Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

A2 Flyers (YLE Flyers)

Επίπεδο:
A2
Γλώσσα:
Αγγλικά

Οι εξετάσεις Cambridge English: Young Learners, γνωστές και ως Young Learners English (YLE), αξιολογούν τις επιδόσεις παιδιών 7–12 ετών στις δεξιότητες της κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου στην Αγγλική. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης. Τα παιδιά ενθαρρύνονται στην προσπάθειά τους για απόκτηση πιστοποίησης κερδίζοντας «ασπίδες» (shields) που καταγράφουν την πρόοδό τους.

Γνωστή και ως YLE Flyers, η εξέταση A2 Flyers είναι η ανώτερη από τις τρεις εξετάσεις Cambridge English: Young Learners  που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές μεταξύ 7 και 12 ετών. Καθώς οι μαθητές αναπτύσσουν τις γνώσεις τους και οδεύουν προς την απόκτηση του πιστοποιητικού A2 Flyers, κατακτούν επίπεδο γνώσης που τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις A2 Key (KET) for Schools ή Β1 Preliminary (PET) for Schools  – που με τη σειρά τους οδηγούν σε πιστοποιητικά γλωσσομάθειας διεθνούς κύρους τα οποία γίνονται αποδεκτά σε εργασιακά και ακαδημαϊκά περιβάλλοντα.Ενότητα 1: Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening)

Διάρκεια: Περίπου 25 λεπτά

Μέρη ενότητας: 5

Αριθμός ερωτήσεων/ασκήσεων: 25 ερωτήσεις στο σύνολο

Βαθμολογία: 5 ασπίδες μέγιστη βαθμολογία

 

Μέρος 1 (5 ερωτήσεις)

Μία μεγάλη εικόνα η οποία απεικονίζει ανθρώπους να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Πάνω και κάτω από την εικόνα υπάρχουν ορισμένα ονόματα. Οι υποψήφιοι καλούνται να ακούσουν προσεκτικά ένα διάλογο ανάμεσα σε έναν ενήλικα και ένα παιδί και να αντιστοιχίσουν το κάθε όνομα με το σωστό άτομο που απεικονίζεται στη μεγάλη εικόνα.

Μέρος 2 (5 ερωτήσεις)

Ένας σύντομος διάλογος ανάμεσα σε δύο άτομα. Δίνεται μια φόρμα ή μια σελίδα από ένα σημειωματάριο με ορισμένες λέξεις που λείπουν (κενά). Οι υποψήφιοι καλούνται να ακούσουν το μαγνητοφωνημένο απόσπασμα και να συμπληρώσουν τη λέξη που λείπει ή τον αριθμό σε κάθε κενό.

Μέρος 3 (5 ερωτήσεις)

Δύο ομάδες εικόνων. Στα αριστερά υπάρχουν ορισμένες εικόνες με ανθρώπους και με τα ονόματά τους, ή άλλες τοποθεσίες με τις ονομασίες τους ή αντικείμενα. Στα δεξιά υπάρχει μια ομάδα  εικόνων οποίες συνοδεύονται από γράμματα όχι από λέξεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν ένα διάλογο ανάμεσα σε δύο άτομα και να αντιστοιχήσουν καθεμία από τις εικόνες στα δεξιά  με την αντίστοιχη εικόνα που φέρει ονομασία στα αριστερά.

Μέρος 4 (5 ερωτήσεις)

Πέντε σύντομοι διάλογοι. Υπάρχει μια ερώτηση και τρεις εικόνες για κάθε διάλογο. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποφασίσουν ποια  εικόνα δείχνει τη σωστή απάντηση στην ερώτηση και να επιλέξουν το κουτί που βρίσκεται από κάτω της.

Μέρος 5 (5 ερωτήσεις)

Μια μεγάλη εικόνα. Οι υποψήφιοι πρέπει να ακούσουν προσεκτικά ένα διάλογο ανάμεσα σε έναν ενήλικο και ένα παιδί και να χρωματίσουν (μαύρο, μπλε, καφέ, πράσινο, γκρι, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, κόκκινο, κίτρινο)τα διάφορα αντικείμενα στην εικόνα χρησιμοποιώντας το χρώμα που ακούν στο διάλογο. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να γράψουν μία λέξη ως μέρος του διαλόγου.

Ενότητα 2: Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Reading and Writing)

Διάρκεια: 40 λεπτά

Μέρη ενότητας: 7

Αριθμός ερωτήσεων/ασκήσεων: 44 ερωτήσεις στο σύνολο

Βαθμολογία: 5 ασπίδες μέγιστη βαθμολογία

 

Μέρος 1 (10 ερωτήσεις)

Δεκαπέντε (15) λέξεις και δέκα (10) ορισμοί (προτάσεις που περιγράφουν ή εξηγούν δέκα από τις δεκαπέντε λέξεις). Οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν τις σωστές λέξεις δίπλα σε κάθε ορισμό.  

Μέρος 2 (5 ερωτήσεις)

Ένας σύντομος διάλογος ανάμεσα σε δύο άτομα. Ό,τι περιγράφει ο πρώτος ομιλητής είναι καταγεγραμμένο στη φόρμα απαντήσεων και υπάρχουν κενά για τις απαντήσεις του δεύτερου ομιλητή. Για κάθε κενό, οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν τη σωστή απάντηση από λίστα (A–H).

Μέρος 3 (6 ερωτήσεις)

Ένα κείμενο με ορισμένες λέξεις που λείπουν (κενά). Κάθε κενό αντιπροσωπεύει μια λέξη που λείπει (ένα ουσιαστικό, επίθετο ή ρήμα). Δίπλα στο κείμενο υπάρχει ένα κουτί που περιέχει λέξεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαλέξουν τη σωστή λέξη από το κουτί για κάθε κενό που υπάρχει και να την αντιγράψουν σε αυτό. Για την τελευταία ερώτηση, οι υποψήφιοι  πρέπει να διαλέξουν τον καλύτερο τίτλο για το κείμενο επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις πιθανούς τίτλους.

Μέρος 4 (10 ερωτήσεις)

Ένα κείμενο με ορισμένες λέξεις που λείπουν (κενά). Δίπλα στη γραμμή στην οποία υπάρχει το κάθε κενό, υπάρχουν  3 πιθανές απαντήσεις. Τα παιδιά πρέπει να αποφασίσουν ποια είναι η σωστή και να αντιγράψουν τη λέξη στο κενό.

Μέρος 5 (7 ερωτήσεις)

Ένα απόσπασμα από γράμμα ή ημερολόγιο με πέντε κενά. Τα παιδιά πρέπει να γράψουν τη λέξη που λείπε σε κάθε κενό. Δεν παρέχεται λίστα για να επιλέξουν τις λέξεις.

Μέρος 6 (5 ερωτήσεις)

Ένα απόσπασμα από γράμμα ή ημερολόγιο με πέντε κενά. Τα παιδιά πρέπει να γράψουν τη λέξη που λείπε σε κάθε κενό. Δεν παρέχεται λίστα για να επιλέξουν τις λέξεις.

Μέρος 7 (1 ερώτηση)

Τρεις εικόνες που παρουσιάζουν μια ιστορία. Οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν σχετικά με αυτή την ιστορία χρησιμοποιώντας 20 ή περισσότερες λέξεις.

Ενότητα 3: Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking)

Διάρκεια: 7-9 λεπτά

Μέρη ενότητας: 4

Βαθμολογία: 5 ασπίδες μέγιστη βαθμολογία

 

Μέρος 1

Ο εξεταστής καλωσορίζει τον υποψήφιο και ρωτάει το όνομα, το επώνυμο και την ηλικία του. Ο εξεταστής δείχνει στο υποψήφιο δύο εικόνες, μια εικόνα για τον εξεταστή και μια εικόνα για τον υποψήφιο. Οι δύο εικόνες είναι παρόμοιες αλλά έχουν κάποιες διαφορές. Ο εξεταστής κατόπιν κάνει σχόλια για τη δική του εικόνα και ο υποψήφιος πρέπει να απαντήσει κάνοντας σχόλια τα οποία δείχνουν πώς η δική του εικόνα διαφέρει, π.χ. (εξεταστής) «In my picture, the man is pointing at a cloud on the map» και (υποψήφιος) «In my picture, hes pointing at the sun».

Μέρος 2

Ο εξεταστής και ο υποψήφιος έχουν δύο παρόμοιες εικόνες (για παράδειγμα, φωτογραφίες από δύο διαφορετικά εστιατόρια). Ο εξεταστής έχει πληροφορίες για τη μια φωτογραφία και ο υποψήφιος έχει πληροφορίες για την άλλη εικόνα. Ο εξεταστής πρώτα κάνει ερωτήσεις που έχουν σχέση με τις πληροφορίες που έχει ο υποψήφιος, π.χ. «Whats the name of Roberts favourite restaurant?» και ο υποψήφιος απαντά. Κατόπιν ο υποψήφιος κάνει ερωτήσεις στον εξεταστή, π.χ. « Whats the name of Sarahs favourite restaurant?» και ο εξεταστής απαντά.

Μέρος 3

Ο εξεταστής δείχνει τέσσερεις εικόνες και λέει στον υποψήφιο το όνομα της ιστορίας και περιγράφει την πρώτη εικόνα, π.χ. «These pictures tell a story. Its called The Brave Teacher”. Just look at the pictures first. (παύση) Nick and Anna are looking out of the classroom window. The teacher isnt happy because theyre not doing their work». Κατόπιν, ο εξεταστής ζητάει από τον υποψήφιο να συνεχίσει την ιστορία περιγράφοντας τις άλλες τρεις εικόνες. Ο τίτλος της ιστορίας και το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα/τα ονόματα των κεντρικών χαρακτήρων δίνονται.

Μέρος 4

Ο εξεταστής ρωτάει τον υποψήφιο προσωπικές ερωτήσεις για θέματα όπως το σχολείο, τα χόμπυ, τα γενέθλια, η οικογένεια ή οι διακοπές του.


Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.


Το πιστοποιητικό A2 Flyers γιορτάζει τις επιτυχίες των παιδιών, χτίζει την αυτοπεποίθηση τους και επιβραβεύει την ικανότητα τους να χρησιμοποιούν την Αγγλική.

Δεν υπάρχει βαθμολογία Pass ή Fail στα αποτελέσματα του Α2 Flyers. ‘Ολα τα παιδιά λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό το οποίο πληροφορεί για την επίδοση τους σε κάθε μια από τις ενότητες του τεστ, σύμφωνα με τον αριθμό των ασπίδων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, με ελάχιστο το 1 και μέγιστο το 5.

Το αποτέλεσμα μιας ασπίδας σημαίνει πως το παιδί χρειάζεται να βελτιώσει τις ικανότητες του στην συγκεκριμένη δεξιότητα ενώ 5 ασπίδες πως απάντησε τις περισσότερες ερωτήσεις σωστά. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν 4 ή 5 ασπίδες σε κάθε δεξιότητα του τεστ είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την επόμενη εξέταση του Cambridge English, το A2 Key for Schools.

Η πίσω όψη του πιστοποιητικού απεικονίζει πως τα αποτελέσματα ευθυγραμμίζονται με την κλίμακα του CEFR. Το ακόλουθο έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για να βοηθήσει καθηγητές και υποψηφίους να κατανοήσουν πως λειτουργεί η κλίμακα του Cambridge English. 


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 36800000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησης σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


  • Cambridge Assessment English
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:

Υποστήριξη

Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις εξετάσεις σας ή τις υπάρχουσες πιστοποιήσεις, συμβουλές, δωρεάν υλικό προετοιμασίας και άλλα.

Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;
Είστε καθηγητής ή κέντρο ξένων γλωσσών;

Πίσω στην αρχή