Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Με τα λόγια (γίνεται):
Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά

Παρουσίαση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Αφιέρωμα στο έργο του Νίκου Φωκά, μέσα από τη ματιά σύγχρονων Ελλήνων ποιητών.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στην δεύτερη εκδήλωση της 12ης χρονιάς τους, παρουσιάζουν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:00 –έναν χρόνο μετά τον θάνατό του– αφιέρωμα στο ποιητικό έργο τού Νίκου Φωκά (1927-2021).


Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την 13η ‘στάση’ της επανεπίσκεψης του νεοελληνικού ποιητικού κανόνα που κάνει το «Με τα λόγια (γίνεται)». Ο Νίκος Φωκάς υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρων ποιητής, ρηξικέλευθος δοκιμιογράφος, και δεινός μεταφραστής. Το ποιητικό του έργο (15 συλλογές) βρίσκεται σήμερα στα βιβλία: Ποιητικές συλλογές 1954-2000 (2002), Παρτούζα ή ένα κλείσιμο ματιού (1991), Ελεύθερο θέμα (2005), και Κοντή σκιά (2013). Μεταξύ των πολλών μεταφράσεών του, αξιοσημείωτες για την τέχνη τους αλλά και το σκεπτικό τους είναι αυτές που εξέδωσε με ποιήματα του Μπωντλαίρ και του Ρόμπερτ Φροστ.

Διαλέγοντας και σχολιάζοντας ποιήματα του Νίκου Φωκά, συμμετέχουν οι: Βασίλης Αμανατίδης, Ορφέας Απέργης, Ειρήνη Βακαλοπούλου, Στέλλα Βοσκαρίδου Παναγιώτης Ιωαννίδης, Κορίνα Καλούδη, Δήμητρα Κατιώνη, Δήμητρα Κωτούλα, Παυλίνα Μάρβιν, Στέργιος Μήτας, Ιφιγένεια Ντούμη, Όλγα Παπακώστα, Χρήστος Σιορίκης και Μάριος Χατζηπροκοπίου.

H εκδήλωση μεταδίδεται και με livestream από την σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (www.hau.gr) και από το κανάλι μας στο YouTube (Hellenic American Union Athens - YouTube)


 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή