O Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης, συζητά με τον γνωστό Αμερικανό παραγωγό και τ. προέδρο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών & Επιστημών, Sid Ganis, τις προοπτικές της χώρας να γίνει κινηματογραφικό κέντρο
Η επίσκεψη του Sid Ganis συμπίπτει με σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων που έχουν οργανώσει η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University, για να διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Κινηματογραφικών Σπουδών. Το έργο είναι ιδέα του Προέδρου του Hellenic American University, Λεωνίδα Κόσκου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Όπως σημειώνει ο κύριος Κόσκος, «Το Κέντρο θα στηριχθεί στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει το Hellenic American University προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το καινοτόμο πρόγραμμα σύνθεσης για τον κινηματογράφο στο πλαίσιο του Προπτυχιακού Προγράμματος στη Μουσική και η κατεύθυνση Μετάφραση για τις Δημιουργικές Βιομηχανίες στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Μετάφραση».
Δείτε την εκδήλωση βιντεοσκοπημένη: