Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Ήμουν Παιδί το '21

Μετά την πρώτη της παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών στα μέσα Ιουνίου, η έκθεση ζωγραφικής Ήμουν Παιδί το ΄21 συνεχίζει το ταξίδι της. Η έκθεση ανοίγει στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19:00 για το αθηναϊκό κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να την επισκεφθεί στο Μουσείο Μπουζιάνη στην Δάφνη. 
 


Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μαθητών που έχουν θέμα τους ήρωες του 1821 και την ζωή εκείνης της εποχής και έργα 38 καταξιωμένων εικαστικών που εμπνεύστηκαν από τη θεματική. Παράλληλα εκτίθενται πρωτότυπα σχέδια ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών της Θεσπρωτίας του Γήση Παπαγεωργίου από την Συλλογή της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, χειροποίητες παραδοσιακές ενδυμασίες της Θεσπρωτίας της Παναγιώτας Πάνου και αρχειακό υλικό από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους σχετικό με το παιδί την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο.

Την έκθεση, που τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021”, διοργανώνουν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», η Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού.

Επιμέλεια Έκθεσης:
Λουΐζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης - αρχαιολόγος

Διάρκεια Έκθεσης:
13 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2021

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. 
 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή