Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Masterclass Θεάτρου με τον Ανδρέα Μανωλικάκη

Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση
-
Διάρκεια
4 μέρες, 11:00-16:00
Επίπεδο
Εισαγωγικό
Γλώσσα
Ελληνικά

Masterclass θεάτρου του Ανδρέα Μανωλικάκη, τ. Προέδρου του μεταπτυχιακού προγράμματος Actors Studio Drama School
(Pace University, Νέας Υόρκης),
με θέμα «Ανάλυση του Κειμένου» 

 

Το εντατικό σεμινάριο θεάτρου βοηθά τον πρακτικό και θεωρητικό του θεάτρου να ανακαλύψει, ανάμεσα και κάτω από τις λέξεις του έργου, τις πληροφορίες εκείνες που θα τον οδηγήσουν να κάνει τις πιο καίριες επιλογές.

 

Η δουλειά επικεντρώνεται στην κατανόηση και ανάπτυξη όλων των στοιχείων της ιστορίας και των χαρακτήρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματικότητα της κάθε στιγμής του έργου. Η διαδικασία αυτή διεγείρει τη φαντασία, την ευαισθησία, τη λογική και το προσωπικό υλικό του καλλιτέχνη.

 


Η διδασκαλία του Ανδρέα Μανωλικάκη στο σεμινάριο βασίζεται στο Σύστημα Stanislavski και τη Μέθοδο του Actors Studio. Στο σεμινάριο, εκτός των άλλων, αναλύονται αποσπάσματα από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Επίσης γίνεται αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του Συστήματος Stanislavski καθώς πραγματοποιούνται και ειδικές ασκήσεις που φέρνουν τον καλλιτέχνη σε επαφή με το προσωπικό του υλικό.


  1. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν την φόρμα προκράτησης που θα βρουν επιλέγοντας το πεδίο "Εγγραφείτε" στην παρούσα σελίδα του σεμιναρίου.
     
  2. Κατόπιν, στέλνουν ηλεκτρονικά με e-mail ένα σύντομο βιογραφικό τους, στο culture@hau.gr με την ένδειξη "Βιογραφικό - Masterclass Θεάτρου 2023" στο θέμα.
     
  3. Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων στο σεμινάριο γίνεται έπειτα από σύντομη συνέντευξη με τον κ. Ανδρέα Μανωλικάκη. 
     

H καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής είναι
η Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022.

 

 

Είπαν για το σεμινάριο

Η οργάνωση της διδασκαλίας άψογη, ο διαμοιρασμός μεταξύ θεωρίας και πρακτικής πολύ σωστός και η θεματολογία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο κύριος Μανωλικάκης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας, με ευγένεια, αμεσότητα, χιούμορ, αστείρευτες γνώσεις επί του αντικειμένου.

Η ανάλυση των σκηνών ήταν αποκαλυπτική, ζωντάνεψε το κείμενο με αληθινά εντυπωσιακό τρόπο, αποκαλύφθηκε κυριολεκτικά μια νέα οπτική του κειμένου. Πολύτιμη εμπειρία που σκοπεύω να αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άμεσα.

Ένιωσα ξανά μαθήτρια που ακουμπάει έναν καινούργιο κόσμο. Ο κ. Μανωλικάκης μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη του για το θέατρο, τη γνώση του για τις μεθόδους ανάλυσης ενός κειμένου, την τεράστια εμπειρία για τα εμπόδια και τις δυσκολίες της τέχνης μας.


Ανδρέας Μανωλικάκης

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι τέως Πρόεδρος (2006 - 2020) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, όπου σήμερα συνεχίζει να εί ...

Μάθετε περισσότερα
Πίσω στην αρχή