Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Στιγμιότυπα Έκθεσης Beyond Dress Codes

Hellenic American Union Galleries

Το 2010, σε μια απόπειρα «συνομιλίας» της τοπικής ενδυματολογικής παράδοσης με την σύγχρονη μόδα, διοργανώθηκε η έκθεση Beyond Dress Codes με την σημαντική συμβολή της επιμελήτριας και ιστορικού μόδας Lydia Kamitsis. Zωγραφικά σχέδια ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών και κεφαλόδεσμων του Γήση Παπαγεωργίου απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν δίπλα σε σύγχρονες δημιουργίες σχεδιαστών μόδας. Καθεμία από τις δημιουργίες που παρουσιάστηκαν ανέπτυξε μία προσωπική σχέση με την κληρονομιά της παράδοσης και παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα ιδεών με τις οποίες η παράδοση εκσυγχρονίζεται... πέρα από ενδυματολογικούς κώδικες!

Μετά την πρώτη παρουσίασή της στην Αθήνα, η ιδέα εμπλουτίστηκε. Η έκθεση ανανεώθηκε με σχέδια και  δημιουργίες και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 2011), στην Κύπρο (Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου, 2012) και στο Παρίσι (Κεντρικά κτήρια της UNESCO, 2013).

Πίσω στην αρχή