Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Εικονική περιήγηση στην έκθεση «ΓΑΚ-ART: Αφηγήσεις και Αναγνώσεις»

Διαθέσιμη τώρα σε 3D ψηφιακή εικονική περιήγηση η έκθεση ΓΑΚ-ART: Αφηγήσεις & Αναγνώσεις, που διοργάνωσε η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης,. Η έκθεση παρουσιάστηκε στις Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης από 18 Οκτωβρίου - 18 Δεκεμβρίου 2021.

 

Η έκθεση παρουσίασε έργα 28 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι ήντλησαν έμπνευση από αρχειακά τεκμήρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους που αφηγούνται σημαντικές στιγμές της περιόδου του Αγώνα ή αναπαριστούν εμβληματικές προσωπικότητες αλλά και αφανείς ήρωές του. Τα έργα τους αυτά φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την έκθεση και στηρίχθηκαν σε συγκεκριμένο αρχειακό υλικό, το οποίο και εκτέθηκε μαζί με το εικαστικό έργο.

Για όσους δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν την έκθεση διά ζώσης ή θα ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να την ξαναδούν, η εικονική περιήγηση επιτρέπει να επισκεφθείτε διαδικτυακά τις γκαλερί, να δείτε τα εκθέματα και να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες. Ακόμη, σε αυτήν μπορείτε να παρακολουθήστε σύντομα στιγμιότυπα με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, που μιλούν για τα έργα τους και την δημιουργική τους διαδρομή.

Περιηγηθείτε εικονικά στην έκθεση «ΓΑΚ-ART: Αφηγήσεις και Αναγνώσεις»

 

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή