;
Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Προγράμματα Αγγλικής Γλώσσας

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση θα βρείτε τα μοναδικά ολοκληρωμένα προγράμματα εκμάθησης αγγλικών και ελληνικών στην Ελλάδα που φέρουν πιστοποίηση από τον αμερικανικό φορέα διαπίστευσης (Commission on English Language Program Accreditation – CEA).

Τα προγράμματά μας χαρακτηρίζονται από ευελιξία παρακολούθησης και είναι ειδικά διαμορφωμένα για διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ και μαθησιακές ανάγκες, συνδυάζοντας με τον πιο flex(ible) τρόπο τη ζωντανή παρακολούθηση στην τάξη με την ενεργή συμμετοχή από όπου κι αν βρίσκεστε!

Εξοπλισμένες με τα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία, οι smart τάξεις μας και ο hybrid/flex(ible) τρόπος παρακολούθησης στα τμήματά μας σας παρέχουν πολύτιμα εφόδια για την αγορά εργασίας και τις πανεπιστημιακές σας σπουδές καθώς σας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσετε γλωσσική ευχέρεια σε συνδυασμό με τις απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα. Επιπλέον, σας παρέχουν ευελιξία και ασφάλεια χωρίς να επιβαρύνουν το πρόγραμμά σας με επιβεβλημένη φυσική παρουσία στους χώρους των διδακτηρίων μας #Be inquisitive_ Be Flex­_Be Safe

Δίπλα σας καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σας βρίσκεται η Ακαδημαϊκή και Διδακτική μας ομάδα, η οποία εξελίσσεται διαρκώς, ενημερώνεται για τις νέες τεχνολογικές τάσεις, καινοτομεί στην παραγωγή διαδραστικού εκπαιδευτικού υλικού και σας υπόσχεται μια μαθησιακή και τεχνολογική εμπειρία που μόνο η υψηλή ποιότητα και το κύρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης μπορούν να εγγυηθούν.

#YOU KNOW HAU_WE KNOW HOW

Δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να μάθει και να ανακαλύψει τον νέο hybrid/flex(ible) κόσμο της HAU! 

#The English you know_the English you trust

Περιηγηθείτε στα μαθήματά μας


Καθηγητές

Προνόμια
Οι μαθητές μας στα τμήματα εκμάθησης αγγλικών απολαμβάνουν ορισμένα αποκλειστικά προνόμια. Με μια απλή επίδειξη της Φοιτητικής Κάρτα τους, μπορούν να απολαύσουν προνόμια σε βιβλιοπωλεία, θέατρα, καφετέριες, σχολές χορού, γυμναστήρια, ιατρεία κ.ά.

Μαρτυρίες

«Τα μαθήματα αγγλικών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ήταν αυτό ακριβώς που ζητούσα: κορυφαίο επίπεδο καθηγητών, μάθημα εξαιρετικής ποιότητας, έξτρα παροχές που δείχνουν εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και το κυριότερο φυσικά, ποιοτικός συνδυασμός σωστής γλωσσικής εκμάθησης με την εγγυημένη απόκτηση του Proficiency! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!» (Γιάννης Γ., Δημόσιος Υπάλληλος)

“For me, HAU means top-notch teachers, cutting edge topics (I never got bored during my English “journey” and I still don’t know how they do it!), and a truly motivational and warm atmosphere. Now, as a mother of three, I enjoy ‘reliving’ the HAU experience through my children who also attend classes there!” (Carmen, U. Law Professor)

“Started with low expectations – just another ordinary language course I said to myself…let’s just get it over with – but left with the best learning memories and experiences ever! Excellent class, impeccable collaboration, and most of all a fantastic teacher! Sounds too much? Just give it a try!" (Panos, D., University Student)

“I think it was a great experience that combined the process of studying with many other learning activities that made the lessons more enjoyable, meaningful and long-lasting. One of those few times in my ‘learning life’ that I would say that I truly liked being a student!!" (Mike D., University Student)

“I did not use to like English until I enrolled in HAU’s proficiency courses! For me now English is no longer a job prerequisite, but a fascinating language and a ‘window’ to a different culture that I want to explore in all possible ways! HAU and its inspiring and highly qualified teachers instilled confidence in me, and turned me into an avid reader of English who had no second thoughts about pursuing a Master’s degree in an English speaking country! I did it because they showed me how!” (Dimitra, L. Lawyer)

“HAU is the place where I learned not only how to structure my thoughts in English, but also how to learn any other foreign language…and I’ve studied three more afterwards! Thanks to my teacher there, a true gem to the English teaching community, I still reminisce these days and I miss this unique class ambience! (Stella K., Satellite Engineer)


Τάξεις με μέγιστο αριθμό 12 ατόμων, αλλά και Flex Online

Το Φροντιστήριό μας διαθέτει ψηφιακές «έξυπνες» αίθουσες (smart classrooms) που εξυπηρετούν έως και 12 άτομα, πλήρως εξοπλισμένες με νέο οπτικοακουστικό εξοπλισμό (κάμερες, μικρόφωνο, monitor, ειδικό λογισμικό και τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης Blackboard) που εξυπηρετεί online μαθήματα.

Πώς γίνεται το μάθημα στην αίθουσα και εξ αποστάσεως;

Σε περίπτωση που ο αριθμός των μαθητών μιας τάξης ξεπεράσει τη χωρητικότητα της αίθουσας, η τάξη αυτή θα γίνει Flex με την χρήση υβριδικής μάθησης. Δηλαδή, η πλειοψηφία των μαθητών της τάξης θα συμμετέχει στο μάθημα στην αίθουσα, ενώ οι υπόλοιποι (τουλάχιστον 2) θα συμμετέχουν ζωντανά στο μάθημα από το σπίτι, μέσω βιντεοσυνεδρίας – web conferencing. Για παράδειγμα, σε μια τάξη 10 εγγεγραμμένων μαθητών σε αίθουσα χωρητικότητας 8 μαθητών, σε κάθε μάθημα 2 μαθητές θα συμμετέχουν από το σπίτι εκ περιτροπής.

Όλοι οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα στην αίθουσα, εφαρμόζοντας κυλιόμενο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Δηλαδή οι μαθητές μας θα έρχονται τις περισσότερες ημέρες στην αίθουσα, αλλά κάποιες μέρες θα συμμετέχουν ζωντανά στο μάθημα εξ αποστάσεως.

Ακόμη και αν ο αριθμός των μαθητών δεν ξεπεράσει  τη χωρητικότητα της αίθουσας,  όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την χρήση της τεχνολογίας καθώς μέρη του μαθήματος θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά εξ αποστάσεως με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι υποχρεωτική από όλους τους μαθητές, καθώς θα χρησιμοποιείται τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά και καθ’ όλη τη σχολική χρονιά (είτε υπάρχουν μαθητές που παρακολουθούν εξ αποστάσεως, είτε όχι). Οι μαθητές μέσω της πλατφόρμας θα έχουν πάντα πρόσβαση σε λειτουργίες του μαθήματος και στο ειδικά διαμορφωμένο από την Ακαδημαϊκή Ομάδα υλικό.

 

Πώς ορίζεται το κυλιόμενο πρόγραμμα; Πότε θα έρχομαι στην αίθουσα και πότε θα παρακολουθώ από το σπίτι;

Ο κάθε μαθητής θα λάβει πρόγραμμα μαθημάτων για αυτά που θα παρακολουθεί στην  τάξη αλλά και online. Και αυτό που κάνει το πρόγραμμά μας ακόμα πιο Flex(ible) είναι ότι  μπορεί ανά πάσα στιγμή, εάν δεν μπορεί να έρθει σε προγραμματισμένο μάθημα στη τάξη, (π.χ. λόγω έκτακτων υποχρεώσεων, λόγω ασθένειας, ή άλλων προσωπικών λόγων) να συμμετέχει ζωντανά online. Μέσω της ζωντανής βιντεοσυνεδρίας που μας παρέχει η πλατφόρμα Blackboard, αλλά και του οπτικοακουστικού συστήματος της κάθε αίθουσας, εξασφαλίζουμε την ίδια εκπαιδευτική εμπειρία σε κάθε μαθητή ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται στην τάξη ή στο σπίτι.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε αίθουσα και εξ αποστάσεως;

Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή είναι υποχρεωτική, είτε στην αίθουσα είτε online. Σε περίπτωση που ο μαθητής λόγω έκτακτων αναγκών δεν μπορέσει να παρακολουθήσει το προγραμματισμένο μάθημα στην τάξη, κατόπιν συνεννόησης με τον καθηγητή του τμήματος ή/και της Γραμματείας, θα μπορεί παρακολουθεί κανονικά το μάθημα Online.

Μπορεί ένας μαθητής να συμμετέχει εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως σε ένα τμήμα;

Βεβαίως! Σε αυτήν την περίπτωση, η δήλωση της παρακολούθησης εξ ολοκλήρου εξ  αποστάσεως θα πρέπει να γίνει με την εγγραφή του μαθητή.  Εάν στην πορεία επιθυμεί ο μαθητής να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα στην τάξη, αυτό θα είναι εφικτό μόνο εφόσον δεν επιβαρυνθεί ο αρχικός προγραμματισμός χωρητικότητας του υβριδικού τμήματος αλλά και το πρόγραμμα των υπόλοιπων μαθητών. 

Πόσες ώρες συνολικά θα κάνω μάθημα στην αίθουσα και πόσες online;

Αυτό εξαρτάται από τον αριθμό μαθητών της κάθε τάξης.  Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές παρακολουθούν τα περισσότερα μαθήματα στην αίθουσα και βάσει προγράμματος παρακολουθούν εκ περιτροπής από το σπίτι. Ακόμη κι όταν ο συνολικός αριθμός των μαθητών της τάξης δεν υπερβαίνει τη χωρητικότητα της αίθουσας, κάποια μαθήματα θα γίνουν online ώστε όλοι οι μαθητές να εξοικειωθούν με τον τρόπο παρακολούθησης online μαθημάτων.

Εξαρτάται επίσης από την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που θα ληφθούν από το Υπουργείο Παιδείας, τα οποία ενδέχεται να αλλάξουν την αναλογία των ωρών παρακολούθησης σε αίθουσα και online.

Εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν, τo νέο πρόγραμμα Εκμάθησης Αγγλικών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης έχει σχεδιασθεί για να πραγματοποιηθεί και εξ ολοκλήρου με online ζωντανά μαθήματα.

Πώς εξασφαλίζεται η ίδια ζωντανή συμμετοχή και αλληλεπίδραση με τον καθηγητή και τους άλλους μαθητές στο μάθημα εξ αποστάσεως;

Καλωσήρθατε στη νέα εποχή e-learning με την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης Blackboard. Την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο για την Online εκπαίδευση αλλά και την δια βίου μάθηση.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, η ομάδα των μαθητών που βρίσκεται εκτός αίθουσας θα παρακολουθεί υποχρεωτικά με ανοιχτές κάμερες και μικρόφωνα και θα συμμετέχει ενεργά σε κάθε στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω ειδικού video conferencing monitor που βρίσκεται στην αίθουσα.

Παράλληλα, η ομάδα που παρακολουθεί με φυσική παρουσία στην τάξη θα μπορεί να βλέπει, να ακούει και να επικοινωνεί (προφορικά και γραπτώς) με την ομάδα που βρίσκεται εκτός τάξης, με τα ειδικά, εγκατεστημένα συστήματα καμερών και μικροφώνων, που αναφέρονται παραπάνω.

Το μάθημα βιντεοσκοπείται; Τι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα και την εξ αποστάσεως παρακολούθηση;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι μαθητές που θα παρακολουθούν εξ αποστάσεως θα βλέπουν στην οθόνη τους ζωντανά όλη την αίθουσα με τους μαθητές και τον καθηγητή, για να εξασφαλίζεται η σωστή αλληλεπίδραση.

Η συμμετοχή στο υβριδικό μάθημα, μέσω της Blackboard Collaborate πλατφόρμας, ΔΕΝ μαγνητοσκοπείται, ούτε καταγράφεται ψηφιακά με οποιοδήποτε τρόπο από κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη (δηλ.: μαθητές, καθηγητές, προσωπικό της ΕΑΕ κλπ.).  Η ΕΑΕ έχει προβεί σε πλήρη ανάλυση των επιμέρους παραμέτρων που αφορούν στην ιδιωτικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι Hybrid/Flex(ible) αίθουσες θα λειτουργούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο για τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας αυτής.

 

Τι εξοπλισμός χρειάζεται για να παρακολουθήσει ο μαθητής από το σπίτι;

 • υπολογιστής (laptop, pc, tablet) – όχι κινητό τηλέφωνο.
 • καλή σύνδεση στο internet (προτεινόμενη γραμμή τουλάχιστον 24 Mbps)

Σημειώνεται ότι, δεν κατεβάζετε καμία εφαρμογή: πατώντας μόνο ένα link ο μαθητής μπαίνει στο μάθημα.

Τι θα κερδίσω από αυτό το νέο πρόγραμμα και γιατί είναι διαφορετικό από άλλα παρόμοια online μαθήματα;

Ευελιξία για τον μαθητή στο πρόγραμμα της αίθουσας και εξατομικευμένη υποστήριξη.

Γιατί το μάθημα να περιορίζεται αποκλειστικά στην παραδοσιακή τάξη; Η υβριδική τάξη δίνει πολλές περισσότερες ευκαιρίες επαφής με τη γλώσσα και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών αλλά και επαφής με τον καθηγητή σε τακτική βάση, ενώ προσφέρει πολλά από τα οφέλη ενός ιδιαιτέρου μαθήματος. Οι προγραμματισμένες συνεδρίες την εβδομάδα θα γίνονται κανονικά στην αίθουσα και διαδικτυακά για τους μαθητές εκτός αίθουσας, αλλά με πολλές παραπάνω λειτουργίες αλληλεπίδρασης. Επιπλέον, με τα ειδικά hybrid μαθήματα δίνεται η δυνατότητα ζωντανής (σύγχρονης) παρακολούθησης μια φορά την εβδομάδα σε συνδυασμό με ασύγχρονη παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας. Αυτή η μορφή μαθημάτων, προωθεί την ενεργή μάθηση, μιας και ο μαθητής είναι υπεύθυνος για την ύλη που καλείται να καλύψει στο δικό του χρόνο.

Μαθαίνουμε πιο γρήγορα – πιο ευχάριστα! Στο νέο πρόγραμμα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, οι μαθητές μας θα δοκιμάσουν νέους τρόπους επικοινωνίας, συνεργασίας αλλά βεβαίως και εκμάθησης για να κατακτήσουν τη γλώσσα πιο γρήγορα, πιο εύκολα αλλά ακόμη πιο ευχάριστα από ένα παραδοσιακό μάθημα αγγλικών.

Μαθαίνουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: Με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξασφαλίζουμε περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό σε διάφορες μορφές, και ο μαθητής μελετά τη γλώσσα με περισσότερους τρόπους. (τεστ, discussion forums, communities of practice, ομαδικές εργασίες, chatting κ.α.).

Βοηθάμε τον κάθε μαθητή ξεχωριστά: Η πλατφόρμα εξασφαλίζει γρήγορη και άμεση επικοινωνία με κάθε μαθητή ξεχωριστά (για επίλυση αποριών, παροχή επιπλέον υλικού, κλπ.). Πολλοί μαθητές δεν εκφράζουν απορίες, ή δεν ζητούν βοήθεια στη τάξη, είτε γιατί δυσκολεύονται, είτε γιατί δεν αντιλαμβάνονται τα κενά τους. 

Κάνουμε πιο επισταμένη και τακτική αξιολόγηση προόδου: Ο καθηγητής παρακολουθεί συστηματικά την επαφή του μαθητή με τη γλώσσα αλλά και τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση του μέσα την τάξη. Με αυτόν τον τρόπο ο καθηγητής μπορεί να υποστηρίξει τον κάθε μαθητή άμεσα και στοχευμένα.

Εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη συνολική απόδοση της τάξης: Με τον νέο υβριδικό τρόπο παρακολούθησης των μαθημάτων, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μαθητή να επεξεργάζεται την ύλη με το δικό του ρυθμό, πάντα με την καθοδήγηση του καθηγητή, δίνοντας περισσότερο χρόνο και λιγότερη πίεση για εμπέδωση της ύλης. Στα νέα υβριδικά μαθήματα, η συνολική απόδοση της τάξης έχει αποδειχθεί ότι ανεβαίνει σημαντικά προς όφελος όλων των μαθητών!

Μαθαίνουμε να δουλεύουμε ομαδικά και στο online περιβάλλον: Η ομαδική εργασία που εκτελείται συνδυαστικά στο Online περιβάλλον και στην τάξη είναι ακόμη πιο επιτακτική και ουσιαστική.

Προετοιμάζουμε τους μελλοντικούς επαγγελματίες και μέσα από την εκμάθηση της γλώσσας: Επιπλέον οι μαθητές μας θα εκτεθούν σε ένα νέο συνεργατικό-μαθησιακό online περιβάλλον και θα εξοικειωθούν με  τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που θα συναντήσουν αργότερα στις Πανεπιστημιακές σπουδές τους αλλά και στην αγορά εργασίας.

Γνωρίστε την εξειδικευμένη ομάδα πίσω από το νέο Πρόγραμμα Αγγλικών και των Hybrid/Flex(ible) Τάξεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διδακτικής του Hellenic American University και εξειδικευμένης ομάδας (elearning Task Force) της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. 

Project Leader του σχεδιασμού του νέου αυτού προγράμματος είναι ο  Δρ. Δημήτρης Τολιάς, Διευθυντής Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Hellenic American University και Διευθυντής του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Γλωσσικών Σπουδών.

Γιατί η συμμετοχή και η εκπαίδευση εξ αποστάσεως είναι η νέα τάξη πραγμάτων και στην εκμάθησης ξένων γλωσσών;

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είτε σε ζωντανή σύνδεση, είτε σε ασύγχρονη μορφή, είναι εδώ και χρόνια ένα μεγάλο προνόμιο εκπαίδευσης για πολλές χώρες του εξωτερικού. 

Εξασφαλίζει:

 • μεγαλύτερη διαδραστικότητα και συμμετοχή του μαθητή
 • περισσότερες δυνατότητες υποστήριξης του καθηγητή για κάθε μαθητή ξεχωριστά
 • περισσότερες ώρες εκπαίδευσης και ενασχόλησης με το αντικείμενο
 • περισσότερα εργαλεία εξάσκησης, εργασίας και αλληλεπίδρασης
 • πλούσιο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό
 • τακτική αξιολόγηση προόδου
 • εξοικείωση με νέους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας
 • οικονομία χρόνου σε μετακινήσεις
 • ευκολία παρακολούθησης από οικείο περιβάλλον

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Blackboard και ο online τρόπος εκμάθησης

2 ηλεκτρονικές πλατφόρμες εκμάθησης: Η ΕΑΕ εξασφάλισε για τους μαθητές της την εκπαιδευτική πλατφόρμα Blackboard learn Ultra και το ειδικό εργαλείο για την Online παρακολούθηση Blackboard Collaborate.  Οι πλατφόρμες αυτές αποτελούν παγκοσμίως πρότυπα ηλεκτρονικής σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης καθώς χρησιμοποιούνται από περισσότερα από 17.000 εκπαιδευτικούς οργανισμούς και Πανεπιστήμια.

Ένα ευχάριστο και φιλικό online περιβάλλον εκμάθησης: Οι μαθητές μπαίνουν σε ένα online περιβάλλον στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν σε ειδικές κοινότητες εξάσκησης (communities of practice), να αξιοποιούν σύντομες έρευνες (polls), να κάνουν επιπλέον tests (quizzes, assessments), να δουλεύουν online σε χώρους μελέτης (break out & collaboration rooms), να εξασκούν τη χρήση του λόγου γραπτώς και προφορικώς (audio/video chats).

Μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικού υλικού και τρόπων εκμάθησης: Το εκπαιδευτικό υλικό για κάθε τάξη, σε διαφορετικές μορφές και τύπους (π.χ. γραπτό κείμενο, ακουστικά αρχεία, βίντεο) ώστε να ανταποκρίνεται σε διαφορετικά στυλ μάθησης θα είναι διαθέσιμο στους μαθητές 24/7 μέσα από την Blackboard Learn Ultra. Με αυτό τον τρόπο η μάθηση συνεχίζει να είναι ομαδική αλλά και προσωποποιημένη στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, μεγιστοποιώντας όμως την ευελιξία.

Παρακολούθηση και αξιολόγηση της απόδοσης: O καθηγητής έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς παρακολούθησης και αξιολόγησης της συμμετοχής των μαθητών και του χρόνου ολοκλήρωσης των εργασιών τους ενώ μπορεί επίσης να παρέμβει ανά πάσα στιγμή και διορθωτικά.

Συνεργατικό-μαθησιακό περιβάλλον: Η ενασχόληση των μαθητών με το υλικό της πλατφόρμας δεν είναι προαιρετική αλλά αποτελεί βασικό μέρος των προϋποθέσεων ολοκλήρωσης του κάθε επιπέδου. Αυτό ισχύει για όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα, είτε για τις τάξεις που περιλαμβάνουν κομμάτι ασύγχρονης (asynchronous) παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας, το οποίο δίνει στους μαθητές να προχωρούν την ύλη των μαθημάτων στο δικό τους χρόνο, είτε για τις τάξεις που περιλαμβάνουν σύγχρονη (synchronous) παρακολούθηση

Η συνδυαστική χρήση των δυο πλατφορμών, που θα γίνεται με ειδικό, προσωπικό κωδικό, δίνει ενεργό ρόλο στον κάθε μαθητή και επιτρέπει στους καθηγητές να δημιουργήσουν ένα άκρως συνεργατικό-μαθησιακό περιβάλλον. Σημειώνεται ότι, ανεξάρτητα από τους περιορισμούς χωρητικότητας και στοχεύοντας στην προοδευτική εξοικείωση όλων των μαθητών με τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, μέρος των μαθημάτων όλων των τμημάτων προγραμματίζεται να πραγματοποιείται και αμιγώς ηλεκτρονικά, μέσω της Blackboard Learn Ultra. 

Μια ασφαλής πλατφόρμα: Tονίζεται ότι η συμμετοχή στο «υβριδικό» / Flex(ible) μάθημα, μέσω της Blackboard Collaborate πλατφόρμας, ΔΕΝ μαγνητοσκοπείται, ούτε καταγράφεται ψηφιακά με οποιοδήποτε τρόπο από κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη, ενώ παράλληλα η ΕΑΕ έχει προβεί σε πλήρη ανάλυση των επιμέρους παραμέτρων που αφορούν στην ιδιωτικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι «υβριδικές»/ Flex(ible) αίθουσες θα λειτουργούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο για τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας αυτής.

Τι εξοπλισμός χρειάζεται για να συμμετέχει επαρκώς ο μαθητής στην εξ αποστάσεως παρακολούθηση του μαθήματος;

 • Υπολογιστή (lap top, pc, tablet) – όχι κινητό τηλέφωνο.
 • Καλή σύνδεση στο internet (προτεινόμενη γραμμή τουλάχιστον 24 Mbps)
 • Δεν χρειάζεται να κατεβάζετε καμία εφαρμογή: Πατώντας μόνο ένα link ο μαθητής μπαίνει στο μάθημα
 • Η χρήση της κάμερας και του μικροφώνου είναι υποχρεωτική.
 • Συστήνουμε ο μαθητής που παρακολουθεί διαδικτυακά να είναι ήδη εξοικειωμένος με τη χρήση του Η/Υ ή της όποιας συσκευής του σπιτιού του χρησιμοποιήσει.
 • Στην αρχή κάθε μαθήματος θα δοθούν οδηγίες στους μαθητές για το πώς θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Blackboard αλλά και τον εξοπλισμό τους (μικρόφωνο, κάμερα, κλπ.)
 • Συστήνουμε ο μαθητής που παρακολουθεί διαδικτυακά να βρίσκεται σε ένα ήσυχο δωμάτιο, και όσο είναι δυνατόν να είναι απομονωμένος από άλλες δραστηριότητες που συμβαίνουν μέσα στο σπίτι του.

Μπορεί ο μαθητής να μην χρησιμοποιήσει κάμερα στην διαδικτυακή παρακολούθηση;

Όχι, η χρήση κάμερας και μικροφώνου είναι κομβικής σημασίας για την συμμετοχή και την διάδραση στο μάθημα, για την επαφή του μαθητή με την τάξη και με τον καθηγητή του. Ο μαθητής που δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα θα χάνει σημαντικό μέρος του μαθήματος, άρα δεν θα μπορεί να το παρακολουθήσει σωστά.  Η χρήση κάμερας και μικροφώνου είναι υποχρεωτική.

Ως γονέας (ή κηδεμόνας) πώς μπορώ να ελέγχω την παρακολούθηση του παιδιού μου στην υβριδική τάξη;

Ο μαθητής για να εισέλθει στην Online τάξη και στην πλατφόρμα Blackboard θα έχει έναν μοναδικό κωδικό. Σεβόμενοι την ιδιωτικότητα των παιδιών, αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως να μην θέλουν να μοιραστούν μαζί σας τους κωδικούς τους. Ωστόσο εμείς, όπως πάντα, βρισκόμαστε σε άμεση επαφή μαζί σας και σας ενημερώνουμε τακτικά για την πρόοδο των παιδιών σας. Υπενθυμίζουμε ότι δεν δίνουμε πληροφορίες για την επίδοση ενηλίκων σπουδαστών, παρά μόνο στους ίδιους. 

Πώς μπορώ να εγγραφώ;

Για πληροφορίες εγγραφής (ημέρες, ώρες και δίδακτρα), απευθυνθείτε στη Γραμματεία Εγγραφών και Εξυπηρέτησης Σπουδαστών (Μασσαλίας 22, ισόγειο). Μπορείτε επίσης να καλέσετε στη Γραμματεία Εγγραφών στα τηλέφωνα: 2103680083 / 2103680023.

Για να εγγραφείτε πρώτα πρέπει να κάνετε το κατατακτήριο τεστ και μετά να συμπληρώσετε την Κάρτα Εγγραφής Σπουδαστή στη Γραμματεία Εγγραφών και Εξυπηρέτησης Σπουδαστών (Μασσαλίας 22, ισόγειο) και να εξοφλήσετε τα δίδακτρα.

Πώς θα μάθω το επίπεδο μου;

 • Αν δεν γνωρίζετε καθόλου αγγλικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.
 •  Αν δεν γνωρίζετε καθόλου αγγλικά και είστε μαθητής σχολικής ηλικίας (1ης δημοτικού) θα εγγραφείτε στο τμήμα Young Learners 1 χωρίς να δώσετε κατατακτήριο τεστ. 
 • Αν είστε μαθητής προσχολικής ηλικίας μπορείτε να παρακολουθήσετε το ειδικό νηπιακό τμήμα χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ .
 • Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα αγγλικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τεστ ενηλίκων

 • Το κατατακτήριο τεστ προσφέρεται σε έντυπη μορφή και διεξάγεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, ισόγειο) από τη Γραμματεία Εγγραφών και Εξυπηρέτησης Σπουδαστών) τις εργάσιμες ημέρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους.
 • Θα πρέπει να δώσετε κατατακτήριο τεστ πριν εγγραφείτε σε κάποιο τμήμα, αν γνωρίζετε έστω και λίγο αγγλικά ή αν έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα αγγλικών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και διακόψατε τις σπουδές σας για περισσότερο από ένα χρόνο.,
 • Δεν θα πρέπει να δώσετε κατατακτήριο τεστ αν δε γνωρίζετε καθόλου αγγλικά. Σε αυτή την περίπτωση, εντάσσεστε στο τμήμα Beginners.
 • Τα αποτελέσματα του τεστ ισχύουν για ένα ημερολογιακό έτος. Εφόσον περάσει ένα έτος και δεν έχετε εγγραφεί, θα πρέπει να ξαναδώσετε το τεστ.
 • Αν θεωρείτε ότι δεν καταταχθήκατε σωστά στο τμήμα το οποίο παρακολουθείτε, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον καθηγητή σας ως το τρίτο μάθημα, προκειμένου να επαναξιολογηθεί το γλωσσικό επίπεδό σας.
 • Το τεστ περιλαμβάνει ένα σύνολο προσεκτικά επιλεγμένων γραπτών και προφορικών ερωτήσεων ώστε να βρεθεί με ακρίβεια το επίπεδο σας στα αγγλικά. 

Κατατακτήριο τεστ παιδιών & εφήβων

 • Tο κατατακτήριο τεστ προσφέρεται σε έντυπη μορφή και διεξάγεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ( Μασσαλίας 22, ισόγειο) από τη Γραμματεία Εγγραφών και Εξυπηρέτησης Σπουδαστών) τις εργάσιμες ημέρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους.
 • Τα παιδιά θα πρέπει να δώσουν κατατακτήριο τεστ πριν εγγραφούν σε κάποιο τμήμα, έστω και αν γνωρίζουν λίγα Αγγλικά ή αν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο. Ακόμα και παλιότεροι μαθητές της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης που διέκοψαν τις σπουδές τους για περισσότερο από ένα ημερολογιακό έτος θα πρέπει να δώσουν κατατακτήριο τεστ πριν εγγραφούν σε κάποιο τμήμα.
 • Δεν θα πρέπει να δώσουν κατατακτήριο τεστ τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και τα παιδιά σχολικής ηλικίας που δε γνωρίζουν καθόλου Αγγλικά. Σε αυτή την περίπτωση, εντάσσονται στο ειδικό νηπιακό τμήμα ή στο τμήμα για μικρούς μαθητές 1.
 • Τα αποτελέσματα του τεστ ισχύουν για ένα ημερολογιακό έτος. Εφόσον περάσει ένα έτος και δεν έχουν εγγραφεί, τα παιδιά θα πρέπει να ξαναδώσουν το τεστ.
 • Αν θεωρείτε ότι τo παιδί δεν έχει καταταχθεί σωστά στο τμήμα το οποίο παρακολουθεί, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον καθηγητή ή στον υπεύθυνο του προγράμματος ως το τρίτο μάθημα, προκειμένου να επαναξιολογηθεί το γλωσσικό επίπεδο των παιδιών.

Έντυπο κατατακτήριο τεστ παιδιών & εφήβων

 • Μαθαίνετε την επόμενη ημέρα τα αποτελέσματα των παιδιών.
 • Στοχεύει στη ακριβή αξιολόγηση του γλωσσικού επιπέδου των παιδιών και γι’ αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με το γλωσσικό επίπεδο τους.
 • Προσφέρεται με μικρή οικονομική επιβάρυνση, η οποία αφαιρείται από τα δίδακτρα σε περίπτωση εγγραφής.

Προϋποθέσεις εγγραφής

Προϋποθέσεις για τα Τμήματα Ενηλίκων

 • Για να γίνετε δεκτοί στα τμήματά μας, θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας σας.
 • Για την εγγραφή σας, θα πρέπει να δώσετε κατατακτήριο τεστ αν γνωρίζετε έστω και λίγο αγγλικά ή αν έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν μαθήματα αγγλικών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και διακόψατε τις σπουδές σας για περισσότερο από ένα χρόνο.

Προϋποθέσεις για τα Τμήματα Παιδιών και Εφήβων

 • Για να γίνουν τα παιδιά σας δεκτά στα Eιδικά Νηπιακά Τμήματά μας, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 4ο έτος της ηλικίας τους ενώ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Παιδιών και Εφήβων θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους.
 • Αν τα παιδιά σας γνωρίζουν αγγλικά θα πρέπει να δώσουν ένα κατατακτήριο τεστ πριν την εγγραφή τους.

Μπορώ να παρακολουθήσω μάθημα χωρίς να έχω εγγραφεί;

Δεν επιτρέπεται να βρίσκονται στην τάξη άτομα τα οποία δεν έχουν εγγραφεί.

Μπορώ να παρακολουθήσω ένα τμήμα αφότου έχει ξεκινήσει;

Για εκπαιδευτικούς λόγους, προτείνουμε η παρακολούθηση των τμημάτων να γίνεται από την έναρξη του τμήματος, ιδιαίτερα για τους σπουδαστές χαμηλών επιπέδων. Παρόλα αυτά, εάν επιθυμείτε να εγγραφείτε σε ένα τμήμα μετά την έναρξή του, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τη διαδικασία εγγραφής. 

Παίρνω βεβαίωση παρακολούθησης, παρακολουθώντας μαθήματα Ελληνικών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση; Εάν ναι, από πού;

Όταν ολοκληρώσετε το τμήμα που παρακολουθείτε, μπορείτε να λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης, εάν τη ζητήσετε, από τη Γραμματεία Εγγραφών και Εξυπηρέτησης Σπουδαστών (Μασσαλίας 22, ισόγειο).

Εάν το επιθυμώ, μπορώ να μεταφερθώ σε άλλο τμήμα (άλλη ώρα ή/και ημέρα) ίδιου επιπέδου;

Μπορείτε να μεταφερθείτε σε άλλο τμήμα (άλλη ώρα ή/και ημέρα) ίδιου επιπέδου, εφόσον οι σπουδαστές του δεν υπερβαίνουν τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό. Για να γίνει η μεταφορά παρακαλούμε να ενημερώσετε πρώτα τον καθηγητή σας ο οποίος θα συμβουλευτεί τους Ακαδημαϊκούς υπεύθυνους. Κατόπιν, για τη μεταφορά σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Γραμματεία Εγγραφών και Εξυπηρέτησης Σπουδαστών (Μασσαλίας 22, ισόγειο) ή στους Ακαδημαϊκούς Βοηθούς του Προγράμματος Αγγλικής Γλώσσας.

Μπορώ να μεταφερθώ σε άλλο τμήμα άλλου επιπέδου σε περίπτωση που αντιληφθώ ότι το τμήμα το οποίο παρακολουθώ είναι ανώτερο ή κατώτερο από το επίπεδό μου;

Αν θεωρείτε ότι δεν καταταχθήκατε σωστά, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον καθηγητή σας ως το τρίτο μάθημα. Ο καθηγητής θα συμβουλευτεί τους υπευθύνους, προκειμένου να επαναξιολογηθεί το γλωσσικό επίπεδό σας. Κατόπιν, ο καθηγητής είτε απορρίπτει είτε κάνει αποδεκτό το αίτημά σας. Η απόφαση του καθηγητή δεν μπορεί να προσβληθεί.

Θα χρειαστεί να αγοράσω βιβλία; Τι είδους υλικό δίνετε;

H λίστα με τα βιβλία και τα υλικά που χρειάζεται να αγοράσουν οι μαθητές δίνεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα Blackboard Learn Ultra και η σύνδεση μέσω Blackboard Collaborate δεν περιλαμβάνουν κάποιο έξτρα κόστος για τους μαθητές. Εκπαιδευτικό υλικό σε διάφορες μορφές δίνεται στους μαθητές από τον καθηγητή του τμήματος σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Στα τμήματα προετοιμασίας δίνονται δωρεάν βιβλία προετοιμασίας της ΕΑΕ σε κάθε μαθητή.

Το κόστος των βιβλίων περιλαμβάνεται στα δίδακτρα; Από πού μπορώ να προμηθευτώ τα βιβλία που θα χρειαστώ;

Το κόστος των βιβλίων δεν περιλαμβάνεται στα δίδακτρα.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση δεν προτείνει συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για το περιεχόμενο του τμήματος που ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω (στόχοι, διάρκεια, δομή, βιβλία κ.ά.);

Όλες αυτές οι πληροφορίες περιέχονται στην ιστοσελίδα μας και στο φυλλάδιο Έντυπο Σπουδαστή που παίρνετε κατά την εγγραφή σας από τη Γραμματεία Εγγραφών και Εξυπηρέτησης Σπουδαστών (Μασσαλίας 22, ισόγειο). Για διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Ακαδημαϊκές Συντονίστριες του Προγράμματος Αγγλικής Γλώσσας.

Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με ΦΠΑ;

Σύμφωνα με την Ελληνική Φορολογική Νομοθεσία, οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσφέρει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών;

Προσφέρουμε ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών σε ιδιώτες ή εταιρείες, στους χώρους μας ή στο χώρο του ενδιαφερόμενου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία Εγγραφών.

Μπορώ να πληρώσω μόνο για όσες ώρες μαθημάτων παρακολουθήσω;

Πρέπει να καταβάλετε ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων, ανεξάρτητα από τον αριθμό ωρών που θα παρακολουθήσετε.

Εκτός από τα δίδακτρα, πρέπει να καταβάλω και δικαίωμα εγγραφής;

Ναι. Tο δικαίωμα εγγραφής είναι €20. Καταβάλλεται άπαξ, ανεξαρτήτως αριθμού τμημάτων στα οποία εγγράφεστε.

Πώς θα μάθω την αίθουσα όπου θα έχω μάθημα;

Ο αριθμός της αίθουσας αναγράφεται στην απόδειξη πληρωμής.

Υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί το τμήμα στο οποίο έχω εγγραφεί;

Ένα τμήμα μπορεί να ακυρωθεί σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός εγγεγραμμένων σπουδαστών.


Πίσω στην αρχή