Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Portfolio Management Master Class

Project Management
Ξεκινά Σύντομα
Διάρκεια
8 Ώρες
Επίπεδο
Ενδιάμεσο
Γλώσσα
Ελληνικά

Η Διαχείριση Χαρτοφυλακίων Έργων (Project Portfolio Management) ως μέθοδος εξοικονόμησης πόρων και ευθυγράμμισης των έργων με την στρατηγική και τους μακροπρόθεσμους στόχους του οργανισμού.

Σε αυτό το εντατικό σεμινάριο Project Portfolio Management θα επεξεργαστούμε τις βασικές έννοιες, διαδικασίες και δραστηριότητες Portfolio Management που βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο διαδικασιών, διακυβέρνησης, και οργανωσιακής κουλτούρας, και συμπεριφορών, το PfM².

Το masterclass παρέχει μια πλήρη και ολιστική προσέγγιση της μεθοδολογίας Portfolio Management (PfM²), η οποία βασίζεται στην μεθοδολογία PM² της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το μοντέλο αυτό αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους οργανισμούς με χαρακτηριστικά functional και matrix να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο παραγωγικής διαχείρισης των Portfolios τους.

Τι είναι το PfM²

Το PfM² προωθεί τη διαχείριση Portfolio ως παράγοντα διευκόλυνσης και όχι απλώς ως ένα άλλο επίπεδο ελέγχου και γραφειοκρατίας, στοχεύει στην αποτελεσματικότητα μέσω οργάνωσης χωρίς να αυξάνεται η πολυπλοκότητα της διαχείρισης. Υποστηρίζει την εφαρμογή διαχείρισης Portfolio με ένα συγκεκριμένο μοντέλο (fractal model) σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, αυτό το μοντέλο στοχεύει να κάνει τα portfolio παραγωγικά σε κάθε επίπεδο του οργανισμού. Τα στοιχεία του PfM² μπορεί να είναι προγράμματα, έργα, αλλά και προϊόντα, ή υπηρεσίες.

Σχετικά με το masterclass

Στο σεμινάριο θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όλη τη διαδικασία διαχείρισης Portfolio η οποία περιλαμβάνει: Portfolio Framework Definition, Portfolio Composition, Portfolio Realisation, Monitoring & Controlling, Portfolio Stakeholder Engagement & Communication.

Το σεμινάριο διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα και όλο το υλικό είναι στα Αγγλικά.  Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στην Αγγλική μας σελίδα.


Κλείστε θέση έως τις 17 Ιανουαρίου 2023, and εξασφαλίστε 100 € έκπτωση.  

Regular fee: 550 €

 • Essentials of Portfolio Management and connection to Project and Programme Management
 • The Role of the Portfolio (Support) Office (PfO)
 • Initiating a Portfolio (the Portfolio Handbook)
 • Governance – Portfolio Roles & Responsibilities
 • Portfolio Management Professes

- Portfolio Framework Definition

- Portfolio Composition

- Portfolio Realisation

- Monitoring & Controlling

- Stakeholder Engagement & Communication

 • Portfolio Reporting (the Portfolio Composition & Analysis Report)
 • Establishing and selling the Case for Portfolio Management
 • The PfM² Portfolio Management Certification
 • The PfM² Portfolio Management Methodology Guide (δωρεάν λήψη εδώ: http://www.pfm2.website)
 • Workbook (Διαφάνειες PowerPoint)
 • Πλατφόρμα e-learning με συλλογή διαδικτυακών πόρων
 • PfM² Quiz (online)

Συγκεντρώσαμε σε μια παρουσίαση όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεθοδολογία PM².

Γνωρίστε τα μοντέλα της μεθοδολογίας, τα πρότυπα και τις πιστοποιήσεις, και πώς μπορούν αυτά να σας βοηθήσουν εμπλουτίζοντας τις επαγγελματικές σας δεξιότητες και αναδεικνύοντας την εμπειρία σας. Μάθετε πώς τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να οφελήσουν γενικότερα έναν οργανισμό βελτιώνοντας την συνολική απόδοσή του μέσα από την διαχειριστική επάρκεια έργων.

Video
Nicos Kourounakis
PMP, P2 Practitioner, IPMA-D, PM² Management Consultant & Trainer

Nicos is a Senior Management Consultant and Trainer. Over the past 20 years, Nicos has been leading consulting projects with major EU Institutions and private organisations working both with larg ...

Μάθετε περισσότερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν ...

Πίσω στην αρχή