Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

CISM (στα ελληνικά - Πιστοποιημένος Διαχειριστής Ασφάλειας Πληροφορικής)

Πληροφορική
Γλώσσα:
Αγγλικά

Η CISM που ξεκίνησε το 2003, είναι μια από τις κορυφαίες πιστοποιήσεις της ISACA με περισσότερους από 50 χιλιάδες πιστοποιημένους επαγγελματίες παγκοσμίως. Η CISM μπορεί να οδηγήσει την καριέρα σας από θέσεις τεχνικού προσανατολισμού σε θέσεις ηγεσίας!

Η πιστοποίηση του ISACA, Certified Information Security Manager (CISM), καταδεικνύει εμπειρία στη διαχείριση ασφάλειας πληροφοριών, την ανάπτυξη και διαχείριση προγραμμάτων πληροφορικής και τεχνολογίας, τη διαχείριση συμβάντων και τη διαχείριση κινδύνων. Η CISM που ξεκίνησε το 2003, είναι μια από τις κορυφαίες πιστοποιήσεις του ISACA με περισσότερους από 50 χιλιάδες πιστοποιημένους επαγγελματίες παγκοσμίως. Η CISM μπορεί να οδηγήσει την καριέρα σας από θέσεις τεχνικού προσανατολισμού σε θέσεις ηγεσίας! • Για να λάβετε την πιστοποίηση CISM, πρέπει να περάσετε τις εξετάσεις και να πληροίτε επίσης τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας στην ασφάλεια πληροφοριών, με τουλάχιστον τρία χρόνια στο ρόλο του διαχειριστή ασφάλειας πληροφοριών.
 • Η εμπειρία πρέπει να έχει αποκτηθεί εντός των τελευταίων 10 ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
 • Αυτή η εμπειρία πρέπει να είναι τουλάχιστον σε τρεις από τις τέσσερις περιοχές πρακτικής εργασίας CISM.
 • Ειδική συμψηφισμοί ενδέχεται να ισχύουν για έως και 2 χρόνια εμπειρίας.

Μορφή Εξετάσεων

Domain 1 – Information Security Governance (24%)

Domain 2 – Information Risk Management (30%)

Domain 3 – Information Security Program Development and Management (27%)

Domain 4 – Information Security Incident Management (19%)

 • 150 ερωτήσεις
 • 4 ώρες για να ολοκληρώσετε την εξέταση
 • Μορφή ερωτήσεων: πολλαπλής επιλογής
 • Βαθμοί επιτυχίας: 450 στους 800. (Η εξέταση βαθμολογείται σε κλίμακα από 200 έως 800 βαθμούς)

Ο ISACA είναι μια παγκόσμια κοινότητα η οποία παρέχει στους επαγγελματίες πληροφορικής γνώσεις, διαπιστευτήρια/πιστοποιήσεις, εκπαίδευση στον κλάδο του ελέγχου, της ασφάλειας, της διαχείρισης κινδύνου, του απορρήτου και της εταιρικής διακυβέρνησης. Ο ISACA έχει υπηρετήσει την επαγγελματική κοινότητα για περισσότερα από 50 χρόνια. Σήμερα, ο ISACA εξυπηρετεί περισσότερους από 145.000 επαγγελματίες σε 180 χώρες, οι οποίοι απασχολούνται στον ευρύτερο χώρο της ασφάλειας, διακυβέρνησης, και της διαχείρισης κινδύνων πληροφορικών συστημάτων.  

Το ISACA Athens Chapter ιδρύθηκε το 1994 και έγινε μη κερδοσκοπικό επαγγελματικό ινστιτούτο με την επωνυμία Ινστιτούτο Ελεγκτών Πληροφορικών Συστημάτων (Ι.Ε.Σ.Π.), και αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη από όλους τους τομείς της πληροφορικής. Αυτήν τη στιγμή είναι το μόνο Chapter του ISACA στην Ελλάδα και έχει βραβευτεί τέσσερις φορές ως το καλύτερο Chapter στην Ευρώπη  και Αφρική τα τελευταία χρόνια (2009, 2012, 2013, 2014). Το ISACA Athens Chapter φιλοξενείται στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) το οποίο διοργανώνει πολλές από τις δραστηριότητες των μελών του, όπως συναντήσεις κεφαλαίων, συνέδρια, διαλέξεις, εκδηλώσεις δικτύωσης.

 


Πότε μπορώ να κάνω τις εξετάσεις;

Μπορείτε να λάβετε συμμετοχή στις εξετάσεις διαδικτυακά σε ένα Pearson-Vue Testing Center ή οπουδήποτε αλλού μέσω του online-proctoring.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για το CISM;

Πρώτα θα πρέπει να περάστε τις εξετάσεις CISM και στη συνέχεια να προχωρήσετε με την αίτηση για την πιστοποίηση, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με:

 • Τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας στην ασφάλεια πληροφοριών, με τουλάχιστον τρία χρόνια στο ρόλο του διαχειριστή ασφάλειας πληροφοριών. Η εμπειρία πρέπει να αποκτηθεί εντός των τελευταίων 10 ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Αυτή η εμπειρία πρέπει να είναι τουλάχιστον σε τρεις από τις 4 περιοχές πρακτικής εργασίας CISM (ισχύουν αντικαταστάσεις και παραιτήσεις)
 • Συμμόρφωση στον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής
 • Συμμόρφωση με την Πολιτική Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης CISM

Όσοι περάσουν το τεστ αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία, έχουν έως και 5 χρόνια για να συμπληρώσουν τις απαιτήσεις εμπειρίας.


Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;
Πίσω στην αρχή