Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Με τα λόγια (γίνεται): Η Ποίηση των Εικαστικών

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Στην πρώτη συνάντηση του «Με τα λόγια (γίνεται)» για το 2023, ανακαλύπτουμε την ποίηση μέσα από τα ματιά δυο εικαστικών καλλιτεχνών

Έχοντας αφιερώσει έντεκα χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, οι ποιητικές συναντήσεις συνεχίζουν την δωδέκατη περίοδό τους με προσκλήσεις σε δημιουργούς άλλων τεχνών, που θα παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους.

Στην πρώτη εκδήλωση για το 2023, προσκεκλημένοι είναι οι εικαστικοί καλλιτέχνες Αντώνης Βολανάκης και Γιάννης Ισιδώρου.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί και με live streaming από την σελίδα και το κανάλι YouTube της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Ο Αντώνης Βολανάκης (Αθήνα, 1976) εκπόνησε τις σπουδές και την έρευνά του στα: Wimbledon College of Art, Saint Martins College of Art, Aalto University, ΕΚΠΑ, και New York University. Η πρακτική του διερευνά την συνέργεια ανθρωπίνων σχέσεων και αισθητικής, ποίησης και πολιτικής, εικαστικών και παραστατικών τεχνών. Το 2006, ίδρυσε την πλατφόρμα συνάντησης και συνεργασίας «blind date». Δημιουργεί εγκαταστάσεις, περφόρμανς, εκθέσεις, και δράσεις στη δημόσια σφαίρα μαζί με κοινότητες στην Β. Αμερική, στην Ελλάδα, και άλλες χώρες της Ευρώπης. Από το 2005, διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ· σήμερα είναι Επ. Καθ. στο Τεχνολογικό Παν/μιο Κύπρου.

Ο Γιάννης Ισιδώρου (Πειραιάς, 1969) έχει συστήσει το intothepill (2005), από τις πρώτες ελληνικές καλλιτεχνικές ομάδες προσανατολισμένες στο βίντεο και τα άλλα νέα μέσα, και, με τον εικαστικό Γιάννη Γρηγοριάδη, το Salon de Vortex (2009), καλλιτεχνική σύμπραξη που δημιουργεί σύνθετες εγκαταστάσεις. Είναι συνιδρυτής του ηλεκτρονικού περιοδικού για την φιλοσοφία, την πολιτική και την τέχνη www.happyfew.gr και καλλιτεχνικός διευθυντής του περιοδικού ποίησης, ποιητικής και εικαστικών «ΦΡΜΚ». Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου και επιμεληθεί ποικίλα σύνθετα έργα που συνδυάζουν την ποίηση, την περφόρμανς και τις εικαστικές τέχνες

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή