Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Οι Συναντήσεις της Πέμπτης-Δεκέμβριος 2021

Παρουσίαση

Online

Παρουσίαση και συζήτηση γύρω από το έργο σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων με τον Πλάτωνα Ριβέλλη
 

Στις Συναντήσεις της Πέμπτης, ο Πλάτων Ριβέλλης επιλέγει και παρουσιάζει σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους - μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου», αναλύει το καλλιτεχνικό έργο τους και συνομιλεί μαζί τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους. Στην συνέχεια, το κοινό θέτει τα ερωτήματά του καθώς και τις σκέψεις του σχετικά με τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν.
 

H παρουσίαση του Δεκεμβρίου εστιάζει στο έργο των φωτογράφων Γεωργίας Παπαχρήστου, Μαρίτας Αμοργιανού και Γιάννη Κοριαλού.
 

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Zoom με ελεύθερη παρακολούθηση για όλους με προεγγραφές.

Ο Πλάτων Ριβέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (1963-1968), Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι (1968-1970) και Φωτογραφία στις ΗΠΑ (1983). Εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα για δώδεκα χρόνια (1971-1983). Διδάσκει φωτογραφία από το 1981 μέχρι σήμερα. Οργάνωσε τα πρότυπα τμήματα φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης (Υπουργείο Παιδείας) και δίδαξε τους επιμορφωτές τους. Έχει επιμεληθεί σειρά από εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης για τη φωτογραφία. Έχει παραδώσει πολλά σεμινάρια και διαλέξεις για τη φωτογραφία στην Αθήνα, σε επαρχιακές πόλεις και στην Κύπρο. Έχει εκθέσει τις φωτογραφίες του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.  Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες. Διευθύνει τις εκδόσεις «Φωτοχώρος». Ίδρυσε το 1988 το σωματείο «Φωτογραφικός Κύκλος», του οποίου είναι πρόεδρος. Έχει συγγράψει τεχνικά βιβλία, θεωρητικά βιβλία και λευκώματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Πλάτωνα Ριβέλλη

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή