Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Pre A1 Starters (YLE Starters)

Επίπεδο:
A1
Γλώσσα:
Αγγλικά

Οι εξετάσεις Cambridge English: Young Learners, γνωστές και ως Young Learners English (YLE), αξιολογούν τις επιδόσεις παιδιών 7–12 ετών στις δεξιότητες της κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου στην Αγγλική. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης. Τα παιδιά ενθαρρύνονται στην προσπάθειά τους για απόκτηση πιστοποίησης κερδίζοντας «ασπίδες» (shields) που καταγράφουν την πρόοδό τους.

Η εξέταση Pre A1 Starters, γνωστή και ως YLE Starters, είναι η πρώτη από τις τρεις εξετάσεις Cambridge English: Young Learners που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές μεταξύ 7 και 12 ετών. Η εξέταση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι διασκεδαστική και να κινητοποιεί τους μαθητές να δείχνουν τις ικανότητές τους στην Αγγλική με αυτοπεποίθηση. Οδηγεί με φυσικό τρόπο στο επόμενο επίπεδο εξέτασης το A1 Movers, ενθαρρύνοντας έτσι τους νεαρούς μαθητές να προοδεύουν και να βελτιώνουν τις γνώσεις τους.Ενότητα 1: Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening)

Διάρκεια: Περίπου 20 λεπτά

Μέρη εξέτασης: 4

Αριθμός ερωτήσεων/ασκήσεων: 20 ερωτήσεις στο σύνολο

Βαθμολογία: 5 ασπίδες μέγιστη βαθμολογία

 

Μέρος 1 (5 ερωτήσεις)

Μία μεγάλη εικόνα η οποία απεικονίζει άτομα να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Πάνω και κάτω από την εικόνα υπάρχουν ορισμένα ονόματα. Οι υποψήφιοι καλούνται να ακούσουν προσεκτικά ένα διάλογο ανάμεσα σε έναν ενήλικο και ένα παιδί και να υπογραμμίσουν το κάθε όνομα που θα αντιστοιχεί στο σωστό άτομο που απεικονίζεται στη μεγάλη εικόνα. 

Μέρος 2 (5 ερωτήσεις)

Σύντομη συζήτηση μεταξύ ενός παιδιού και ενός ενήλικα. Ακολουθούν κάποιες ερωτήσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν την ηχογράφηση και να σημειώνουν τη σωστή απάντηση (κάποιο όνομα ή έναν αριθμό) μετά από κάθε ερώτηση.

Μέρος 3 (5 ερωτήσεις)

Πέντε σύντομοι διάλογοι στους οποίους μιλούν διαφορετικά ζεύγη ανθρώπων. Σε κάθε διάλογο αντιστοιχεί μια ερώτηση και τρεις εικόνες. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν προσεκτικά κάθε διάλογο και να επιλέξουν τη σωστή απάντηση(A, B ή Γ).

Μέρος 4 (5 ερωτήσεις)

Μια μεγάλη εικόνα που δείχνει επτά διαφορετικά παραδείγματα του ίδιου αντικειμένου (για παράδειγμα επτά μπάλες ή επτά βιβλία). Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν προσεκτικά έναν διάλογο μεταξύ ενός ενήλικα και ενός παιδιού και να χρωματίσουν (μαύρο, μπλε, καφέ, πράσινο, γκρι, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, κόκκινο, κίτρινο) κάθε αντικείμενο χρησιμοποιώντας το χρώμα που αναφέρεται στη συζήτηση.

Ενότητα 2: Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Reading and Writing)

Διάρκεια: 20 λεπτά

Μέρη ενότητας: 5

Αριθμός ερωτήσεων/ασκήσεων: 25 ερωτήσεις στο σύνολο

Βαθμολογία: 5 ασπίδες μέγιστη βαθμολογία

 

Μέρος 1 (5 ερωτήσεις)

Πέντε εικόνες αντικειμένων. Κάτω από κάθε αντικείμενο υπάρχει μια πρόταση που ξεκινά ως εξής «This is a…» ή «These are…». Εάν η πρόταση είναι σωστή, οι υποψήφιοι σημειώνουν ένα «ν» δίπλα στη φωτογραφία. Εάν η πρόταση δεν αναφέρει την αλήθεια, οι υποψήφιοι σημειώνουν ένα «x».

Μέρος 2 (5 ερωτήσεις)

Μία μεγάλη εικόνα και μερικές προτάσεις που αναφέρονται σε αυτήν. Εάν η πρόταση είναι σωστή οι υποψήφιοι πρέπει να σημειώσουν «yes». Εάν η πρόταση δεν αναφέρει την αλήθεια οι υποψήφιοι πρέπει να σημειώσουν «no».

Μέρος 3 (5 ερωτήσεις)

Πέντε φωτογραφίες αντικειμένων. Οι υποψήφιοι πρέπει να βρουν τη σωστή λέξη για το αντικείμενο στα Αγγλικά. Μετά από κάθε εικόνα ακολουθούν παύλες (- - -) που δηλώνουν πόσα γράμματα έχει η λέξη και κάποια ανακατωμένα γράμματα. Οι υποψήφιοι πρέπει να τοποθετήσουν τα ανακατωμένα γράμματα στη σωστή σειρά για να σχηματίσουν τη λέξη. 

Μέρος 4 (5 ερωτήσεις)

Ημί-πραγματικό (semi-factual) κείμενο από το οποίο λείπουν κάποιες λέξεις (κενά). Το κείμενο ακολουθεί ένα πλαίσιο που περιέχει μερικές εικόνες και λέξεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαλέξουν τη σωστή λέξη από το πλαίσιο και να την αντιγράψουν σε κάθε κενό.

Μέρος 5 (5 ερωτήσεις)

Τρεις εικόνες διηγούνται μια ιστορία. Σε κάθε εικόνα αντιστοιχούν μια ή δυο ερωτήσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να κοιτάξουν τις εικόνες και να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση. Η απάντηση σε κάθε ερώτηση πρέπει να είναι μονολεκτική.

Ενότητα 3: Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking)

Διάρκεια: 3-5 λεπτά

Μέρη ενότητας: 4

Βαθμολογία: 5 ασπίδες μέγιστη βαθμολογία

 

Μέρος 1

Ο εξεταστής ρωτάει τον υποψήφιο «Whats your name?», τον εξοικειώνει με την εικόνα και του ζητάει να εντοπίσει συγκεκριμένα αντικείμενα σε αυτήν, π.χ. «Wheres the door?» Κατόπιν ο εξεταστής ζητάει από τον υποψήφιο να τοποθετήσει δύο κάρτες αντικειμένων σε διάφορα σημεία στην εικόνα, π.χ. «Put the robot on the red chair».

Μέρος 2

Ο εξεταστής ρωτάει για δύο από τα άτομα ή τα αντικείμενα στην εικόνα, π.χ. «Whats this?» (Απάντηση: banana) ή «What colour is it?» (Απάντηση: yellow). Επίσης, ο εξεταστής ζητάει από τον υποψήφιο να περιγράψει ένα αντικείμενο στην εικόνα, π.χ. «Tell me about this box.».     

Μέρος 3

Ο εξεταστής κάνει ερωτήσεις για τέσσερεις κάρτες αντικειμένων, π.χ. «Whats this?» (Απάντηση: (juice/orange juice)) και « What do you drink for lunch?».

Μέρος 4

Ο εξεταστής κάνει ερωτήσεις σχετικά με τον υποψήφιο, π.χ. «Which sport do you like?».


Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.
 


Το πιστοποιητικό Pre A1 Starters γιορτάζει τις επιτυχίες των παιδιών, χτίζει την αυτοπεποίθηση τους και επιβραβεύει την ικανότητα τους να χρησιμοποιούν την Αγγλική.

Δεν υπάρχει βαθμολογία Pass ή Fail στα αποτελέσματα του Pre A1 Starters. ‘Ολα τα παιδιά λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό το οποίο πληροφορεί για την επίδοση τους σε κάθε μια από τις ενότητες του τεστ, σύμφωνα με τον αριθμό των ασπίδων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, με ελάχιστο το 1 και μέγιστο το 5.

Το αποτέλεσμα μιας ασπίδας σημαίνει πως το παιδί χρειάζεται να βελτιώσει τις ικανότητες του στην συγκεκριμένη δεξιότητα ενώ 5 ασπίδες πως απάντησε τις περισσότερες ερωτήσεις σωστά. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν 4 ή 5 ασπίδες σε κάθε δεξιότητα του τεστ είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την επόμενη εξέταση του Cambridge English, το Α1 Movers.

Η πίσω όψη του πιστοποιητικού απεικονίζει πως τα αποτελέσματα ευθυγραμμίζονται με την κλίμακα του CEFR. Το ακόλουθο έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για να βοηθήσει καθηγητές και υποψηφίους να κατανοήσουν πως λειτουργεί η κλίμακα του Cambridge English. 


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 36800000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησης σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


  • Cambridge Assessment English
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:

Υποστήριξη

Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις εξετάσεις σας ή τις υπάρχουσες πιστοποιήσεις, συμβουλές, δωρεάν υλικό προετοιμασίας και άλλα.

Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;
Είστε καθηγητής ή κέντρο ξένων γλωσσών;

Πίσω στην αρχή