Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Η ανάδυση μιας αθηναϊκής συνοικίας. Νεάπολη: η έκθεση

Ομιλία

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η έκθεση Νεάπολις «κοιτίς αμεριμνησίας και νεότητος» 1855- 1965 αποκάλυψε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ξετυλίγοντας κάθε πτυχή της πνευματικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της ως σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, οι προσκεκλημένοι ομιλητές επιχειρούν να διερευνήσουν την ιστορική εξέλιξη και τον τρόπο με τον οποίο στεκόμαστε απέναντι στην περιοχή αυτή.


Η επισκεψιμότητα της έκθεσης, το ενδιαφέρον των σχολείων, εντός αλλά και εκτός Αθηνών, να γνωρίσουν την περιοχή και η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου να ανακαλύψουν με περιπατητικές διαδρομές τη Νεάπολη οδηγεί σε μία αναστοχαστική ματιά για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και την εξέλιξή του. Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του, οι παράμετροι της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, ο χαρακτήρας της περιοχής και οι αντιφάσεις του ορίζουν πλέον ένα νέο πλαίσιο συζήτησης.


Για όλα αυτά συζητούν οι δύο επιμελητές της έκθεσης, Νίκος Βατόπουλος και Ίρις Κρητικού με τον Ελευθέριο Σκιαδά, Δημοσιογράφο και Πρόεδρο του Συλλόγου των Αθηναίων.


Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή