Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Ο χολιγουντιανός παραγωγός Sid Ganis θα έρθει στην Ελλάδα

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την επίσκεψη του θρυλικού χολιγουντιανού κινηματογραφικού παραγωγού Sid Ganis και της συζύγου του, Nancy Hult Ganis, στην Ελλάδα στις 11-17 Οκτωβρίου 2021.

Η επίσκεψη του Sid Ganis συμπίπτει με μια σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων που έχουν οργανώσει τα δύο ιδρύματα για να διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Κινηματογραφικών Σπουδών στο Hellenic American University. Το έργο είναι μια ιδέα του Προέδρου του Hellenic American University, Λεωνίδα Κόσκου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Όπως σημειώνει ο κύριος Λεωνίδας Κόσκος, το Κέντρο θα στηριχθεί στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει το Hellenic American University προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το καινοτόμο πρόγραμμα μουσικής για κινηματογράφο στο πλαίσιο του Προπτυχιακού Προγράμματος στη Μουσική και η κατεύθυνση Μετάφραση για τις Δημιουργικές Βιομηχανίες στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Μετάφραση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Sid Ganis θα επισκεφθεί επίσης τις εβραϊκές κοινότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τα Ιωάννινα, όπου έζησαν οι παππούδες του πριν μεταναστεύσουν στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 1900.

Ο Sid Ganis είναι ένα από τα πιο διάσημα και επιτυχημένα στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Η καριέρα του περιλαμβάνει ηγετικούς ρόλους σε πολλά στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Lucasfilm, 20th Century Fox, Columbia Pictures, Seven Arts και Warner Bros. Στη Lucasfilm, υπηρέτησε ως Senior Vice President και ήταν υπεύθυνος μάρκετινγκ των ταινιών The Empire Strikes Back, Return of the Jedi και των δυο πρώτων έργων της τριλογίας Indiana Jones.

Το 1986, ο Sid Ganis προσχώρησε στην Paramount Pictures και τελικά έγινε πρόεδρος της Motion Picture Group, όπου βοήθησε στο λανσάρισμα των Top Gun και Fatal Attraction. Ως πρόεδρος, επέβλεψε την ανάπτυξη και την παραγωγή των παγκόσμιων επιτυχιών Ghost και Forrest Gump, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Paramount - τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς κριτικών - όλων των εποχών.

Φεύγοντας από την Paramount το 1990, ο Sid Ganis ανέλαβε Πρόεδρος μάρκετινγκ και διανομής ταινιών στην Columbia Pictures. Υπηρέτησε επίσης στα διοικητικά συμβούλια πολλών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Marvel Entertainment για μια δεκαετία, καθώς και σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου και θεσμούς που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Το 1996, παραιτήθηκε και ασχολήθηκε με την παραγωγή ταινιών μέσω της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής του, Out of the Blue Entertainment.

Ο Sid Ganis διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (διοργανώτρια αρχή των βραβείων Όσκαρ) για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε ισόβιο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου της εν λόγω Ακαδημίας, που ανοίγει τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο.

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή