Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Διάλογοι στο Σκοτάδι

Οι μαθητές της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συμμετείχαν στο πρωτοποριακό δρώμενο «Dialogue in the Dark» («Διάλογος στο σκοτάδι») το οποίο επιχειρεί ν' αλλάξει τον τρόπο που «βλέπουμε» τα πράγματα.

Οι μαθητές καθοδηγήθηκαν ανά μικρές ομάδες από τυφλούς ξεναγούς σε ειδικά διαμορφωμένες συσκοτισμένες αίθουσες, στο θέατρο Badminton, βυθισμένες στο απόλυτο σκοτάδι, όπου οι μυρωδιές, ο ήχος, η θερμοκρασία και οι υφές μετέφεραν χαρακτηριστικά από το καθημερινό περιβάλλον. Η καθημερινή ρουτίνα υπό αυτό το πρίσμα, έγινε μια καινούρια εμπειρία.

Επιπλέον, δημιουργήθηκε μια αντιστροφή ρόλων: οι βλέποντες αποσπάστηκαν από το οικείο περιβάλλον τους ενώ οι τυφλοί ξεναγοί τούς παρείχαν ασφάλεια και αίσθηση προσανατολισμού, μεταδίδοντάς τους έναν κόσμο χωρίς εικόνες. Μπορεί το δρώμενο να διήρκεσε περίπου 60 λεπτά, όμως, όπως δήλωσαν οι μαθητές, η επίδρασή του θα διαρκέσει για μια ζωή. Η εντύπωση που σχημάτισαν οι μαθητές ήταν πως το «Dialogue in the Dark» τους ενθάρρυνε να δουν τον κόσμο με τα μάτια της ψυχής.

Το Dialogue in the Dark  είναι μια δράση στο πλαίσιο της βιωματικής διδασκαλίας που μας καλεί ν' ανακαλύψουμε, να εμπιστευθούμε και ν' αναπτύξουμε τη δύναμη των αισθήσεών μας, καθώς και να καταρρίψουμε τα στερεότυπα που αφορούν τα άτομα με ειδικές δεξιότητες και γενικότερα τη διαφορετικότητα. Το Dialogue in the Dark που διοργανώνεται στο θέατρο Badminton ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1988 και έκτοτε έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες και 130 πόλεις ανά τον κόσμο.

Πίσω στην αρχή