Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες: Chaplin και Keaton

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζει τη σειρά «Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες» με αφιέρωμα στους Charlie Chaplin και Buster Keaton

Από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της ιστορίας όχι μόνο του αμερικανικού σινεμά αλλά και του παγκόσμιου, στην εποχή που ο ήχος δεν είχε ακόμα εισέλθει στην 7η Τέχνη, ο Charlie Chaplin και ο Buster Keaton έθεσαν τις βάσεις της κινηματογραφικής κωμωδίας, γεύτηκαν τεράστια επιτυχία, λατρεύτηκαν από εκατομμύρια και εξακολουθούν, με τον τρόπο τους, να είναι επίκαιροι. Ανταγωνιστές αλλά όχι εχθροί στην εποχή τους, έγιναν διάσημοι μέσα από διαφορετικού ύφους κινηματογραφικές κωμωδίες. Ο μεν Chaplin με ταινίες όπως «Το χαμίνι», «Το τσίρκο», «Τα φώτα της πόλης» και πολλές άλλες. Ο δε Keaton με τον «Στρατηγό», τον «Θαλασσοπόρο», τον «Τυχερό» και επίσης πολλές άλλες.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες των δυο σκηνοθετών και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τους ίδιους και το έργο τους και με το κοινό.

Θα μιλήσουν ο κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, Χρήστος Μήτσης, ο κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης, και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Μάκης Προβατάς, ο οποίος θα έχει την ευθύνη του συντονισμού.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή