Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Βασικές Αρχές Ναυλώσεων Πλοίων

Ναυτιλία
Ξεκινά Σύντομα
Διάρκεια
6 ώρες
Επίπεδο
N/A
Γλώσσα
Ελληνικά

Οι ναυλώσεις και η μεταφορά εμπορευμάτων μέσω πλοίων είναι πρωτεύουσα δραστηριότητα των ναυτιλιακών εταιρειών και απασχολούν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων που σχετίζονται με τη ναυτιλία και το εμπόριο.

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να εξηγηθούν οι τρόποι και τα είδη ναύλωσης και οι κύριες διαφορές τους. Θα παρουσιαστούν οι βασικοί τύποι ναυλοσυμφώνων και θα αναλυθούν όλα τα στάδια της ναύλωσης από την διαπραγμάτευση του ναυλοσυμφώνου μέχρι την παράδοση των εμπορευμάτων.

Στόχοι σεμιναρίου

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα:

  • Γνωρίζετε τους τύπους των ναυλώσεων
  • Κατανοείτε τις βασικές ρήτρες που περιλαμβάνονται στα ναυλοσύμφωνα
  • Αντιλαμβάνεστε τις πρακτικές επιπτώσεις των διαφόρων τύπων διαμετακομιστικού εμπορίων (cif, fob κλπ)
  • Καταλαβαίνετε τις νομικές και πρακτικές επιπτώσεις σε συνήθεις περιπτώσεις αθέτησης ρητρών (καθυστέρηση πλοίου, παρέκκλιση από πορεία κλπ)

  • Είδη ναυλώσεων (ταξιδίου, χρονοναύλωση, γυμνού πλοίου) και συμβάσεις μεταφοράς
  • Διαπραγμάτευση ναύλωσης (order, indication, offer, acceptance, recap, finalization)
  • Ναυλοσύμφωνα τύποι και ρήτρες( voyage, time, bareboat, COA)
  • Φορτωτικές (bills of lading)
  • Κανόνες περιορισμού ευθύνης (Χάγη, Χάγη/Βίσμπι, Αμβούργου κλπ)
  • Κανόνες διεθνούς εμπορίου (incoterms)

Το σεμινάριο μπορεί να οργανωθεί και αποκλειστικά για την εταιρεία σας, εάν υπάρχει ομάδα στελεχών σας που επιθυμεί να το παρακολουθήσει. Σε αυτή την περίπτωση το περιεχόμενο, οι ημερομηνίες και το ωράριο διεξαγωγής προσαρμόζονται στις ανάγκες και απαιτήσεις των στελεχών σας. 

Το Zoom είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης συμβατή με Mac, Windows, Linux, iOS και Android, που επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε online μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Zoom από τον υπολογιστή, το laptop, το iPad ή το smartphone σας. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Zoom για να το χρησιμοποιήσετε. Με την εγγραφή σας θα λάβετε ένα σύντομο οδηγό χρήσης. Λάβετε υπόψιν ότι θα πρέπει να διαθέτετε κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο. Οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και headset για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Στάμος Θελούδης
Εισηγητής Νομικής Ορολογίας και Ναυτιλίας

Ο Στάμος Θελούδης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1992 και ασκεί δικηγορία έκτοτε. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LLM) από την νομική σχολή του Πανεπιστημίου Bristol. ...

Μάθετε περισσότερα
Πίσω στην αρχή