Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge είναι ένα από τα κορυφαία και αρχαιότερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Διαθέτει 31 κολέγια και πάνω από 150 τμήματα, τομείς, σχολές και άλλα ιδρύματα. Η αποστολή του είναι να συμβάλλει στην κοινωνία μέσω της επιδίωξης για εκπαίδευση, μόρφωση και έρευνα στα ανώτερα επίπεδα διεθνώς. Το 2009, το Πανεπιστήμιο γιόρτασε την επέτειο οκτακοσίων ετών από την ίδρυσή του.


Δείτε τις πιστοποιήσεις

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διεξάγει εξετάσεις από το 1957. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για εξετάσεις Cambridge English για τους ακόλουθους λόγους: απαράμιλλη εμπειρία και εξειδίκευση, δέσμευση στην ποιότητα, εξαιρετική εμπειρία για όσους εμπλέκονται στις εξετάσεις, τεχνολογία και καινοτομία καθώς και πάθος για τις εξετάσεις.


Tα πιστοποιητικά Αγγλικών Cambridge αποτελούν κορυφαία πιστοποιητικά γλωσσομάθειας Αγγλικής παγκοσμίως, με περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια υποψήφιους κάθε χρόνο. Χαρακτηρίζονται από πλήρη δέσμευση στην αξιολόγηση ύψιστης ποιότητας. Αναγνωρίζονται από πανεπιστήμια, εργοδότες και επίσημους φορείς σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη προς καθηγητές και υποψήφιους. Το Cambridge Αssessment English είναι επίσης γνωστό για τα υψηλής ποιότητας Βραβεία Διδασκαλίας (Teaching Awards) που αναγνωρίζονται διεθνώς. Τα ανωτέρω περιλαμβάνουν το Certificate in English Language Teaching to Adults (CELTA) που είναι το πιο γνωστό και με ευρύτερη συμμετοχή πιστοποιητικό δεξιοτήτων στη διδασκαλία της Αγγλικής παγκοσμίως.


Το Cambridge Assessment είναι η διεθνής ομάδα εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Cambridge. Ως τμήμα του Πανεπιστημίου του Cambridge και μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, περιλαμβάνει τρείς μεγάλους εξεταστικούς φορείς: το Cambridge International Examinations (CIE), το Oxford Cambridge and RSA Examinations (OCR) και το Cambridge Assessment English (γνωστό προηγουμένως ως Cambridge English Language Assessment). Οι εξεταστικοί φορείς που απαρτίζουν το Cambridge Assessment Group παρέχουν εξετάσεις, πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας και συναφείς υπηρεσίες σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως.


Cambridge English: Young Learners

Γνωστές και ως Young Learners English (YLE),  οι συγκεκριμένες εξετάσεις αξιολογούν με ακρίβεια την επίδοση παιδιών 7–12 ετών στις δεξιότητες της κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης. Τα παιδιά ενθαρρύνονται στην προσπάθειά τους για απόκτηση πιστοποίησης κερδίζοντας «ασπίδες» (shields) που καταγράφουν την πρόοδό τους.

 • Pre A1 Starters
  Γνωστή και ως Cambridge English: Starters (YLE Starters), είναι η πρώτη από τις τρεις εξετάσεις Cambridge English: Young Learners που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές μεταξύ 7 και 12 ετών. Η εξέταση Pre A1 Starters αποτελεί το πρώτο βήμα στην εκπαιδευτική διαδρομή του παιδιού σας, εισάγοντάς το στο γραπτό και προφορικό λόγο της καθομιλούμενης Αγγλικής, με μέθοδο που διασκεδάζει και κινητοποιεί.
 • A1 Movers
  Γνωστή και ως Cambridge English: Movers (YLE Movers) είναι η δεύτερη από τις τρεις εξετάσεις, σχεδιασμένη ειδικά για μαθητές σχολείου μεταξύ 7 και 12 ετών. Η εξέταση A1 Movers δείχνει ότι ένα παιδί έχει αρχίσει να κατακτά ένα πολύ βασικό επίπεδο.
 • A2 Flyers
  Γνωστή και ως Cambridge English: Flyers (YLE Flyers), είναι η πιο προχωρημένη σε επίπεδο από τις τρεις εξετάσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές σχολείου μεταξύ 7 και 12 ετών. Η εξέταση Α2 Flyers δείχνει ότι ένα παιδί χειρίζεται το γραπτό και προφορικό λόγο της καθομιλούμενης Αγγλικής σε βασικό επίπεδο.

A2 Key (KET) for Schools

Γνωστό και ως Key English Test (KET) for Schools, πιστοποιεί το κατά πόσο ένας μαθητής είναι σε θέση να χειρίζεται το γραπτό και προφορικό λόγο της καθομιλούμενης Αγγλικής σε βασικό επίπεδο.

B1 Preliminary (PET) for Schools

Γνωστό και ως Preliminary English Test (PET) for Schools, πιστοποιεί το κατά πόσο ένας μαθητής είναι σε θέση να χειρίζεται το γραπτό και προφορικό λόγο της καθομιλούμενης Αγγλικής σε μέσο επίπεδο.

B2 First (FCE) for Schools

Γνωστό και ως First Certificate in English (FCE) for Schools πιστοποιεί το κατά πόσο ένας μαθητής έχει αρχίσει να αποκτά δεξιότητες στην Αγγλική και είναι σε θέση να τη χρησιμοποιεί σε μέσο-ανώτερο επίπεδο για επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς.

C1 Advanced (CAE)

Γνωστό και ως Certificate in Advanced English (CAE), αποτελεί κορυφαία εξέταση στην Αγγλική για επαγγελματική και ακαδημαϊκή επιτυχία.

C2 Proficiency (CPE)

Γνωστό και ως Certificate of Proficiency in English (CPE), αποτελεί εξέταση του Cambridge Assessment English σε ανώτατο επίπεδο. Απευθύνεται σε υποψήφιους που έχουν αποκτήσει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων στην Αγγλική.


Cambridge English: Business Certificates

Γνωστές και ως Business English Certificates (BEC), οι συγκεκριμένες εξετάσεις αναπτύσσουν την Αγγλική με στόχο την επικοινωνία με αυτοπεποίθηση σε διεθνές επαγγελματικό περιβάλλον και αποδεικνύουν στους εργοδότες ότι έχετε τις απαιτούμενες δεξιότητες της Αγγλικής προκειμένου να επιτύχετε.

Τα Business English Certificates (BEC) αναγνωρίζονται παγκοσμίως από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες καθώς και από εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων.

TKT (Teaching Knowledge Test)

Αυτό το διεθνώς αποδεκτό επαγγελματικό προσόν αναπτύχθηκε για την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε ομιλητές άλλων γλωσσών. Στοχεύει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης των καθηγητών και στην διεύρυνση των επαγγελματικών προοπτικών τους εστιάζοντας στην ουσιαστική διδακτική γνώση που απαιτείται να έχουν οι καθηγητές που διδάσκουν αρχάριους, προχωρημένους, ή ενήλικες μαθητές, οπουδήποτε στον κόσμο.


Όλοι οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις ‘paper-based’ εξετάσεις ή/και στις εξετάσεις μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή C1 Advanced (CAE) και C2 Proficiency (CPE) υποχρεούνται να φωτογραφίζονται κατά την ημέρα της εξέτασης.

Αυτός ο νέος κανονισμός αποτελεί ένα από τα μέτρα που έχει λάβει το Cambridge English με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια και ακεραιότητα των εξετάσεων Cambridge English.

Παρακαλούμε σημειώστε τα ακόλουθα:

 • Ο κανονισμός ισχύει για τις εξετάσεις CAE και CPE που διεξάγει το Κέντρο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Δεν ισχύει για όσες εξετάσεις του Cambridge English απευθύνονται σε σχολεία (έχουν την ένδειξη «for schools»).
 • Η φωτογράφιση διεξάγεται είτε κατά την ημέρα της προφορικής εξέτασης είτε κατά την ημέρα της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων.
 • Η φωτογράφιση διεξάγεται από προσωπικό του Κέντρου Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό του Cambridge English.
 • Για λόγους επιπλέον ασφάλειας, όλα τα φωτογραφικά αρχεία κωδικοποιούνται. Μόλις τα αρχεία μεταφερθούν και αποθηκευτούν στον ασφαλή ιστότοπο Cambridge Results Verification Service website, όλα τα τοπικά αντίγραφα των κωδικοποιημένων αρχείων διαγράφονται.
 • Οι υποψήφιοι μπορούν να ελέγξουν ποιος έχει πρόσβαση στα αποτελέσματά τους και στη φωτογραφία τους δίνοντας τον ατομικό τους Αριθμό Υποψηφίου (Candidate ID number) και το Μυστικό Αριθμό Υποψηφίου (Candidate Secret Number) σε πανεπιστήμια, εργοδότες, και σε όσους οργανισμούς επιθυμούν προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους.
 • Οι φωτογραφίες είναι μεγέθους διαβατηρίου.

Οι υποψήφιοι εξετάσεων C1 Advanced (CAE) και C2 Proficiency (CPE) που είναι 18 ετών και άνω ή οι γονείς ή νόμιμοι κηδεμόνες των υποψηφίων που είναι κάτω από 18 ετών οφείλουν να διαβάσουν τις σχετικές πληροφορίες, να συμπληρώσουν και υπογράψουν το έντυπο Test Day Photo Consent Form και να το υποβάλουν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων.


 • Cambridge Assessment English
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:

Πίσω στην αρχή