Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Η κοινωνική διάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού

Ομιλία

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ομιλία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη

Με τον όρο ψηφιακό μετασχηματισμό εννοούμε όλες τις οργανωτικές αλλαγές εντός ενός οργανισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής. Το lockdown έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη αυτής της προσαρμογής και αρκετοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, έσπευσαν να υιοθετήσουν μια ψηφιακή στρατηγική, να επενδύσουν σε ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες επιτρέπουν να παραμείνουν παραγωγικοί, να συνεργάζονται και να διαχειρίζονται κοινότητες από απόσταση, σε τομείς όπως η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει τις προκλήσεις της εποχής και τις αλλαγές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την κοινωνία, τις  μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης και που επίσης προγραμματίζονται. Τέλος, θα εξηγήσει τι σημαίνει «έξυπνες πόλεις» και πώς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στηρίζει όλους τους δήμους της χώρας ώστε να υιοθετήσουν smart δράσεις και εφαρμογές.

Η συζήτηση για τις έξυπνες πόλεις συνδέεται με την έκθεση για την «Πολυκατοικία» και με την σειρά παρόμοιων εκδηλώσεων που θα οργανώσει η Ελληνοαμερικανική Ένωση για τις γειτονιές της Αθήνας και κτήρια τοπόσημα που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Είναι απόφοιτος του MIT (M.Sc. στην τεχνολογική πολιτική), του Harvard Kennedy School (M.A. στη δημόσια πολιτική) και του τμήματος πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων. Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως διευθυντής ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις». Από τη θέση αυτή συντόνισε σειρά ερευνητικών ομάδων με έμφαση σε μελέτες που είχαν ως κύριο αντικείμενο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή