Σύντομη περιγραφή του περιεχομένου των μαθημάτων

Τα Learning English lessons της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης παρουσιάζουν τις δραστηριότητες μιας ομάδας νεαρών ρεπόρτερ που εργάζονται για ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Η εργασία περιλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών για θέματα της επικαιρότητας που είναι μοναδικά, παίρνοντας ζωντανές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Εκτός από συνεντεύξεις στο στούντιο, οι ρεπόρτερ μας μερικές φορές ταξιδεύουν στο ‘παγκόσμιο χωριό’ μας για να προσφέρουν στους ακροατές τους ζωντανά ρεπορτάζ από τον τόπο των γεγονότων.

Η κύρια παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Vanessa. Η Vanessa, μαζί με τους συνεργάτες της Nick, Alexander, Lisa και Denise, αποτελούν μια ομάδα αεικίνητων δημοσιογράφων οι οποίοι ενδιαφέρονται για ιστορίες της καθημερινότητας, για τις επιστήμες και για τη σύγχρονη τεχνολογία.

Οι φίλοι μας πέρα από ρεπόρτερ είναι και άνθρωποι. Γι’ αυτό σε μερικά μαθήματα θα γνωρίσουμε πώς επικοινωνούν μεταξύ τους στην καθημερινή τους ζωή και τι κάνουν για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα.

Γνωρίστε τους φίλους μας

Vanessa 

Hellenic American Union English Podcasts - VanessaΗ Vanessa, η παρουσιάστρια της εκπομπής, είναι ένα τόσο εύθυμο και ανοιχτόκαρδο άτομο ώστε ποτέ δε θα μαντεύατε το πάθος της για λεπτομέρεια στην έρευνα και στο συντονισμό. Πολύ συχνά λέει: «Λατρεύω να προετοιμάζω με απόλυτη λεπτομέρεια και ακρίβεια την ραδιοφωνική εκπομπή μου ώστε να γνωρίζω τι θα συμβεί στον αέρα!»

 

 

Nick

Hellenic American Union English Podcasts - NickΟ Nick λέει πως απολαμβάνει τη δουλειά του στη ραδιοφωνική εκπομπή γιατί του αρέσει που είναι μέλος μιας ομάδας τόσο καταπληκτικών ανθρώπων. Επισημαίνει ότι η συντροφικότητα που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της ομάδας είναι το κλειδί της επιτυχίας της ραδιοφωνικής εκπομπής.

 

 

Alexander

Hellenic American Union English Podcasts - AlexanderΟ Alexander άρχισε τη καριέρα του στον αέρα ως παρουσιαστής σε αθλητική εκπομπή. Μας λέει: «Τίποτα δε συγκρίνεται με το συναίσθημα που σου προκαλεί η συναρπαστική νίκη μιας ομάδας που κερδίζει στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Έτσι και σε μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, πρέπει πάντα να αναμένεις το συναρπαστικό συναίσθημα του απρόβλεπτου».

 

 

Lisa

Hellenic American Union English Podcasts - LisaΣτη Lisa αρέσει να κάνει ρεπορτάζ σε διάφορα μέρη του πλανήτη για τις εμπειρίες που μπορεί να αποκτήσει στο τόπο των γεγονότων. Αισθάνεται πως χάρη στη δουλειά της κατανοεί πολύ καλύτερα τους πολιτισμούς του κόσμου.

 

 

 
Denise

Hellenic American Union English Podcasts - DeniseΗ Denise δηλώνει πως αυτό που την ευχαριστεί περισσότερο από τη ραδιοφωνική εκπομπή είναι το πάθος που κινεί οτιδήποτε βγαίνει στον αέρα. Θεωρεί πως αυτό το πάθος προέρχεται από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στο δημοσιογράφο και τον ακροατή.
 

Τελευταία Ενημέρωση: 2015/01/19 - 14:25:58

Αξίζει να δείτε 

Orfeas

Hellenic American Union Thessaloniki

 

Πού θα μας βρείτε

Εκδόσεις
Διδότου 15 (ισόγειο)
10680 Aθήνα
Tηλ.: 2103680920
Fax: 2122222629
Email: publications@hau.gr

Βιβλιοθήκη
Μασσαλίας 22 (4ος όροφος)
10680 Aθήνα
Tηλ.: 2103680044, 2103680900
Fax: 2103633174
Email: library@hau.gr

 

Εργαλεία

Βοηθήματα:
Εκτύπωστε αυτή τη σελίδα
Στείλτε αυτή την σελίδα