Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Συζήτηση για το μέλλον του Κινηματογράφου στην Ελλάδα

Ομιλία

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

O Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης, συζητά με τον γνωστό Αμερικανό παραγωγό και τ. προέδρο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών & Επιστημών, Sid Ganis, τις προοπτικές της χώρας να γίνει κινηματογραφικό κέντρο
 

Η επίσκεψη του Sid Ganis συμπίπτει με σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων που έχουν οργανώσει η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University, για να διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Κινηματογραφικών Σπουδών. Το έργο είναι ιδέα του Προέδρου του Hellenic American University, Λεωνίδα Κόσκου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 

Όπως σημειώνει ο κύριος Κόσκος, «Το Κέντρο θα στηριχθεί στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει το Hellenic American University προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το καινοτόμο πρόγραμμα σύνθεσης για τον  κινηματογράφο στο πλαίσιο του Προπτυχιακού Προγράμματος στη Μουσική και η κατεύθυνση Μετάφραση για τις Δημιουργικές Βιομηχανίες στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Μετάφραση».


Δείτε την εκδήλωση βιντεοσκοπημένη:

 

Ο Sid Ganis είναι ένα από τα πιο διάσημα και επιτυχημένα στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Η καριέρα του περιλαμβάνει ηγετικούς ρόλους σε πολλά στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Lucasfilm, 20th Century Fox, Columbia Pictures, Seven Arts και Warner Bros. Στη Lucasfilm, υπηρέτησε ως Senior Vice President και ήταν υπεύθυνος μάρκετινγκ των ταινιών The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, και των δυο πρώτων έργων της τριλογίας Indiana Jones.

Το 1986, ο Sid Ganis προσχώρησε στην Paramount Pictures και τελικά έγινε πρόεδρος της Motion Picture Group, όπου βοήθησε στο λανσάρισμα των Top Gun και Fatal Attraction. Ως πρόεδρος, επέβλεψε την ανάπτυξη και την παραγωγή των παγκόσμιων επιτυχιών Chost και Forrest Gump, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Paramount - τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς κριτικών - όλων των εποχών.

Φεύγοντας από την Paramount το 1990, ο Sid Ganis ανέλαβε Πρόεδρος μάρκετινγκ και διανομής ταινιών στην Columbia Pictures. Υπηρέτησε επίσης στα διοικητικά συμβούλια πολλών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Marvel Entertainment για μια δεκαετία, καθώς και σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου και θεσμούς που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Το 1996, παραιτήθηκε και ασχολήθηκε με την παραγωγή ταινιών μέσω της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής του, Out of the Blue Entertainment.

Ο Sid Ganis διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (διοργανώτρια αρχή των βραβείων Όσκαρ) για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε ισόβιο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου της εν λόγω Ακαδημίας, που άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή