Κάτι περισσότερο από αντίδοτο στη λήθη

Ιουν 13, 2014

Δεύτερη ετήσια διάλεξη «Αλέξης Δημαράς» της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛΕΙΕ) με επίτιμο προσκεκλημένο τον Βέλγο καθηγητή Marc Depaepe. Σε συνεργασία με το Hellenic American College…

Marc Depaepe

Στην ομιλία του με τίτλο «Κάτι περισσότερο από αντίδοτο στη λήθη: Στοχασμοί για την ιστοριογραφία, τη θεωρία και τη μεθοδολογία της Ιστορίας της  Εκπαίδευσης», ο Marc Depaepe θα δώσει έμφαση στην εξέλιξη της ιστορικής έρευνας μέσα από τις επιστήμες της εκπαίδευσης. Κατά την άποψή του, μια κριτική κατανόηση της ιστορίας είναι –και θα παραμείνει– απαραίτητη προκειμένου να γίνει αντιληπτή η φύση, η ταυτότητα και τα ιδεολογικά θεμέλια του συνόλου των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων.

Ο Marc Depaepe, είναι από το 2013 Αναπληρωτής Πρύτανη στο Katholieke Universiteit Leuven. Συμμετέχει στις συντακτικές επιτροπές σημαντικών περιοδικών ιστορίας της εκπαίδευσης. Από το 2005, είναι ένας εκ των αρχισυντακτών του Paedagogica Historica. Έχει διατελέσει πρόεδρος της International Standing Conference for the History of Education, της Belgian Dutch Society for the History of Education και αντιπρόεδρος της Internationale Gesellschaft für Historische und Systematische Schulbuchforschung. Έχει δημοσιεύσει 17 βιβλία και περισσότερα από 200 επιστημονικά άρθρα για την ιστορία της εκπαίδευσης. Το 2012, κυκλοφόρησε συλλογή άρθρων του με τον τίτλο Between Educationalization and Appropriation από τον εκδοτικό Leuven University Press.

Η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 2001 και από τότε εργάζεται δραστήρια για την υλοποίηση των επιστημονικών σκοπών της. Η ΕΛΕΙΕ, με 156 μέλη ήδη, έχει πανελλαδική δικτύωση. Τα μέλη της είναι - κυρίως - πανεπιστημιακοί καθηγητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και ερευνητές και εκπαιδευτικοί με συγγραφικό έργο στο πεδίο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Η ΕΛΕΙΕ είναι μέλος της International Standing Conference for the History of Education. Στους σκοπούς της εντάσσεται και η πραγματοποίηση συνεδρίων / ημερίδων σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Πληροφορίες

Διοργανωτής Ελληνοαμερικανική Ένωση, Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης, Hellenic American College
Χώρος διεξαγωγής ΘέατροΕλληνοαμερικανικής Ένωσης
Ημερομηνία έναρξης 13/06/2014
Ημερομηνία λήξης 13/06/2014
Ώρα έναρξης 19:30
Κατηγορία (εκδήλωσης) Ομιλία-Παρουσίαση
Συντελεστές Marc Depaepe
Γλώσσα: EN
Διερμηνεία: Ναι
Υποχρεωτική εγγραφή: Όχι
Υποχρεωτική κράτηση: Όχι
Εισιτήριο Είσοδος ελεύθερη
Τελευταία Ενημέρωση: 2014/06/16 - 09:53:50

Newsletter

Μείνετε Συνδεδεμένοι

Hellenic American Union Twitter Hellenic American Union Facebook  linkedin logo

 YouTube logo  Instagram logo

Αξίζει να δείτε 

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Μέλος των

Μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών

Athens Culture Net logo

 


 

Πού θα μας βρείτε

Διεύθυνση Πολιτιστικών
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047
Fax: 2122222629
Email: culture@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα