Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Κυβερνοέγκλημα - Απειλές, Τάσεις και Μελλοντικές Προκλήσεις

Δωρεάν Εκδήλωση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Εκδήλωση του ISACA Athens Chapter.

Ομιλητές:

Βασίλειος Παπακώστας, Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υπ. Διδάκτωρ Πληροφορικής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νικόλαος Γεωργίου, Αστυνόμος Β΄, Μ.Δ.Ε. στην Κυβερνοασφάλεια, Συγγραφέας

Γεώργιος Γέρμανος, Αστυνόμος Β΄, Υπ. Διδάκτωρ Κυβερνοασφάλειας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Συγγραφέας

To ISACA Athens Chapter προσκαλεί διακεκριμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να μιλήσουν για τις σημερινές προκλήσεις σχετικά με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στην τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και τις μελλοντικές προκλήσεις σε σχέση με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, με παράλληλη παρουσίαση του ρόλου της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και των λοιπών συναρμόδιων φορέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιμέρους συζήτηση θα πραγματοποιηθεί για τη νομική αντιμετώπιση των διαφορετικών εγκληματικών φαινομένων και ιδίως των επιθέσεων κατά πληροφοριακών συστημάτων. Επιπλέον, ειδική μνεία θα γίνει για τις διαδικασίες εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων. Έμφαση θα δοθεί, τέλος, στο ρόλο και τη συνεισφορά του κάθε εμπλεκόμενου στη θωράκιση των πληροφοριακών συστημάτων.

Θέματα ομιλίας:

• Κυβερνοέγκλημα: τρέχουσες απειλές και τάσεις στην Ελλάδα

• Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο υπό τη νομική τους διάσταση

• Έγκλημα στον κυβερνοχώρο & ψηφιακά πειστήρια

Τοποθεσία:

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Συστήνεται η χρήση της μάσκας.

Προεγγραφή απαραίτητη.

Πίσω στην αρχή