρων τους. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, θα έχετε τη δυνατότητα να συναντηθείτε και να συζητήσετε θέματα σχετικά με τις εξετάσεις με τα ακαδημαϊκά και διοικητικά στελέχη μας.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Υποχρεωτικές οι ονομαστικές κρατήσεις.

Για κρατήσεις θέσεων, καλέστε:
210 3680000 (Αθήνα)
2310 557600 (Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες

Γλώσσα: EL
Τελευταία Ενημέρωση: 2014/12/18 - 12:46:22

Αξίζει να δείτε 

Orfeas

Orfeas for individual candidates

banner for Seminars & Webinars for Teachers

Hellenic American Union Thessaloniki

ΕΤΕCT logo

Newsletter


Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo


Διεθνείς Πιστοποιήσεις

ESYD logo


ISO-9001:2008 Certified

ISO 9001

 


Πού θα μας βρείτε

Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων
Διδότου 15
10680 Aθήνα
Τηλ. Κέντρο: +30 2103680000
Fax: +30 2103634200
Email: exams@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα

Στείλτε αυτή την σελίδα