Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Συνεργασίες

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση έχει μακρά παράδοση στη σφυρηλάτηση επιτυχημένων συνεργασιών μεγάλης διάρκειας. 

Συνάπτουμε συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς διεξαγωγής εξετάσεων, γλωσσικής πιστοποίησης και επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και με ορισμένους λιγότερο γνωστούς αλλά πρωτοπόρους στον τομέα τους ή και ανερχόμενους (νεοφυείς) οργανισμούς. Συνεργαζόμαστε με εικαστικούς καλλιτέχνες, στοχαστές, συγγραφείς, ποιητές και άλλους ανθρώπους της διανόησης και της δημιουργίας στον σχεδιασμό του πολιτιστικού μας προγράμματος. Εντάσσουμε στο προσωπικό μας τους πλέον άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς ως εισηγητές στα μαθήματα που προσφέρουμε και πολύπειρους συγγραφείς διδακτικών εγχειριδίων για την έκδοση των βιβλίων μας.  

Επίσης, συνεργαζόμαστε με άλλα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς, ιδιωτικούς φορείς και πολιτιστικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ορισμένοι από τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή στα προγράμματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και πιστοποίησης που προσφέρουμε είναι οι εξής:

Ο φορέας Michigan Language Assessment είναι μια σύμπραξη μεταξύ της Cambridge Assessment English και του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Αναπτύσσει διεθνώς αναγνωρισμένες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας όπως: Examination for the Certificate of Competency in English (ECCE), Examination for the Certificate of Proficiency in English (ECPE), Michigan English Test (MET) και Michigan Young Learners English (MYLE). Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος για τη διεξαγωγή όλων αυτών των εξετάσεων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος φορέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο ΣΕΒ συνεργάζονται σε επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποιήσεων σε εξαγωγές και πωλήσεις. 

Το Hellenic American University Office for Language Assessment αναπτύσσει δύο σειρές εξετάσεων γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας: μία σειρά για νέους εκπαιδευομένους –School Tests for Young Learners of English (STYLE)– και μία για εφήβους και ενήλικες – Basic Communication Certificate in English (BCCE™), Assessment Board for Language Examinations: Επίπεδο B2 (ABLE B2) και το Advanced Level Certificate in English (ALCE™) στο Επίπεδο Γ1. Η ΕΑΕ είναι ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος για τη διεξαγωγή όλων αυτών των τεστ.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ενεργό μέλος του Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων από την ίδρυσή του. Πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα με σκοπό την δικτύωση ανάμεσα σε πολιτιστικούς φορείς της πόλης, την δημιουργική συνεργασία, την καλλιέργεια σχέσεων, τον διαμοιρασμό πόρων και την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων. 

Το ETS αναπτύσσει και διεξάγει περισσότερα από 12 εκατομμύρια τεστ σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι εξετάσεις για TOEFL, GMAT, GRE, SAT και TOEIC. Η ΕΑΕ είναι ο μόνος αντιπρόσωπος του TOEIC στην Ελλάδα από το 2000.

Η ΕΑΕ είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο για το εθνικό πιστοποιητικό ελληνομάθειας, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που τελεί υπό την εποπτεία του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το 2002, η Ελληνοαμερικανική Ένωση –με την υποστήριξη της Global Business Management Consultants, μιας διεθνούς εταιρείας συμβούλων που ειδικεύεται στην κατάρτιση και συμβουλευτική στη Διαχείριση Έργων– σύστησε το Κέντρο Αριστείας στη Διαχείριση Έργου, προσφέροντας ποικίλα προγράμματα κατάρτισης, προπαρασκευαστικά μαθήματα πιστοποίησης και εκδηλώσεις στη Διαχείριση Έργου.

Η GrowthRocks είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες μάρκετινγκ στον κόσμο.  Η ΕΑΕ και η GrowthRocks ανέπτυξαν από κοινού μια μοναδική σειρά από προγράμματα κατάρτισης στο Αναπτυξιακό Μάρκετινγκ, όπως τα προγράμματα Growth Hacking Academy, SEO και Content Marketing Academy.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει και φιλοξενεί εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής (ISACA Athens Chapter).  Ιστορικοί είναι οι δεσμοί με την ISACA (ΗΠΑ), καθώς η ΕΑΕ είναι το πρώτο και μοναδικό εξεταστικό κέντρο (γραπτών εξετάσεων) για τις πιστοποιήσεις της ISACA εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια. Η ΕΑΕ φιλοξενεί τις δραστηριότητες της ISACA Αθηνών και συνδιοργανώνει τα σεμινάρια κατάρτισης, τις εκδηλώσεις της και τις συνελεύσεις της.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Θερβάντες για πολιτιστικές δράσεις όπως η συνδιοργάνωση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης και οι ετήσιοι κύκλοι προβολών ισπανικών ταινιών. 

Η ΕΑΕ είναι εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο VUE και διεξάγει εξετάσεις πιστοποίησης για εταιρείες όπως οι Microsoft, Cisco, Sun Microsystems - SAI, CompTIA, IBM, VMware, Adobe, ενώ υλοποιεί και πολλά άλλα προγράμματα εξετάσεων.

Από το 2006 η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται με την Comicdom Press για πλήθος δράσεων με κυριότερη την διοργάνωση της μεγαλύτερης γιορτής των κόμικς, το Comicdom Con Athens, που προσελκύει 15.000 επισκέπτες ετησίως.

Σε συνεργασία με την Banking Risk Training, μια εταιρεία εξειδικευμένης κατάρτισης και συμβουλευτικής σε ζητήματα επιχειρηματικού κινδύνου, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΑΕ προσφέρει μαθήματα που βοηθούν τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια γενική εικόνα του πεδίου, να προάγουν τις γνώσεις τους και να προετοιμαστούν για την πιστοποίηση GARP.

Η ΕΑΕ συνεργάζεται με την Anglemap, ένα διεθνές δίκτυο από designers, κοινωνικούς επιστήμονες και τεχνολόγους, στην παροχή λύσεων κατάρτισης στις υπηρεσίες και στη συλλογιστική του design.

Η ΕΑΕ συνεργάζεται με το Ελληνικό Δίκτυο Διαχειριστών Έργων (ΕΔΔΕ), γνωστό και ως PM-Greece, πλήρες μέλος της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Έργων (International Project Management Association – IPMA), στη φιλοξενία των εξετάσεων της IPMA. 

Πίσω στην αρχή