Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

A1 Movers (YLE Movers)

Επίπεδο:
A1
Γλώσσα:
Αγγλικά

Οι εξετάσεις Cambridge English: Young Learners, γνωστές και ως Young Learners English (YLE), αξιολογούν τις επιδόσεις παιδιών 7–12 ετών στις δεξιότητες της κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου στην Αγγλική. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης. Τα παιδιά ενθαρρύνονται στην προσπάθειά τους για απόκτηση πιστοποίησης κερδίζοντας «ασπίδες» (shields) που καταγράφουν την πρόοδό τους.

Γνωστή και ως YLE Movers, η εξέταση A1 Movers είναι η δεύτερη από τις τρεις εξετάσεις Cambridge English: Young Learners που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές μεταξύ 7 και 12 ετών. Η εξέταση αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο ένα παιδί μπορεί να χειριστεί σε πολύ βασικό επίπεδο τον καθημερινό προφορικό και γραπτό λόγο της Αγγλικής. Κινητοποιεί τους μαθητές να αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση και να επιδιώκουν να προοδεύουν και να χρησιμοποιούν την Αγγλική σε πιο απαιτητικό επίπεδο.

 Ενότητα 1: Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening)

Διάρκεια: Περίπου 25 λεπτά

Μέρη ενότητας: 5

Αριθμός ερωτήσεων/ασκήσεων: 25 ερωτήσεις στο σύνολο

Βαθμολογία: 5 ασπίδες μέγιστη βαθμολογία

 

Μέρος 1 (5 ερωτήσεις)

Μία μεγάλη εικόνα η οποία απεικονίζει άτομα να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Πάνω και κάτω από την εικόνα υπάρχουν ορισμένα ονόματα. Οι υποψήφιοι καλούνται να ακούσουν προσεκτικά ένα διάλογο ανάμεσα σε έναν ενήλικο και ένα παιδί και να αντιστοιχίσουν το κάθε όνομα με το σωστό άτομο που απεικονίζεται στη μεγάλη εικόνα.

Μέρος 2 (5 ερωτήσεις)

Ένας σύντομος διάλογος ανάμεσα σε δύο άτομα. Δίνεται μια φόρμα ή μια σελίδα από ένα σημειωματάριο με ορισμένες λέξεις που λείπουν (κενά). Οι υποψήφιοι καλούνται να ακούσουν το μαγνητοφωνημένο απόσπασμα και να συμπληρώσουν τη λέξη που λείπει ή τον αριθμό σε κάθε κενό.

Μέρος 3 (5 ερωτήσεις)

Δύο ομάδες εικόνων. Στα αριστερά, υπάρχουν ορισμένες εικόνες με ανθρώπους και με τα ονόματά τους ή άλλες τοποθεσίες ή αντικείμενα με τις ονομασίες τους. Στα δεξιά, υπάρχει ομάδα εικόνων οι οποίες συνοδεύονται από γράμματα και όχι από λέξεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν ένα διάλογο ανάμεσα σε δύο άτομα και να αντιστοιχήσουν καθεμία από τις εικόνες στα δεξιά  με την αντίστοιχη εικόνα που φέρει ονομασία στα αριστερά. 

Μέρος 4 (5 ερωτήσεις)

Πέντε σύντομοι διάλογοι. Υπάρχει μια ερώτηση και τρεις εικόνες για κάθε διάλογο. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποφασίσουν ποια  εικόνα δείχνει τη σωστή απάντηση στην ερώτηση και να επιλέξουν το κουτί που βρίσκεται από κάτω της.     

Μέρος 5 (5 ερωτήσεις)

Μια μεγάλη εικόνα. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν προσεκτικά ένα διάλογο ανάμεσα σε έναν ενήλικο και ένα παιδί και να χρωματίσουν (μαύρο, μπλε, καφέ, πράσινο, γκρι, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, κόκκινο, κίτρινο) τα διάφορα αντικείμενα στην εικόνα χρησιμοποιώντας το χρώμα που ακούν στο διάλογο. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να γράψουν μία λέξη ως μέρος του διαλόγου.

Ενότητα 2: Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Reading and Writing)

Διάρκεια: 30 λεπτά

Μέρη ενότητας: 6

Αριθμός ερωτήσεων/ασκήσεων: 35 ερωτήσεις στο σύνολο

Βαθμολογία: 5 ασπίδες μέγιστη βαθμολογία

 

Μέρος 1 (5 ερωτήσεις)

Αριστερά υπάρχουν οκτώ εικόνες με αντικείμενα και την αγγλική λέξη από κάτω από κάθε εικόνα. Στα δεξιά υπάρχουν έξι ορισμοί (προτάσεις που περιγράφουν ή εξηγούν έξι από τα οκτώ αντικείμενα στα δεξιά). Οι υποψήφιοι πρέπει να αντιστοιχίσουν την εικόνα με τον ορισμό και να γράψουν τη σωστή λέξη κάτω από την εικόνα.

Μέρος 2 (6 ερωτήσεις)

Ένας σύντομος διάλογος ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν τι λέει ο δεύτερος ομιλητής (A, B ή C).

Μέρος 3 (6 ερωτήσεις)

Ένα κείμενο με ορισμένες λέξεις που λείπουν (κενά). Δίπλα στο κείμενο υπάρχουν ορισμένες μικρές εικόνες και λέξεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποφασίσουν ποια λέξη ταιριάζει στο κάθε κενό και να τη γράψουν. Για την τελευταία ερώτηση οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν το καλύτερο τίτλο για το κείμενο επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις πιθανούς τίτλους.

Μέρος 4 (5 ερωτήσεις)

Ένα κείμενο με ορισμένες λέξεις που λείπουν (κενά). Δίπλα στη γραμμή στην οποία υπάρχει το κάθε κενό, υπάρχουν  3 πιθανές απαντήσεις. Τα παιδιά πρέπει να αποφασίσουν ποια είναι η σωστή και να αντιγράψουν τη λέξη στο κενό. 

Μέρος 5 (7 ερωτήσεις)

Μια ιστορία σε τρία μέρη. Κάθε μέρος της ιστορίας έχει μια εικόνα. Μετά από κάθε μέρος της ιστορίας οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τις προτάσεις χρησιμοποιώντας δύο ή τρεις λέξεις.

Μέρος 6 (6 ερωτήσεις)

Μια μεγάλη εικόνα. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν προτάσεις, να απαντήσουν ερωτήσεις και να γράψουν προτάσεις σχετικά με αυτήν.

Ενότητα 3: Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking)

Διάρκεια: 5-7 λεπτά

Μέρη ενότητας: 4

Βαθμολογία: 5 ασπίδες μέγιστη βαθμολογία

 

Μέρος 1

Ο εξεταστής ρωτάει τον υποψήφιο «Whats your name?» και «How old are you?» και του ζητάει να περιγράψει διαφορές μεταξύ των δύο εικόνων Find the Differences, π.χ. «Here its a cloudy day, but here its a sunny day».

Μέρος 2

Σε αυτό το μέρος δίνονται τέσσερεις εικόνες, οι οποίες λένε μια ιστορία και ο εξεταστής και περιγράφει την πρώτη εικόνα. Το παιδί στη συνέχεια συνεχίζει την ιστορία περιγράφοντας τις υπόλοιπες τρεις εικόνες. Ο τίτλος της ιστορίας καθώς και τα ονόματα των χαρακτήρων δίνονται.

Μέρος 3

Ο εξεταστής δείχνει στον υποψήφιο τέσσερα σετ εικόνων και ζητάει από τον υποψήφιο να εντοπίσει την εικόνα που διαφέρει από τις άλλες σε κάθε σετ. Ο εξεταστής βρίσκει την εικόνα που διαφέρει από τις άλλες στο πρώτο σετ π.χ. «These are fruit, this isn’t’». Στη συνέχεια το παιδί συνεχίζει να βρίσκει τη διαφορετική εικόνα στα υπόλοιπα τρία σετ εικόνων εξηγώντας γιατί. 

Μέρος 4

Ο εξεταστής ρωτάει τον υποψήφιο προσωπικές ερωτήσεις για θέματα όπως το σχολείο, οι φίλοι και τα χόμπυ του. 


Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.
 


Το πιστοποιητικό A1 Movers γιορτάζει τις επιτυχίες των παιδιών, χτίζει την αυτοπεποίθηση τους και επιβραβεύει την ικανότητα τους να χρησιμοποιούν την Αγγλική.

Δεν υπάρχει βαθμολογία Pass ή Fail στα αποτελέσματα του A1 Movers. ‘Ολα τα παιδιά λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό το οποίο πληροφορεί για την επίδοση τους σε κάθε μια από τις ενότητες του τεστ, σύμφωνα με τον αριθμό των ασπίδων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, με ελάχιστο το 1 και μέγιστο το 5.

Το αποτέλεσμα μιας ασπίδας σημαίνει πως το παιδί χρειάζεται να βελτιώσει τις ικανότητες του στην συγκεκριμένη δεξιότητα ενώ 5 ασπίδες πως απάντησε τις περισσότερες ερωτήσεις σωστά. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν 4 ή 5 ασπίδες σε κάθε δεξιότητα του τεστ είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την επόμενη εξέταση του Cambridge English, το Α2 Flyers.

Η πίσω όψη του πιστοποιητικού απεικονίζει πως τα αποτελέσματα ευθυγραμμίζονται με την κλίμακα του CEFR. Το ακόλουθο έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για να βοηθήσει καθηγητές και υποψηφίους να κατανοήσουν πως λειτουργεί η κλίμακα του Cambridge English. 


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 36800000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησης σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


  • Cambridge Assessment English
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:
Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;

Πίσω στην αρχή