15 τρόποι για να βελτιώσετε τα Ελληνικά σας έξω από την τάξη

1. Βρείτε κάποιον ή κάποιους με τους οποίους θα συμφωνήσετε να μιλάτε μόνο Ελληνικά σε συγκεκριμένες στιγμές, όπως για παράδειγμα μετά το μάθημα, όταν είσαστε μαζί στο μετρό ή μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας.
2. Όταν ακούτε ελληνικά τραγούδια, να προσέχετε τους στίχους τους. Εξάλλου, πολλά CD περιέχουν και τους στίχους των τραγουδιών οπότε μπορείτε να τους διαβάζετε ενώ ακούτε.
3. Διαβάζετε ελληνικά βιβλία. Προτιμήστε βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει στη μητρική σας γλώσσα ή έχετε δει την ταινία. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να κατανοήσετε την πλοκή και το περιεχόμενο.
4. Επιλέξτε ένα ελληνικό περιοδικό, ένα ιστολόγιο (blog) ή μια ελληνική εφημερίδα με ύλη που σας ενδιαφέρει και διαβάζετέ τα τακτικά.
5. Διαβάζετε τα αγαπημένα σας κόμικς στα Ελληνικά. Διαβάζονται εύκολα και περιέχουν πολλούς χρήσιμους ιδιωτισμούς.
6. Παρακολουθείτε ειδησεογραφικά προγράμματα στην τηλεόραση στα Ελληνικά.
7. Παρακολουθείτε ελληνικές ταινίες.
8. Παρακολουθείτε θεατρικές παραστάσεις ή άλλες εκδηλώσεις (ομιλίες, παρουσιάσεις) στα Ελληνικά.
9. Να επισκέπτεστε εκθέσεις έργων τέχνης ή άλλα καλλιτεχνικά γεγονότα που διεξάγονται στα Ελληνικά, όπως τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
10. Επισκεφτείτε ελληνικούς ιστότοπους στο διαδίκτυο. Μην ξεχνάτε όμως ότι όλοι δεν χρησιμοποιούν πάντοτε ‘σωστά’ Ελληνικά.
11. Αν είναι δυνατό, επιλέξτε ως γλώσσας του κινητού σας την Ελληνική. Καθώς θα συνδέετε την κάθε λειτουργία του με μία συγκεκριμένη λέξη, θα μάθετε εύκολα βασικό λεξιλόγιο.
12. Παρακολουθήστε τα μαθήματα Ελληνικών Learning Greek Podcasts που προσφέρει δωρεάν η Ελληνοαμερικανική Ένωση.
13. Εξασκηθείτε σε συγκεκριμένες επικοινωνιακές περιστάσεις μόνοι σας στο σπίτι, μπροστά στον καθρέφτη. Υποθέστε ότι συστήνεστε σε κάποιον, διαφωνείτε με κάποιον, δίνετε συνέντευξη ή ζητάτε πληροφορίες. Αν βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει, μπορείτε να ‘παίξετε’ και ρόλους!
14. Εξασκήστε την προφορά σας, διαβάζοντας δυνατά. Καλή ιδέα είναι να είστε μαζί με ένα φυσικό ομιλητή της Ελληνικής και να σας διορθώνει. Επίσης, μπορείτε να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας και να παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο μιλάτε. Βάλτε στόχο να βελτιώσετε συγκεκριμένα σημεία όπως τη διαφορά στην προφορά λέξεων: «πότε» - «ποτέ». Σημειώνετε κάπου τις λέξεις που συχνά προφέρετε λανθασμένα.
15. Σημειώνετε τις νέες λέξεις που μαθαίνετε σε ένα ειδικό τετράδιο. Φροντίζετε να τις επαναλαμβάνετε τακτικά.
 

Τελευταία Ενημέρωση: 2014/03/20 - 08:54:17

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε

Hellenic American Union Thessaloniki

 


Πιστοποίηση

Commission on English Language Program Accreditation

Πιστοποιημένο από το ISO-9001

ISO 9001


 

Πού θα μας βρείτε

Πρόγραμμα Νέας Ελληνικής Γλώσσας
Μασσαλίας 22
10680 Αθήνα
Τηλ.: 2103680900
Fax: 2122222629
Email: moderngreek@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα