Με ιδιαίτερη χαρά ολοκληρώθηκε η εβδομάδα κινητικότητας Erasmus+ που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Γλωσσικών Σπουδών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με το EOI Barcelona-Drassanes.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε ενήλικους σπουδαστές επιπέδου Β2 στα Αγγλικά και Α1–Α2 στα Ελληνικά ως ξένη γλώσσα. Οι σπουδαστές συμμετείχαν ενεργά στα μαθήματα και την εκπαιδευτική μας καθημερινότητα, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους. Η παρουσία τους εμπλούτισε ουσιαστικά τη μαθησιακή εμπειρία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης, ανταλλαγής και αυθεντικής επικοινωνίας.
Μέσα από κοινές δραστηριότητες, συνεργατικές πρακτικές και ουσιαστική επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες, να ανταλλάξουν ιδέες και να καλλιεργήσουν δεσμούς που ξεπερνούν τα όρια της τάξης. Η εβδομάδα αυτή ανέδειξε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τη δύναμη της εκπαίδευσης ως μέσο σύνδεσης ανθρώπων και πολιτισμών.
Εκφράζουμε τις βαθιές μας ευχαριστίες προς το EOI Barcelona-Drassanes για την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και το κοινό όραμα και ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές για τη θετική τους ενέργεια, την ανοιχτή διάθεση και τη συμβολή τους σε μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη…μέχρι την επόμενη!
Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και την οικοδόμηση ουσιαστικών γεφυρών μάθησης μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας.
“La educación no cambia el mundo, cambia a las personas que van a cambiar el mundo.”
— Paulo Freire.