Διεθνές workshop σχετικά με το TOEFL®Junior™ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

03/04/2012

Το Educational Testing Service (ETS®) ιδρύθηκε το 1947. Έχει αναγνωριστεί ως ηγετικός οργανισμός στην εκπαιδευτική έρευνα και ανάπτυξη μεθόδων αξιολόγησης απόδοσης. Αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξάρτητο φορέα ανάπτυξης και διοργάνωσης εξετάσεων παγκοσμίως καθώς αναπτύσσει, διεξάγει και βαθμολογεί περισσότερα από 50 εκατομμύρια τεστ αξιολόγησης ετησίως, σε περισσότερες από 180 χώρες και σε περισσότερες από 9000 τοποθεσίες.

Το ETS® είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως παγκόσμια αποστολή να προάγει την ποιότητα και την ισοτιμία στην εκπαίδευση παρέχοντας σε όλους δίκαιη και αξιόπιστη αξιολόγηση καθώς και έρευνα και σχετικές υπηρεσίες. Ο στόχος του είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στην παγκόσμια εκπαιδευτική πρόοδο μέσω εκπαιδευτικής έρευνας και ανάλυσης των αποτελεσμάτων της, ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων καθώς και μελετών πολιτικής της πληροφορίας (informative policy).

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του ETS® στην Ελλάδα και υποστηρίζει το ETS® στη διεξαγωγή έρευνας για το TOEFL® Junior™ το οποίο αποτελεί ξεχωριστό προϊόν της αναπτυσσόμενης οικογένειας του TOEFL®.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξένησε διεθνές workshop στο οποίο συμμετείχαν 18 ειδικοί στην εκπαίδευση από 15 χώρες: Βιετνάμ, Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδονησία, Ιταλία, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Κουβέιτ, Μεξικό, Ρωσία, Σλοβακία, Ταϊβάν, Ταϋλάνδη και Τουρκία. Το workshop είχε ως αντικείμενο την αντιστοίχιση της βαθμολογίας του TOEFL® Junior™ με τα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). Το workshop σχεδιάστηκε και υποστηρίχθηκε ακαδημαϊκά από ερευνητές του ETS®  και έλαβε χώρα στην Αθήνα, 5-9 Μαρτίου 2012.   

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Πληροφορίες

Γλώσσα: EL
Τελευταία Ενημέρωση: 2012/05/03 - 09:50:20

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα