Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Bruce Davidson

Έκθεση

-
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση γιορτάζει την συμπλήρωση πενήντα ετών από την ίδρυσή της με μία έκθεση φωτογραφίας του Bruce Davidson


O κορυφαίος Αμερικανός φωτογράφος Bruce Davidson, από τα παλαιότερα μέλη του πρακτορείου Magnum, εγκαινιάζει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση μεγάλη ατομική του έκθεση. Από τα πολλά και σημαντικά κεφάλαια της δουλειάς του σημαντικού αυτού φωτογράφου παρουσιάζονται 80 περίπου φωτογραφίες, οι οποίες περιλαμβάνονται σε τρεις φωτογραφικές ενότητες του έργου. Πρόκειται για  το Brooklyn Gang, που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και τις αρχές του 1960, το Subway, από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και το Central Park, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Κατά σύμπτωση και τα τρία θέματα έχουν σχέση με τη Νέα Υόρκη, τόπο κατοικίας του φωτογράφου. 


Στις ενότητες αυτές, υπογραμμίζονται με τον καλύτερο τρόπο δύο από τις πιο σημαντικές και χαρακτηριστικές αρετές του Davidson ως καλλιτέχνη: η συνέχεια και η αλλαγή. Αν και η ανάπτυξη της κάθε θεματικής περιλαμβάνει υλικό που καλύπτει περισσότερο από τρεις δεκαετίες, ο θεατής αναγνωρίζει τους κοινούς τόπους μεταξύ τους - την αγάπη για τον άνθρωπο, την φωτογραφική περιέργεια και τον έμφυτο σεβασμό απέναντι στα φωτογραφιζόμενα θέματα. Ταυτόχρονα, διαπιστώνει και τις τολμηρές αλλαγές στον τρόπο προσέγγισής τους με το πέρασμα των χρόνων, κυρίως όσον αφορά τα τεχνικά μέσα και την φόρμα. Από το φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι προφανής η εμπλοκή και η σχέση που αναπτύσσει ο φωτογράφος με τα θέματά του, αποδεικνύοντας έτσι ότι δρα με την διάθεση ο ίδιος να γίνεται μέρος τους και όχι να παραμείνει ένας αποστασιοποιημένος παρατηρητής.
 

Επιμέλεια Έκθεσης

Πλάτων Ριβέλλης
Ελισάβετ Πλέσσα

Στιγμιότυπα από την Εκδήλωση

Περισσότερες Εκθέσεις

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή