Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση

  • Πώς επηρεάζεται ο χώρος του Πολιτισμού και των Τεχνών από την διάδοση των Social Media;
  • Πώς μπορούν οι επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της νέας εποχής;
  • Ποια εργαλεία και ποιες δεξιότητες είναι απαραίτητες για την καλύτερη προβολή ενός πολιτιστικού οργανισμού/φορέα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης;

Online σεμινάριο "Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση" από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αγορά, στις επιχειρήσεις, σε ολοένα και περισσότερους τομείς και στην κοινωνία γενικότερα είναι ορατή καθημερινά. Επίδραση που είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια και στον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών. Το σεμινάριο που συντονίζει η Λήδα Τσενέ, αποτελεί εισαγωγή στο ρόλο των Social Media στο πεδίο της Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Διάρκεια Σεμιναρίου: 12 Οκτωβρίου – 27 Νοεμβρίου 2020 (1,5 Μήνας)
Πλήρως ONLINE: Παρακολούθησε το σεμινάριο απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι! Χρειάζεται μόνο υπολογιστής με σύνδεση στο internet.
Ευέλικτο: Δεν απαιτείται παρακολούθηση συγκεκριμένες μέρες και ώρες! Κανόνισε μόνος σου τον χρόνο απασχόλησής σου, μελέτης και πραγματοποίησης των ασκήσεων ανάλογα με το προσωπικό και επαγγελματικό πρόγραμμά σου.
Αξιόπιστο: Βεβαίωση παρακολούθησης εφ’ όσον συμπληρωθεί τουλάχιστον το 70% των ασκήσεων.
Σύγχρονο: Με χρήση της e-learning πλατφόρμας Blackboard. Δεν απαιτείται εγκατάσταση νέου λογισμικού. Δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.
Συμμετοχή: 120€

Αίτηση συμμετοχής & Διαδικασίες εγγραφών (PDF, 184kb)

Online Αγορά Πολιτιστικών Σεμιναρίων

 

 

 

Eνότητες:
• Ορίζοντας την κουλτούρα των Social Media
• Social Media και οικονομία της γνώσης: ‘η σοφία των πολλών’
• Πολιτιστική Διαχείριση και Social Media: αλλαγές και προκλήσεις
• Δημιουργία συνεργατικών δικτύων
• Χτίζοντας σχέσεις με το κοινό: η διαδικασία του ‘co-curation’
• Αξιοποίηση των Social Media στην ανεύρεση πόρων
• Σχεδιάζοντας καμπάνιες στα Social Media
• Καινοτομία και νέες τεχνολογίες
• Εκπαίδευση 2.0: Social Media και εκπαίδευση στους πολιτιστικούς οργανισμούς

 

Online σεμινάριο Social Media & Πολιτιστική Διαχείριση στην Ελληνοαμερικανική ΈνωσηΤο σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους και σπουδαστές τμημάτων Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών, Σχολών Καλών Τεχνών ή άλλων συναφών σχολών που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πρώτη εξοικείωση με το αντικείμενο των κοινωνικών μέσων και την αξιοποίησή τους στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης καθώς. Επίσης, σε εργαζόμενους σε πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς, art managers και διοργανωτές πολιτιστικών εκδηλώσεων που επιθυμούν να αποκτήσουν περισσότερες δεξιότητες σχετικά με τις εφαρμογές των Social Media στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Τo online σεμινάριο "Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση" πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Hellenic American College / Hellenic American University. Παρέχεται από την Ελληνοαμερικανική Ένωση με άδεια λειτουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης
Επιπέδου Δύο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προγραμματισμού (ΕΟΠΠΕΠ).Η Λήδα Τσενέ συντονίζει το σεμινάριο "Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση" στην Ελληνοαμερικανική ΈνωσηH Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 15.000 άτομα, ενώ συντονίζει επίσης από το 2016 το online σεμινάριο «Πολιτιστική επιχειρηματικότητα:Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών».

·         Η Λήδα Τσενέ βουτάει στα βαθιά για να βγάλει το μαργαριτάρι (Συνέντευξη στην Γεωργία Δρακάκη, Η Πόλη Ζει, 14/6/2019)

·         Η Λήδα Τσενέ εξηγεί πώς μπορείς να μάθεις πράγματα απ΄τα κόμικς! (Συνέντευξη στον Δημήτρη Κυριαζή, LiFO, 10/12/2014)

 

Πληροφορίες

Κωδικός Μαθήματος CU809
Μονάδα/Πρόγραμμα Πολιτιστικό
Καθηγητής Λήδα Τσενέ
Γλώσσες EL
Επίπεδο Εισαγωγικό
Σε ποιον απευθύνεται Απόφοιτους και σπουδαστές τμημάτων Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών, Οικονομικών Επιστημών και Σχολών Καλών Τεχνών
Βεβαίωση ΠαρακολούθησηςΝαι
Προσφέρεται OnlineΝαι
Συμμετοχή €120,00

Προγράμματα

Ημέρες και Ώρες Ημ/νία Έναρξης Ημ/νία Λήξης Ώρες ανά εβδομάδα
Online 12/10/2020 27/11/2020
Τελευταία Ενημέρωση: 2020/08/31 - 11:08:29

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Μέλος των

Μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών

Athens Culture Net logo

 


 

Πού θα μας βρείτε

Διεύθυνση Πολιτιστικών
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047
Fax: 2122222629
Email: culture@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα