Έρευνα Επισκεπτών και Αξιολόγηση

Audience Research and Evaluation Πώς μπορούν να μάθουν τα μουσεία το προφίλ των επισκεπτών τους; Πώς θα προσεγγίσουν το δυνάμει κοινό τους; Πώς θα χρησιμοποιήσουν στοιχεία που συλλέγουν για την προσέλκυση χορηγιών σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης;

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσφέρει το online σεμινάριο «Έρευνα Επισκεπτών και Αξιολόγηση» σε μουσεία και άλλους οργανισμούς πολιτιστικής αναφοράς. Το σεμινάριο εξετάζει τις έννοιες της έρευνας κοινού και της αξιολόγησης, βασικό και απαραίτητο εργαλείο με το οποίο τα μουσεία μελετούν την αποτελεσματικότητα του έργου τους, τη σχέση τους με το υπάρχον ή το εν δυνάμει κοινό τους αλλά και τους φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες:

  • Επικοινωνία και μάθηση στο μουσείο
  • Έρευνα κοινού / Αξιολόγηση
  • Μεθοδολογίες έρευνας κοινού / αξιολόγησης
  • Πρακτική άσκηση
  • Συνέπειες των μελετών επισκεπτών για το έργο των πολιτιστικών οργανισμών

Το σεμινάριο συντονίζει η Αλεξάνδρα Νικηφορίδου. Η κυρία Νικηφορίδου εργάζεται ως μουσειολόγος, σύμβουλος μουσείων και άλλων παρεμφερών πολιτιστικών οργανισμών. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, κ.ά. και αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο την εκπόνηση μουσειολογικών μελετών και την επιμέλεια εκθέσεων. Έχει διδάξει και άλλα σεμινάρια πολιτιστικής διαχείρισης/μουσειολογίας και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης Τετράδια Μουσειολογίας.

Το σεμινάριο αποτελεί συνέχεια για όσους έχουν παρακολουθήσει το οnline σεμινάριο Πολιτιστικής Διαχείρισης / Μουσειολογίας, αλλά απευθύνεται και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για μια εισαγωγή στην επικοινωνία και τη μελέτη πολιτιστικών δεδομένων. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας. 

Έναρξη εγγραφών: 16 Φεβρουαρίου 2016

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής (200 KB)

Με άδεια λειτουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

 

Πληροφορίες

Κωδικός Μαθήματος CU703
Μονάδα/Πρόγραμμα Πολιτιστικό
Καθηγητής Αλεξάνδρα Νικηφορίδου
Γλώσσες EL
Επίπεδο Εισαγωγικό
Σε ποιον απευθύνεται Απόφοιτους και σπουδαστές τμημάτων Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών, Οικονομικών Επιστημών και Σχολών Καλών Τεχνών
Βεβαίωση ΠαρακολούθησηςΝαι
Προσφέρεται OnlineΝαι
Συμμετοχή €350,00

Προγράμματα

Ημέρες και Ώρες Ημ/νία Έναρξης Ημ/νία Λήξης Ώρες ανά εβδομάδα
Online 30/03/2016 30/05/2016
Τελευταία Ενημέρωση: 2016/03/28 - 09:51:41

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Μέλος των

Μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών

Athens Culture Net logo

 


 

Πού θα μας βρείτε

Διεύθυνση Πολιτιστικών
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047
Fax: 2122222629
Email: culture@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα