;
Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

ALCE

Επίπεδο:
Γ1
Γλώσσα:
Ελληνικά

Το πιστοποιητικό ALCE™ είναι επίσημο αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε πολύ καλό επίπεδο. Οι εξετάσεις ALCE™ είναι κατάλληλες για υποψηφίους που χρειάζονται πιστοποίηση πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας για λόγους επαγγελματικής εξέλιξης ή για σπουδές σε αγγλόφωνο κολλέγιο ή πανεπιστήμιο. Το ALCE™ αντιστοιχεί στο επίπεδο Γ1 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).   

Το πιστοποιητικό ALCE™ είναι επίσημο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Γ1, όπως αυτό ορίζεται από το CEFR. Διεξάγεται διεθνώς και αναπτύσσεται από το Hellenic American University, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα υπαγόμενο στην Πολιτεία του New Hampshire, ΗΠΑ, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και φορείς στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Το ALCE™ παρέχεται και βαθμολογείται από το Hellenic American University. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στην εξέταση ALCE™ αποκτούν ένα πιστοποιητικό το οποίο τεκμηριώνει το επίπεδο των Αγγλικών τους για εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς ή προσωπικούς στόχους.

Το ALCE™ είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής σε επίπεδο Γ1. Το πιστοποιητικό ALCE™ μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη γλωσσικής ικανότητας στον ιδιωτικό τομέα και για περαιτέρω σπουδές.Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening) (40 ερωτήματα)

Μέρος 1 (πολλαπλή επιλογή)

5 αποσπάσματα από ραδιοφωνικές εκπομπές  ακολουθούμενα από 2 εκτυπωμένες ερωτήσεις με 3 επιλογές έκαστο. Τα αποσπάσματα ακούγονται μία φορά.  (10 ερωτήματα)

Μέρος 2 (πολλαπλή επιλογή) 

10 σύντομοι διάλογοι ακολουθούμενοι από 1 εκτυπωμένη ερώτηση με 3 επιλογές έκαστος. Οι διάλογοι ακούγονται μία φορά. (10 ερωτήματα)

Μέρος 3 (πολλαπλή επιλογή)

Ηχογραφημένη ραδιοφωνική συνέντευξη σε 5 μέρη ακολουθούμενα από 2 εκτυπωμένες ερωτήσεις με 3 επιλογές έκαστο. Το κάθε μέρος και οι ερωτήσεις του ακούγονται δυο φορές. (10 ερωτήματα)

Μέρος 4 (πολλαπλή επιλογή)

Ηχογραφημένη ομιλία μεγάλης διάρκειας σε 2 μέρη ακολουθούμενα από 5 εκτυπωμένες ερωτήσεις με 3 επιλογές έκαστο. Το κάθε μέρος ακούγεται μία φορά. (10 ερωτήματα)

Διάρκεια ενότητας Listening: περίπου 40 λεπτά

Γραμματική, Λεξιλόγιο, Κατανόηση Γραπτού Λόγου (GVR) (100 ερωτήματα)

Γραμματική (πολλαπλή επιλογή)

Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν κάθε πρόταση επιλέγοντας 1 από 4 επιλογές απαντήσεων. Μόνο μία επιλογή είναι γραμματικά ορθή. (40 ερωτήματα)

Λεξιλόγιο (πολλαπλή επιλογή)

Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν κάθε πρόταση επιλέγοντας 1 από 4 επιλογές απαντήσεων. Μόνο μία επιλογή είναι σημασιολογικά ορθή. (40 ερωτήματα)

Κατανόηση Γραπτού Λόγου Μέρος 1 (πολλαπλή επιλογή)

Κριτική βιβλίου, θεατρικού έργου, ταινίας κλπ. ακολουθούμενη από 7 ερωτήσεις με 4 επιλογές έκαστη. (7 ερωτήματα)

Κατανόηση Γραπτού Λόγου Μέρος 2 (πολλαπλή επιλογή)

Κείμενο με ακαδημαϊκό/επιστημονικό θέμα, ακολουθούμενο από 7 ερωτήσεις με 4 επιλογές έκαστη. (7 ερωτήματα)

Κατανόηση Γραπτού Λόγου Μέρος 3 (πολλαπλή επιλογή)

Κείμενο που εξετάζει κοινωνικό θέμα, ακολουθούμενο από 6 ερωτήσεις με 4 επιλογές έκαστη. (7 ερωτήματα)

Διάρκεια ενότητας GVR: 80 λεπτά

Έκθεση (Writing) (1 θέμα)

Οι υποψήφιοι επιλέγουν μία από δύο διαλεκτικές εκθέσεις. Σε περίπου 250 λέξεις, οι υποψήφιοι εκφράζουν τη θέση τους με επιχειρήματα, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον δύο από τις οπτικές πληροφορίες που παρέχονται στο θέμα.

Διάρκεια ενότητας Writing: 30 λεπτά

Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) (4 μέρη)

Μέρος 1: Προθέρμανση

Οι υποψήφιοι απαντούν σε μη-ευαίσθητες, προσωπικές ερωτήσεις.

Μέρος 2: Εισαγωγή στο θέμα

Οι υποψήφιοι απαντούν εκτενώς σε μία ερώτηση.

Μέρος 3: Ερωτήσεις σχετικά με το θέμα

Οι υποψήφιοι απαντούν σε 2-3 ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Μέρος 4: Επιχειρηματολογία

Στους υποψήφιους δίνονται το πλαίσιο για ένα αντιφατικό θέμα καθώς και κύριες απόψεις της κάθε πλευράς. Οι υποψήφιοι αναμένεται να επιλέξουν πλευρά και να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της πλευράς τους με αποτελεσματικό τρόπο.

Διάρκεια ενότητας Speaking: 11-15 λεπτά                                                                     

Δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ. Βρείτε εύκολα και γρήγορα ένα εξεταστικό κέντρο κοντά σας, μέσα από μια επιλογή 100 και πλέον τοποθεσιών σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ολοκληρώστε την αίτηση σας άμεσα με την χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική σας κάρτα.

Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την προσεχή σας συμμετοχή στις εξετάσεις μέσω email σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε, εκτυπώσετε και φέρετε μαζί σας την ημέρα των εξετάσεων. Επίσης, θα σας προωθηθούν ενημερώσεις για την κατάσταση της αίτησής σας καθώς και χρήσιμο υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας όπως και προσκλήσεις σε ακαδημαϊκά webinars με χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική προετοιμασία σας για τις εξετάσεις.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ΟΡΦΕΑΣ σας απαλλάσσει από την συμπλήρωση εγγράφων και χρονοβόρων επισκέψεων στην τράπεζα. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε την εγγραφή σας στις εξετάσεις ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα απλά βήματα. Χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, το τάμπλετ σας ή το έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής σας.
 


Η βαθμολόγηση των ενοτήτων Listening και GVR γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικού λογισμικού σύμφωνα με τις αρχές της Σύγχρονης Θεωρίας Μέτρησης (Item Response Theory).

Η ενότητα Writing βαθμολογείται από βαθμολογητές με βάση τις κλίμακες αξιολόγησης όπως αυτές έχουν οριστεί από το Hellenic American University. Κάθε έκθεση αξιολογείται από τουλάχιστον δύο βαθμολογητές. Οι εκθέσεις των οποίων οι βαθμολογίες εμφανίζουν απόκλιση, αξιολογούνται από τρίτο βαθμολογητή, ο οποίος καθορίζει και τον τελικό βαθμό. Οι βαθμολογητές είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι σύμφωνα με τα κριτήρια του Hellenic American University.

Η βαθμολόγηση της ενότητας Speaking γίνεται με βάση τις κλίμακες αξιολόγησης όπως αυτές έχουν οριστεί από το Hellenic American University, από βαθμολογητές ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους σύμφωνα με τα κριτήρια του Hellenic American University. Όλα τα τεστ ηχογραφούνται.

Αρχές του συστήματος διόρθωσης και αξιολόγησης των εξετάσεων ALCE:

  • Κάθε μία από τις ενότητες του ALCE αξιολογείται με κλίμακα από 0 έως 1000. Κάθε ενότητα φέρει ίση βαρύτητα στον καθορισμό του τελικού βαθμού.
  • Η ελάχιστη βαθμολογία για επιτυχία ανά ενότητα είναι 650 από 1000. Οι βαθμολογίες των ενοτήτων συνδυάζονται και συνυπολογίζονται ώστε να εξάγεται πιθανός μέσος όρος 1000 και για τις τέσσερεις ενότητες.
  • Αποκτούν το ALCE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες ίσο ή ανώτερο του 650.
  • Δεν αποκτούν το ALCE οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες κατώτερο του 650.
  • Δεν αποκτούν το ALCE οι υποψήφιοι που δεν συμμετείχαν σε μία ή περισσότερες ενότητες της εξέτασης. Η πιθανή επιτυχής επίδοσή τους σε όσες ενότητες συμμετείχαν δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
  • Το Hellenic American University επιτρέπει στους υποψηφίους με ειδικές ικανότητες να ζητήσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις υπό ειδικές συνθήκες ή με τροποποιήσεις.

Δείτε επίσης


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις της επιλογής μου;

Δημιουργήστε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΡΦΕΑΣ. Από εκεί, ακολουθείστε τα βήματα που σας προτείνονται. Επιλέξτε την εξέταση που επιθυμείτε, την ημερομηνία και το εξεταστικό κέντρο. Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τα εξέταστρα με τον τρόπο πληρωμής της επιλογής σας. Όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για την ημέρα των εξετάσεων σας θα σας σταλούν μέσω email ή SMS.

Αν έχω κάποια ερώτηση για τη διαδικασία;

Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση για την διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βημάτων της διαδικασίας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 36800000 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα. Το προσωπικό μας είναι διαθέσιμο για εσάς από τις 9 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στις εξετάσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. 

Μπορώ να δω το status της συμμετοχής μου αφότου έχω ολοκληρώσει την αίτηση;

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της αίτησης σας, θα λάβετε ενημερώσεις για την κατάσταση της μέσω email, SMS ή τηλεφωνικής κλήσης από την ομάδα υποστήριξης μας. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ημερομηνία της εξέτασης.


Επιπλέον υπηρεσίες:


  • Hellenic American University
Ημερομηνία Εξετάσεων: Εξεταστική: Εξεταστικά Κέντρα: Περίοδος Εγγραφών:
Περίοδος Εγγραφών:

Υποστήριξη

Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις εξετάσεις σας ή τις υπάρχουσες πιστοποιήσεις, συμβουλές, δωρεάν υλικό προετοιμασίας και άλλα.

Δε βρήκατε αυτο που ψάχνετε;
Είστε καθηγητής ή κέντρο ξένων γλωσσών;

Βιβλία Εξετάσεων:

Πίσω στην αρχή