Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

CINE Βραδιά: The First Grader

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η δύναμη είναι στην πένα!

Για δεύτερη φορά φέτος οι ενήλικες μαθητές του τμήματος αγγλικών συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή σινεφίλ βραδιά στο θέατρο της ΕΑΕ, όπου προβλήθηκε η ταινία The First Grader (2010), των Justin Chadwick και Ann Peacock. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Maruge (Oliver Litondo), ενός 84χρονου χωρικού και πρώην αγωνιστή της ελευθερίας, ο οποίος είναι αναλφάβητος και θέλει να μάθει να διαβάζει και να γράφει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι σε μια τάξη με εξάχρονα. Η διευθύντρια Jane Obinchu (Naomie Harris) υποστηρίζει τον αγώνα του και μαζί αντιμετωπίζουν την έντονη αντίθεση γονέων και αξιωματούχων.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν διαπρέπουν με τις ερμηνείες τους αλλά δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι τα μικρά παιδιά που εμφανίζονται στην ταινία. Πρόκειται για παιδιά που ζώντας σε απόμακρες περιοχές της Κένυας, δεν είχαν δει ποτέ πριν κινηματογραφική ταινία. Ωστόσο κερδίζουν την αγάπη του κοινού με τον παιδικό τους ενθουσιασμό. 

Την ταινία προλόγισαν ο γνωστός σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας κ. Θοδωρής Αθερίδης και η κ. Σαλώμη Πνευματικού Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της Action Aid. Ο κ. Θοδωρής Αθερίδης, ανατρέχοντας σε προσωπικά βιώματα, μίλησε για την σημασία της εκπαίδευσης και τις δυνατότητες που παρέχονται σήμερα στους νέους για να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους. Η κ. Σαλώμη Πνευματικού αναφέρθηκε στο έργο της Action Aid, σε σχέση με την εκπαίδευση, στις χώρες της αφρικανικής ηπείρου.  

Η ταινία συγκίνησε και άφησε άριστες εντυπώσεις στο κοινό για την ποιότητα της και την αισιοδοξία που απέπνεε. Η πένα είναι πράγματι δύναμη και εκφράζει τη ψυχή που διψά για μάθηση.
 

Πίσω στην αρχή